Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

ΤΟ ΚΑΚΟ ΚΑΡΜΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΙΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ


Δεν είναι τόσο ασυνήθιστο να ακούμε τους ανθρώπους να μιλούν για το κακό κάρμα που οι άλλοι έχουν δημιουργήσει – και πόσο ευτυχείς θα είναι όταν το κάρμα αυτό γυρίσει να δαγκώσει τον αντίπαλο τους. Αλλά αυτό είναι στην πραγματικότητα μια ιδέα που θα μπορούσε να στραφεί εναντίον τους!
Οι άνθρωποι δεν λένε απλά αυτά τα πράγματα. Τέτοιο υλικό το δημοσιεύουν επίσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Το να απολαμβάνεις την πτώση και την καταστροφή ακόμη και των ανθρώπων που πιστεύεις ότι πραγματικά το αξίζουν, είναι μια φοβερή παρεξήγηση του κάρμα. Εδώ είναι δύο λόγοι γιατί συμβαίνει αυτό.
Το κακό κάρμα μπορεί κάλλιστα να μην συμβεί στο άτομο που γνωρίζεις. Η Βουδιστική άποψη είναι ότι το κάρμα είναι βέβαιο. Κάθε αιτία δημιουργεί ένα αποτέλεσμα. Και στην πραγματικότητα, το κάρμα πολλαπλασιάζει, έτσι ώστε μικρές αιτίες μπορεί να δημιουργήσουν αποτελέσματα που να είναι εντελώς δυσανάλογα σε σχέση με την αρχική αιτία – μοιάζει πολύ περισσότερο στην σχέση μεταξύ βελανιδιού και βελανιδιάς. Λοιπόν ναι, οι αρνητικές ενέργειες εκείνων που αντιπαθούμε μπορεί κάλλιστα να αποδειχθεί ότι έχουν τις πιο τρομαχτικές καρμικές συνέπειες για αυτούς.
Ωστόσο – και αυτό είναι το σημαντικό – μπορεί να πάρει μεγάλο χρονικό διάστημα για τα αποτελέσματα να ωριμάσουν. Μόνον όταν οι αιτίες συναντήσουν τις κατάλληλες συνθήκες αυτά μπαίνουν στο παιχνίδι. Αυτό μπορεί κάλλιστα να συμβεί στην επόμενη ζωή εκείνου του ατόμου – στο οποίο σημείο δεν θα είναι πλέον το ίδιο άτομο που γνωρίζεις τώρα. Μπορεί να μην είναι ούτε καν άνθρωπος.

Ας πούμε ότι γνωρίζεις κάποιον ο οποίος έχει προδώσει την εμπιστοσύνη των αγαπημένων του ανθρώπων για τα δικά του, εγωιστικά οφέλη. Και ας πούμε ότι περιμένεις με ανυπομονησία την πτώση του. Λοιπόν, θα μπορούσε τίποτα άσχημο να μην συμβεί στο υπόλοιπο της ζωής του ανθρώπου αυτού. Αλλά ίσως ξαναγεννηθεί σαν γάτα. Αυτό το κάρμα έχει συνεχίσει στην ροή της ενέργειας του. Τι θα συμβεί αν συναντήσει τις κατάλληλες συνθήκες, κάνα δύο μήνες μετά την γέννηση του, όταν βρεθεί στριμωγμένος στην γωνιά ενός σοκακιού από τρεις μεθυσμένους έφηβους που θεωρούν ότι θα ήταν διασκεδαστικό να παίξουν ποδόσφαιρο με ένα γατάκι; Έχεις ακόμη τη διάθεση να δεις το κάρμα να εκδηλώνεται; Είναι αυτό πραγματικά αυτό που θέλεις;
Όλη η δυστυχία που βιώνουμε προσωπικά και βλέπουμε γύρω μας, προκύπτει από προηγούμενες αιτίες. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα όντα που συμμετέχουν δεν έχουν ιδέα γιατί υποβάλλονται σε τέτοιο πόνο και ταλαιπωρία. Ακριβώς όπως το γατάκι δεν έχει καμία ιδέα γιατί το κλωτσάνε μέχρι θανάτου. Δεν έχουμε ήδη αρκετό πόνο σε αυτόν τον κόσμο; Μήπως τελικά θέλουμε να δούμε ακόμη περισσότερο;
Ελκύεις και δίνεις δύναμη σε οτιδήποτε επικεντρώνεις την προσοχή σου. Υπάρχει και άλλος ένας πιο άμεσος λόγος για να μην εστιάζουμε ενέργεια στα φρικτά πράγματα που ελπίζουμε να συμβούν σε αυτούς που αντιπαθούμε: σε οτιδήποτε δίνουμε την προσοχή μας, αυτό ελκύουμε στους εαυτούς μας. Η αλήθεια που έχει παρατηρηθεί είναι ότι αυτό σημαίνει ότι μόνον αν δώσουμε προσοχή στις σκέψεις, αυτές παραμένουν μέσα στο μυαλό μας. Όσο περισσότερο τους δίνουμε προσοχή, τόσο πιο πιθανόν είναι αυτές να επαναληφθούν, και να εξελιχθούν και να αναπτυχθούν, και να γίνουν ένα όλο και πιο βαθιά ριζωμένο μέρος της προσωπικότητας μας.
Το να εμμένουμε στις αρνητικές πτυχές του ανθρώπου που αντιπαθούμε, και να ελπίζουμε ότι θα του συμβούν αληθινά φρικτά πράγματα, μπορεί μόνον να ενισχύσει σκοτεινές και καταστροφικές δυναμικές στο δικό μας νου. Ταϊζουμε τον κακό λύκο. Αντί να προσφέρουμε κάποιο είδος δικαίωσης, όταν καλλιεργούμε αρνητικές ελπίδες για κάποιον άλλον, δηλητηριάζουμε μόνον τον εαυτό μας. Δίνουμε δύναμη στο εν λόγω πρόσωπο να μας βλάψει ξανά.
Είναι πολύ καλύτερα να εγκαταλείψουμε μια τέτοια αρνητικότητα. Να επικεντρωθούμε σε άλλες, περισσότερο ενισχυτικές της ζωής και θετικές δυναμικές. Στην ιδανική περίπτωση, να βρούμε κάτι, ή κάποιον, που μπορεί να γίνει το επίκεντρο της αυθεντικής αγάπης και της συμπόνιας μας.
Του David Michie


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα