Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Μούτζι: Όσο λογικός είναι ο νους, άλλο τόσο είναι και παράλογος



Δεν μπορείς να κατανοήσεις την αλήθεια. Μπορείς μόνο να την αναγνωρίσεις, αλλά και αυτή η αναγνώριση γίνεται πέρα από τον νου.

Η αλήθεια δημιουργεί μια νέα κατεύθυνση μέσα σου που μπορείς μόνο να τη βιώσεις. Αν δεν βιώσεις την αλήθεια, τότε ο νους σου θα συνεχίσει να δημιουργεί ιδέες και έννοιες γύρω από αυτή.

Όταν μιλάμε εμείς για την αλήθεια και εξηγούμε πράγματα γι' αυτή, δεν προσπαθούμε να την περικλείσουμε μέσα σε λέξεις και έννοιες, αν και ως ένα βαθμό χρειάζεται να γίνει και αυτό. Η αλήθεια είναι κάτι άλλο. Είναι μια μη λεκτική πραγματικότητα. Μπορεί να τη βρεις μέσα στην καρδιά σου και να μην μπορείς να την εξηγήσεις. Αυτό είναι ένα μεγάλο μυστήριο για τον νου. Και ο νους θα προσπαθήσει να την εξηγήσει με τη λογική.

Αν και μιλάμε για τον νου σαν να πρόκειται για έναν αξιόπιστο μηχανισμό, όσο ο νους μπορεί να είναι λογικός, άλλο τόσο μπορεί να είναι και παράλογος. Και μερικές φορές είναι τελείως αναξιόπιστος. Είναι γεμάτος από αυταπάτες. Τη μια στιγμή μπορεί οι σκέψεις που δημιουργεί να είναι καθαρές και την αμέσως επόμενη στιγμή να εκφράζει παραλογισμούς και ασυναρτησίες.

Δεν χρειάζεται πάντα να βασιζόμαστε στην ορθότητα των εννοιών και των λέξεων. Γι' αυτό είναι καλά να βιώνουμε περισσότερο την αλλαγή που συμβαίνει μέσα μας, παρά να προσπαθούμε να την εξηγήσουμε. Όταν επέρχεται η συνειδητοποίηση της αλήθειας, τον χώρο του νου έρχεται να τον καταλάβει η ύπαρξη και η αυθεντική νοημοσύνη. Δεν χρειάζεται να έχουμε πολλές "γνώσεις" για την αλήθεια.

*Από μαγνητοσκοπημένη ομιλία του Μούτζι
Μετάφραση: Νίκος Μπάτρας


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα