Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

Γιατί οι ξύλινες κουτάλες θέλουν λάδωμα, πριν από την πρώτη χρήση τους;


Αγόρασες καινούργια ξύλινη κουτάλα; Για να ζήσει περισσότερο, πριν από την πρώτη χρήση της καλό είναι να τη λαδώσεις. Και αυτό γιατί οι ξύλινες κουτάλες φθείρονται εύκολα με το πλύσιμο και το λάδι δημιουργεί ένα φυσικό στρώμα που τις προστατεύει.

Πώς γίνεται το λάδωμα

Θα περάσεις όλη την κουτάλα με ένα κομμάτι βαμβάκι που θα έχεις βουτήξει σε λάδι (κατά προτίμηση, ελαιόλαδο).
Θα σκουπίσεις την περιττή ποσότητα με ένα καθαρό πανί και κατόπιν θα την αφήσεις να στεγνώσει. Μετά είναι έτοιμη να την χρησιμοποιήσεις όπου χρειαστεί.
Φυσικά οι ξύλινες κουτάλες απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα – όπως και τα ξύλα κοπής, για να διατηρούνται καθαρές, χωρίς οσμές και μικρόβια. 

Πόσα ξύλα κοπής χρειάζεσαι στην κουζίνα;


Το ξύλο κοπής είναι ένα βολικό εργαλείο στην κουζίνα. Επάνω του μπορείς να κόψεις εύκολα και γρήγορα κρέας, λαχανικά, ψωμί ή οποιοδήποτε άλλο τρόφιμο χρειάζεται σταθερή επιφάνεια για να τεμαχιστεί σωστά. Όμως, όσο χρήσιμο είναι για τις εργασίες κοπής, άλλο τόσο επικίνδυνο μπορεί να αποδειχτεί, αν δεν καθαρίζεται σωστά. Οι ειδικοί το κατατάσσουν στα αντικείμενα που μπορούν εύκολα να μετατραπούν σε σοβαρή εστία μικροβίων (σαλμονέλα, λιστέρια, e-coli κ.ά.) στην κουζίνα.

Άλλο για το κρέας, άλλο για τα λαχανικά

Το καλύτερο είναι να χρησιμοποιείς διαφορετικά ξύλα κοπής για το κρέας, τα λαχανικά και το ψωμί. Επομένως χρειάζεσαι τρία, προκειμένου να ελαχιστοποιήσεις την πιθανότητα μεταφοράς μικροβίων από το ένα τρόφιμο στο άλλο. Επίσης θα πρέπει να καθαρίζεις καλά και να απολυμαίνεις μετά από κάθε χρήση κυρίως αυτό επάνω στο οποίο κόβεις νωπά κρέατα.

Πώς θα το καθαρίζεις

Όταν ολοκληρώσεις την εργασία κοπής, πέρασε το ξύλο με αλάτι και ξίδι, για να φύγουν οι μυρωδιές. Στη συνέχεια πλύνε το με σαπούνι και ζεστό νερό και τέλος πέρασέ το – και από τις δύο πλευρές – με μια λεμονόκουπα. Σκούπισε τα υπολείμματα από το λεμόνι και άφησέ το να στεγνώσει καλά όρθιο. Αν το αποθηκεύεις σε κάποιο συρτάρι ή ντουλάπι, φρόντισε να μην έχει υγρασία ώστε να παραμένει στεγνό.
* Καλό είναι το ξύλο κοπής κρέατος να το αλλάζεις κάθε τρία χρόνια.


bimag + 
bimag

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα