Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

Οι ελεύθεροι άνθρωποι προσελκύουν ευκαιρίες

Πρέπει να είστε θαρραλέοι για να ξεπεράσετε τους φραγμούς και να πειστείτε ότι αξίζετε να είστε ελεύθεροι προκειμένου να το επιτύχετε. Η θετική νοητική στάση είναι κρίσιμη για την επίτευξη της ελευθερίας και της τόσο πολύτιμης ευτυχίας.


Οι ελεύθεροι άνθρωποι προσελκύουν ευκαιρίες χάρη στην προσωπικότητά τους, στο ανοιχτό μυαλό τους, στην κινητοποίηση τους και στην απόφασή τους να μην αισθάνονται υπερβολικά δεσμευμένοι απέναντι σε οτιδήποτε θα μπορούσε να σταθεί εμπόδιο στα επιτεύγματά τους.
Πολλοί από μας πιστεύουν ότι η ελευθερία είναι κάτι τόσο πολύτιμο που, αντί να αποτελεί μια πραγματικότητα, είναι μια φιλοδοξία, κάτι σπάνιο που πιθανώς δεν θα καταφέρουν ποτέ να αποκτήσουν.
Ορισμένοι δεσμοί που δημιουργούνται από την οικογένεια, τις ερωτικές σχέσεις και ακόμα και τις δικές σας περιοριστικές σκέψεις, μπορούν να αποτελέσουν πραγματικά εμπόδια στα όνειρά σας.
Σας προσκαλούμε να σκεφτείτε πάνω σε αυτό.

Οι ελεύθεροι άνθρωποι ακολουθούν τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους
Η ιδέα ότι πρέπει να είστε ελεύθεροι για να προσελκύσετε ευκαιρίες ξεπερνά τον απλό νόμο της έλξης. Χρειάζεστε πάνω απ’όλα ένα ορισμένο είδος νοητικής στάσης που αξίζει να υιοθετήσετε.
Δεν αρκεί να θέλετε κάτι για να το κάνετε να έρθει κοντά σας από μόνο του. Η στασιμότητα και η αναμονή δεν αποτελούν ποτέ ισχυρά μέσα, επειδή τα γρανάζια της δράσης μπαίνουν σε κίνηση χάρη στις σκέψεις σας και ακολούθως χάρη στα συναισθήματα που αυτές προκαλούν.
Ωστόσο είναι επίσης σημαντικό να λάβετε υπόψη σας ένα ουσιαστικό στοιχείο. Όταν μιλάμε για ελεύθερους ανθρώπους δεν αναφερόμαστε σε ανθρώπους χωρίς στενές σχέσεις ή δεσμούς. Δεν χρειάζεται να είστε εργένηδες για να σκέφτεστε ελεύθερα.
Πάνω απ’όλα αναφερόμαστε στις παρακάτω πτυχές που χωρίς αμφιβολία θα σας φανούν χρήσιμες.

2-eleftheri-gynaika

Ανεξάρτητα από το τι φοράτε, η νοητική στάση σας έχει τη μεγαλύτερη σημασία

Η νοητική στάση σας είναι η πανοπλία την οποία κανένας εχθρός στη μάχη δεν είναι αρκετά δυνατός ή έμπειρος για να διαπεράσει. Η νοητική στάση σας είναι το καλύτερο ένδυμα που μπορείτε να φοράτε κάθε πρωί πριν βγείτε από το σπίτι.
  • Μια νοητική στάση είναι το σύνολο των πεποιθήσεων, των αξιών, των κινήτρων και των προθέσεων που χαρακτηρίζουν ένα άτομο.
  • Η νοητική στάση σας δεν θα πρέπει ποτέ να καθορίζεται από τις προσδοκίες των άλλων από σας. Σε αυτή την περίπτωση δεν είστε πια ελεύθεροι.
  • Ένα άτομο με ισχυρή και ελεύθερη νοητική στάση είναι ικανό να ξεκαθαρίζει ποιες είναι οι ανάγκες του και ποιοι είναι οι σκοποί του και, πάνω απ’όλα, είναι ειλικρινές και συνεπές απέναντι σε όσα κάνει και λέει.
Για να είστε ελεύθεροι, πρέπει να σκέφτεστε τι αξίζετε

Κανένας δεν δέχεται κάτι αν δεν πιστεύει πρώτα ότι το αξίζει. Είναι τόσο απλό. Όμως όσο απλός κι αν μοιάζει αυτός ο συλλογισμός, τα πράγματα δεν συμβαίνουν πάντοτε έτσι.
  • Πρώτα απ’όλα πρέπει να χαράξετε μια λεπτή γραμμή ανάμεσα σε αυτά που θέλετε και αυτά που είναι εφικτά -η γραμμή αυτή είναι γνωστή ως αντικειμενικότητα.
  • Ακολουθεί ένα παράδειγμα: θέλετε να γίνετε εκατομμυριούχοι, όμως είναι σαφές ότι δεν θα αλλάξετε πολλά από τη μια μέρα στην άλλη αν αναγκάζετε τον εαυτό σας να εστιάζει μονάχα σε αυτό.
  • Αυτό που αξίζετε είναι χωρίς αμφιβολία αυτό που σας κάνει ευτυχισμένους και επομένως αξίζει να αγωνιστείτε για να το επιτύχετε. Τίποτα και κανένας δεν μπορεί να σας θέσει φραγμούς σε αυτό, εφόσον όλα όσα κάνετε γίνονται με σεβασμό.
  • Η ελευθερία είναι η πόρτα που ανοίγετε με μεγάλο προσωπικό θάρρος. Για το λόγο αυτό είναι απαραίτητο να πείσετε τον εαυτό σας ότι την αξίζετε, ότι έχετε το δικαίωμα να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας.
Πρέπει να κάνετε το πρώτο βήμα άφοβα.
3-perpatima-ksypolytoi

Οι ευκαιρίες βρίσκονται πέρα από το όριο του φόβου

Για να φτάσετε στη νίκη, είναι απαραίτητο να γνωρίζετε πώς να κάνετε τους εχθρούς σας να ηττηθούν. Ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις οι φόβοι σας απέχουν πολύ από το να έχουν σάρκα και οστά -βρίσκονται στο μυαλό σας.
  • Ένας φόβος προκύπτει όταν φαντάζεστε πώς θα αντιδράσουν οι άνθρωποι γύρω σας όταν λέτε φωναχτά αυτό που επιθυμείτε: μια καινούργια δουλειά, επιστροφή στο σχολείο, μετακόμιση σε άλλη πόλη, ένα ταξίδι, μια αλλαγή στο χώρο σας…
  • Ο φόβος είναι η πεποίθηση ότι δεν θα πετύχετε. Πρόκειται για ένα συνηθισμένο είδος χαμηλής αυτοεκτίμησης και αυτή η αρνητική αυτοεικόνα μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε ότι δεν είστε ικανοί να καταφέρετε κάτι.
Πρέπει και πάλι να θυμάστε ότι αξίζετε να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας. Για το λόγο αυτό οι περιοριστικές σκέψεις ή η ιδέα ότι το τρένο σας έχει ήδη φύγει από το σταθμό και πρέπει να αντιμετωπίσετε τα πράγματα όπως έχουν, μπορούν να γίνουν πραγματικοί εχθροί σας.
Η υπέροχη αίσθηση που βιώνουν οι ελεύθεροι άνθρωποι
Η ελευθερία του νου και της καρδιάς είναι και εμπλουτιστική εκτός από παραγωγική. Σημαίνει απλώς ότι έχετε επίγνωση των δυνατοτήτων και των ικανοτήτων σας και τις χρησιμοποιείτε σε όλα όσα προτίθεστε να κάνετε.
  • Ένας ανοιχτός και ευέλικτος νους που αναγνωρίζει τα λάθη και καταρτίζει καινούργιες στρατηγικές για να τα ξεπεράσει είναι ένας νους που προσελκύει ευκαιρίες.
Από την άλλη πλευρά, εκείνοι στους οποίους αρέσει να ευχαριστούν τους άλλους ή δεν τολμούν ποτέ να βγουν από τη ζώνη άνεσής τους, όπου όλα είναι προγραμματισμένα και προβλέψιμα, κλείνουν την πόρτα σε κάθε τι καινούργιο, στη δροσερή αύρα που είναι γεμάτη όνειρα και φέρνει τις καλύτερες ευκαιρίες.
Τολμάτε να είστε ελεύθεροι;
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα