Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Η σιωπή φέρνει τις απαντήσεις που ζητάω όταν αμφιβάλλω και φοβάμαι



Όταν οι καταστάσεις της ζωής με γεμίζουν αμφιβολίες και φόβους, επιστρέφω στη μοναξιά.Η σιωπή με βοηθάει να ξεδιαλύνω και να καθαρίσω το ψυχικό χάος. Αυτές οι μοναχικές στιγμές μου δίνουν την ευκαιρία να επικεντρωθώ στον εαυτό μου και να βρω τις απαντήσεις που αναζητώ.

Κάποιες αποφάσεις είναι πιο σκληρές και μου προκαλούν αγωνία, όμως δεν αναλώνομαι σε αυτό το συναίσθημα, επιτρέποντάς του να με ακινητοποιήσει. Επιλέγω να αφοσιώνομαι σε δράσεις που προσφέρουν συγκέντρωση και συνειδητότητα για να βοηθήσω τον εαυτό μου.

Η αυτοσυγκέντρωση, η προσευχή, ο διαλογισμός μου επιτρέπουν να επαναφέρω το νου μου και την καρδιά μου σε ηρεμία. Έχοντας ηρεμία και γαλήνη, μπορώ να κατανοήσω καλύτερα ό,τι συμβαίνει και να ενεργήσω πιο θετικά και αποτελεσματικά.

Ο φόβος που προκαλούν άγνωστες καταστάσεις, είναι πολλές φορές τρομακτικός. Όταν βρίσκομαι σε μια κρίσιμη στιγμή της ζωής μου, στο κατώφλι μιας σημαντικής αλλαγής, έχω μία στρατηγική για την καταστολή του φόβου μου.

Μιλάω θετικά στον εαυτό μου και αυτό με γεμίζει αυτοπεποίθηση και με βοηθά να δω τις νέες εμπειρίες που μπορώ να ζήσω. Εγώ ο ίδιος, υπενθυμίζω στον εαυτό μου ότι κάθε αλλαγή σημαίνει εξέλιξη, σημαίνει περισσότερη γνώση. Αυτές οι στιγμές είναι που θα με μεταμορφώσουν στον άνθρωπο που θέλω να γίνω και θα με γεμίσουν θάρρος, έμπνευση και δύναμη.



Το να σκέφτομαι χωρίς περιορισμούς, με πυροδοτεί με δημιουργικότητα και τόλμη.Συνειδητοποιώ ότι όλες οι απαντήσεις είναι εκεί. Και δεσμεύομαι να εργαστώ για να τις βρω.

Σήμερα, γιορτάζω την αξία που προσφέρουν οι στιγμές μοναξιάς και σιωπής, γιατί μου δίνουν χώρο και χρόνο για να σκεφτώ, για να ανακαλύψω τη δύναμη που με κινεί μέσα από τις δύσκολες στιγμές της ζωής μου. Και αυτή τη δύναμη τη βρίσκω μακριά από το θόρυβο.

Σήμερα, επιλέγω να αξιοποιήσω το χρόνο μου για να χαρίσω στον εαυτό μου τη  σοφία που χρειάζεται για να ξεπερνά τα εμπόδια, για να φέρνει στο φως την ικανότητά του να προχωράει. 

Στις προκλήσεις της ζωής, ρωτάω τον εαυτό μου:

1 | Τι είναι αυτό που με τρομάζει πιο πολύ;
2 | Ποιος τρόπος μου φέρνει ηρεμία και ψυχική γαλήνη;
3 | Ποιες δραστηριότητες μπορώ να κάνω για να χαλαρώσω και να συγκεντρωθώ στον εαυτό μου;

______________________________

Ελένη Χριστοδούλου
Certified Life & Relationship Coach
Member of ICF/ ICF Greece Chapter
liveyourwords


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα