Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Ιταλία: Τουλάχιστον έξι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό 6,1 Ρίχτερ

Έκτακτο-Ιταλία: Τουλάχιστον έξι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό 6,1 Ρίχτερ


Eικόνες απόλυτης καταστροφής αντίκρισαν οι κάτοικοι περιοχών της κεντρικής Ιταλίας με το πρώτο φως της ημέρας, έπειτα από το ισχυρό χτύπημα του Εγκέλαδου μεγέθους 6,2 της κλίμακας Ρίχτερ στις 3:36 το πρωί (τοπική ώρα) της Τετάρτης 24 Αυγούστου. Από το σεισμό τουλάχιστον έξι είναι οι νεκροί που καταγράφονται μέχρι στιγμής καθώς οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για κατάρρευση πολλών σπιτιών και φόβους για εγκλωβισμένους ανθρώπους κάτω από τα ερείπια.
Συγκεκριμένα, πολλά κτήρια κατέρρευσαν στα χωριά Αματρίτσε και Ακκούμουλι από τον σεισμό, όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.
Μιλώντας στο ειδησεογραφικό κανάλι RaiΝews 24, o Σέρτζιο Πιρότσι, δήμαρχος του χωριού Αματρίτσε (την περιφέρεια της πόλης Ριέτι, δήλωσε ότι οι ζημιές είναι σοβαρές και χρησιμοποίησε την λέξη «δράμα» για να περιγράψει την κατάσταση, προσθέτοντας ότι «μεγάλος μέρος του χωριού δεν υπάρχει πιά». Οι κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους.
001

Υπεύθυνοι της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας προσθέτουν ότι σημειώθηκαν καταρρεύσεις σε κατοικημένα κτίρια και αναφέρουν ότι πρόκειται για σεισμό που μπορεί να συγκριθεί με εκείνο της Λ' Ακουϊλα, του 2009, αλλά ο οποίος σημειώθηκε σε περιοχή λιγότερο πυκνοκατοικημένη.

Παράλληλα, η ιταλική κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την Υπηρεσία Προστασίας Πολιτών, δήλωσε ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι στο Twitter.
002
Ο ισχυρός σεισμός, ο οποίος σημειώθηκε σήμερα στις 4:36 π.μ. (ώρα Ελλάδας), έγινε αισθητός σε όλες τις κεντρικές περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανόμενης και της Ρώμης.
Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία από την δημόσια ραδιοφωνία RAI, το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται στο χωριό Ακούμολι στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Ριέτι, 90 περίπου χιλιόμετρα βόρεια της Ρώμης, ενώ το εστιακό του βάθος το οποίο είχε αρχικά αναφερθεί ως 14 χλμ, ήταν 4 χλμ.
003
Ο σεισμός, ο οποίος διήρκεσε περίπου 30 δευτερόλεπτα, έγινε ιδιαίτερα αισθητός στις περιφέρειες Ούμπρια και Μάρκε.
Σύμφωνα με πηγές της Πολιτικής Προστασίας στην περιφέρεια Ούμπρια και την πρωτεύουσά της Περούτζια, δεν έχουν εξακριβωθεί μέχρι αυτή τη στιγμή σοβαρές υλικές ζημιές.



Δείτε ενδεικτικά τους σεισμούς που καταγράφηκαν στην ίδια περίπου περιοχή σε λιγότερο από δύο ώρες (τοπική ώρα):
03:36 – 6,1 Ρίχτερ
03:41 - 3,8 Ρίχτερ
03:46 – 3,7 Ρίχτερ
03:56 – 4,8 Ρίχτερ
04:05 – 4,6 Ρίχτερ
04:07 – 4,0 Ρίχτερ
04:19 - 4,0 Ρίχτερ
04:30 - 3,4 Ρίχτερ
04:32 – 5,1 Ρίχτερ
04:33 - 5,5 Ρίχτερ
04:51 - 4,4 Ρίχτερ
04:55 – 3,2 Ρίχτερ
04:59 - 4,4 Ρίχτερ
05:08 - 4,1 Ρίχτερ



Preliminary 6.3 magnitude quake in central Italy. Citizens in Rome & Venice felt it. 2.7 million people within 75 miles of the epicenter.
 in , people up in her , seemed just as strong as 'Aquila felt in Rome 2009
Just got woken up by the whole fricken building moving, causing a picture to fall off the wall...   
3:38 whole center Italy  - 'felt like it was never going to stop. From Rome to Adriatic coast. Here all fine. I hope no damage
Pretty sure I was just woken up by an  in . I thought someone snuck into my hotel room & was jumping on the bed. Both scary!

Most terrifying moment of my life there. Woke up as felt like someone violently rocking bed. Only an 


newsbomb


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα