Το Ελληνικόν Αλφάβητον έχει τρία βασικά χαρακτηριστικά κι αυτά είναι:
Α) Τα γράμματα
Β) Οι Αριθμοί… που αντιστοιχούν σε γράμματα
Γ) Οι Μουσικές νότες… που αντιστοιχούν σε πλανήτες.
Με λίγα λόγια το Ελληνικόν Αλφάβητον είναι τρισυπόστατο… αφού προάγει τον Λόγο… όπου ο πρώτος Λόγος είναι η αιτία, ο δεύτερος Λόγος είναι η ομιλία και κατ’ επέκταση οι έννοιες και ο τρίτος Λόγος είναι η μαθηματική αναλογία… με τους μουσικούς κανόνες των πλανητών… που φέρουν την Μουσική Αρμονία.
Το Ελληνικόν Αλφάβητον συμβάλλει στην Δημιουργία της Επιστήμης… και μέσω της μέτρησης των Αριθμών… όπου ανακαλύπτουμε τις Μούσες και την Μουσική Αρμονία των ήχων των Πλανητών.
Ο Νους της Διανοίας… είναι η Νόηση του Διός… και μέσω του γράμματος Ν… όπου το γράμμα αυτό βρίσκεται ακριβώς… στη μέση του Ελληνικού Αλφαβήτου και απέχει 13 διαστήματα μπρος και 13 διαστήματα πίσω.
Το γράμμα Ν είναι το αρχικό γράμμα της λέξης… ΝΟΥΣ. Όπως γνωρίζουμε, στην εποχή της Αρχαίας Ελλάδας, ο ΝΟΥΣ εκφραζόταν πίσω από το πρόσωπο του Πατρός «ανδρών τε θεών τε» του Διός, βασικό σύμβολο του οποίου ήταν… ο ΚΕΡΑΥΝΟΣ, ο οποίος θα μπορούσε να αναπαρασταθεί θαυμάσια σχηματικά με το σχήμα που προκύπτει από το γράμμα Ν και έχει διαπιστωθεί ότι με την απαγγελία των Ομηρικών Επών εις το πρωτότυπο, εκτός των άλλων καλών… κάνει καλό και στην καρδιά μας… ως μία αναπνευστική άσκησις.
Το γράμμα «Ν» διεγείρει τον εγκέφαλο μας πολύ θετικά και μας ενεργοποιεί για να σκεφτόμαστε σωστά. Επίσης και το τελικό γράμμα Σίγμα… μας ηρεμεί…. διότι ηχεί με παλινδρόμηση. Οι Πρόγονοί μας τα γνώριζαν όλα αυτά και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι μόνον εμείς οι Έλληνες λέμε το εξής: «Τα είπα με το Νι και με το Σίγμα» και… γιατί δεν τα λέμε με άλλα γράμματα;... που παρ’ όλο έχουμε στις καταλήξεις των λέξεων κι άλλα γράμματα να βάλουμε… !!!... διότι πολύ απλά το γράμμα Νι ενεργοποιεί το μυαλό μας… για να σκεφθούμε πιο σωστά και το γράμμα Σίγμα ηρεμεί την Ψυχούλα μας, είτε μιλήσουμε δημόσια… είτε μιλήσουμε ιδιωτικά.
Γνωρίζουμε ότι η σύγχρονη Ψυχογλωσσολογία δέχεται ότι η Γλώσσα και η Σκέψη γεννιούνται ταυτόχρονα και εξελίσσονται παράλληλα και συνιστούν ανά πάσα στιγμή μία αξεχώριστη ενότητα. Η Γλώσσα ενσαρκώνει την Σκέψη και η Σκέψη μετουσιώνεται σε Γλώσσα… σαν να είναι ένα νόμισμα… με τις δύο όψεις του. Ουσιαστικά δεν μπορεί να υπάρχει η μία πλευρά… χωρίς την άλλη. Έτσι δεν υπάρχει Ελληνική Σκέψη… χωρίς την Ελληνική Γλώσσα.
Είναι γεγονός… ότι η ποιότητα και ποσότητα των «καταγραφών» στην Σκέψη…. προσδιορίζει αντίστοιχα και το νοητικό επίπεδο του κάθε λαού. Επομένως και το νοητικό επίπεδο καθορίζει…. και την ικανότητα της δημιουργίας Πολιτισμού.
Συμπέρασμα: Ο Ποιητής Γιάννης Ρίτσος έγραψε: «Και οι λέξεις φλέβες είναι…. μέσα τους αίμα κυλάει.»
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.