Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

ΟΥΓΚΑ ΟΥΓΚΑ

Πιστεύω να έχετε ακούσει πώς τελειώνει η καινούργια διαφήμιση κάποιου μοντέλου αυτοκινήτου της Ford : Εσύ, πόσο ΚΟΥΓΚΑ είσαι; Απίθανη ατάκα, που φυσικά δεν σημαίνει τίποτα για κάποιον που έχει μυαλό στοιχειωδώς μεγαλύτερο του κουκουτσιού του αβοκάντο – δεν μιλάμε τώρα να ξέρει από αυτοκίνητα -, αλλά αποδεικνύει και το πνεύμα της εποχής. Να σου δώσω τώρα πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του οχήματος; Μαλάκας είμαι; Σου λέω πόσο ΚΟΥΓΚΑ είσαι, και καθάρισα.
Εσύ λοιπόν, πρέπει να αποφασίσεις πόσο ούγκα είσαι, που είσαι, αλλά και πόσο κούγκα θέλεις να γίνεις. Να ανέβεις επίπεδο ρε παιδί μου. Ή να διατηρήσεις αυτό που έχεις. Αυτό δηλαδή με το οποίο, δίνεις ένα 65% τηλεθέαση στην χολέρα που εκπέμπεται μέσω του survivor του έγκριτου καναλιού του Αλαφούζου. Που αφού μας γεμίσει με ποιότητα ειδήσεων, με Μπάμπηδες και Παπαχελάδες, ξαφνικά το γυρνάει στο καλαματιανό και μας πληροφορεί οτι υπάρχουν διάσημοι εναντίον άσημων μαχητών, που σκοτώνονται για κάποια μερίδα φαγητού ή για κάποια βίζιτα αργότερα.
Ούγκα λοιπόν, ή Κούγκα; Δύκολη απόφαση ομολογουμένως στην Ελλάδα της απόλυτης μαλακίας, που ακόμα κι αυτοί που έχουν άποψη για τα αυτοκίνητα ή για την ποιότητα αυτών που βλέπουν στην τηλεόραση, έρχεται μετά η κανονική αλήθεια της αποκάλυψης για την γενικότερη ποιότητα των ιθυνόντων του σταθμού, που αποκαλύπτουν την ξεφτίλα πάνω στην οποίαν προσπαθούν να οικοδομήσουν,  είτε κάποια αντιπολιτευτική στάση, είτε κάποιο γενικότερο image για την προσωπικότητα τους.
Η Ford όμως καλά κάνει. Όταν απευθύνεται σε ούγκα, γιατί να μην τους προτρέψει να γίνουν κούγκα; Σάμπως ξέρουν οι 65% του survivor, οτι είναι ούγκα; Αλλά κι αν το ξέρουν, τι έχουν άραγε να χάσουν άμα μεταλλαχθούν σε κούγκα; Σάμπως θα αγοράσουν το αυτοκίνητο; Σάμπως κι όταν είναι ούγκα, δεν βρίζουν ή δεν κάνουν κριτική σε αυτό που επέλεξαν να δουν; Είναι δυνατόν να παραδεχτούν την ουγκαοσύνη τους, όταν τελειώνει η εκπομπή και μετά ασκούν δριμεία κριτική; Από περιέργεια λένε οτι βλέπουν.

Πού να πάει το μυαλό τους οτι κονομάνε πάνω στην ουγκαοσύνη τους όλοι αυτοί που έχουν συνηθίσει να καθυβρίζονται και δεν τρέχει κάστανο. Πού να πάει το μυαλό τους σε μποϋκοτάζ απέναντι στα σκουπίδια; Ίσως λοιπόν η Ford να κάνει κάποια προσπάθεια. Να έχει καλό αυτοκίνητο – δεν ξέρω το όχημα – και να προπαθεί να τους πείσει οτι αν είσαι κούγκα, μάλλον είσαι ανώτερος ή πιο προχωρημένος σε σχέση με τον ούγκα. Ειδικά αυτόν που βλέπει τον μισανθρωπισμό ή την απαξίωση του survivor επειδή γουστάρει. Κάτι σαν φανατικός οπαδός του Σύριζα , που βλέπει το εκλεγμένο τσίρκο σαν κανονική πολιτική ηγεσία.
Ούγκα όμως ή κούγκα, είναι τραγικό ρε παιδί μου να συμβιώνεις με τόση μαλακία δίπλα σου. Διότι μπορείς να κάνεις τον βλάκα – πολύ χειρότερη λέξη από την ελληνική καλημέρα – όταν μιλάμε για βιοπορισμό, αλλά είναι αδύνατη αυτή η συμπόρευση, όταν μιλάμε για διασκέδαση, που υποτίθεται οτι ευαισθητοποιείς τις πιο βαθειές χορδές σου. Εκεί που αποδεικνύεις τι σόι ποιότητα κουβαλάς μέσα σου.  Ή τι σόι ποιότητα θέλεις να αποχτήσεις. Σε τι επίπεδο θέλεις να εκμεταλλευτείς τον ελεύθερο σου χρόνο.
Η πιο μεγάλη πλάκα όμως είναι στα ραδιόφωνα και στην τηλεόραση του Αλαφούζου, σε άλλες ώρες που είναι μη survivor. Που παίζεται η διαφήμιση για τα Κούγκα, αλλά και βροντοφωνάζεται και η επιτυχία των Ούγκα των ηλίθιων που έχουν πάει στον Άγιο Δομήνικο. Σε εκείνες τις ώρες που υπάρχουν κάτι τυπάκια που έχουν ταυτότητα δημοσιογράφου, διότι τέτοιοι δεν είναι φυσικά , κι έχουν αμηχανία όταν από την μια ρίχνουν αναλύσεις ποιότητας, κι από την άλλη αμείβονται με τα λεφτά όλων αυτών που είναι ούγκα. Και προσπαθούν να βάλουν στον ίσιο δρόμο τους ούγκα, που μόλις τελειώσουν με όλα εκείνα τα ερπετά που πεινάνε μέσα στην ασημαντότητα τους, ασχολούνται με το πόσο μαλάκας είναι ο Τσίπρας ή ο Μητσοτάκης, που κάνουν πλάκα με τους ούγκα, ενώ αύριο θα τους πηγαίνουν στα γραφεία τους, κάποια κούγκα.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα