Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Αρχίζει να μαθαίνει να ζει χωρίς ουρανό




Η αλήθεια είναι οτι στην αρχή του έλειπε η εικόνα του ουρανού πάνω από το κεφάλι του. Δεν πίστευε σε θεωρείες συνωμοσίας αλλά έβλεπε τον ουρανό να εξαφανίζεται σταδιακά, όλο και περισσότερα κτήρια και στέγαστρα ξεφύτρωναν γύρω του και του τον έκρυβαν. 

Το τεχνητό φως δεν μπορούσε να συγκριθεί με το γαλάζιο του ουρανού, αλλά σε κάθε περίπτωση ήταν μια λύση που μείωνε την διάθεσή του να διαμαρτυρηθεί. 

Όσο περνούσε ο καιρός όμως, ένιωθε οτι κάποιος είχε βαλθεί να τους πείσει  οτι δεν χρειάζεται ο ουρανός για να είσαι ευτυχισμένος στη ζωή. Χωρίς εντάσεις -δεν ήταν ώρα για επαναστάσεις του αέρα!- άρχισε να πιστεύει οτι η έλλειψη ουρανού τελικά μπορεί και να του έβγαινε σε καλό: τον προστάτευε από ακραία καιρικά φαινόμενα που όλο και πιο συχνά εμφανίζονται στη ζωή του κι από κάθε είδους τρομερά πλάσματα που θα μπορούσαν να πέσουν από ψηλά στη γη και να τον κατασπαράξουν. 

Είχε διαβάσει σχετικά άρθρα και, ενώ αρχικά αυτές οι αιτιάσεις του φαίνονταν γελοίες, τον τελευταίο καιρό άρχισε να καταλαβαίνει οτι τελικά όντως υπήρχε τέτοιος κίνδυνος και καλόν ήταν να έχει -κυριολεκτικά!- το κεφάλι του ήσυχο. 

Έτσι είναι, πρέπει να μαθαίνουμε να ζούμε με τις νέες συνθήκες της ζωής μας και να μην έχουμε υπερβολικές απαιτήσεις από το οικοσύστημα που με νύχια και δόντια διατηρούν σε ισορροπία οι κρατούντες του κόσμου. 

Και, τώρα που το σκέφτεται, τί του προσφέρει τελικά ο ουρανός, αφού το μόνο που μπορεί να κάνει με αυτόν είναι να τον κοιτάει; Ενώ τη γη την πατάς, την κλωτσάς, μπορείς να χοροπηδάς επάνω της. Στέκεται σιωπηλός με ένα χαμόγελο αμηχανίας εγκλωβισμένος ανάμεσα σε ψηλά κτήρια που του κρύβουν τον ουρανό. Η ιδέα οτι εξυφαίνεται σκοτεινή δολοπλοκία για να μάθει να ζει χωρίς ουρανό, ώρες-ώρες τον ανησυχεί αλλά προσπαθεί να κρατά το μυαλό του αγκιστρωμένο στη γήινη πραγματικότητα για το καλό των παιδιών του. 

Επαναλαμβάνει αδιάκοπα τα λόγια που του έχουν ζητήσει οι σοφοί να λέει:Ακόμη και χωρίς ουρανό, η ζωή είναι όμορφη.

Πού θα πάει, θα το πιστέψει στο τέλος!

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα