Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Τα μικρόβια του εντέρου και η νόσος Πάρκινσον


Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Σας έχω μιλήσει παλαιότερα και σε άρθρα και σε βίντεο για τα μικρόβια του εντέρου μας και την μεγάλη σημασία που αυτά έχουν για την υγεία μας.

Προηγούμενες έρευνες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως η επικοινωνία μεταξύ του εγκεφάλου του εντέρου μας (που επηρεάζεται άμεσα από τον μικροβιακό πληθυσμό του εντέρου) και του εγκεφάλου που κατασκηνώνει στο κρανίο μας παίζει ρόλο σε νευρολογικά προβλήματα όπως η κατάθλιψη και το άγχος.

Πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Cell κατέληξε στο συμπέρασμα πως τα μικρόβια του εντέρου παίζουν ρόλο και στην πρόοδο της νόσου Πάρκινσον.

Οι ερευνητές στο Caltech μικροβιολογικό κέντρο, μεταμόσχευσαν εντερικά μικρόβια από ασθενείς με νόσο Πάρκινσον  καθώς και από υγιή άτομα σε ποντίκια που είχαν την τάση να εμφανίσουν νόσο Πάρκινσον, λόγω της αυξημένης έκφρασης σε αυτά μιας πρωτεΐνης που συνδέεται με την εμφάνιση της νόσου (της αλφα-συνουκλεϊνης).

Στα ποντίκια που μεταμοσχεύθηκαν τα εντερικά μικρόβια ατόμων με νόσο Πάρκινσον παρατηρήθηκε πολύ μεγαλύτερη μείωση της κινητικότητας των μυών τους και μεγαλύτερη φλεγμονή των νεύρων τους σε σχέση με τα ποντίκια στα οποία μεταμοσχεύθηκαν εντερικά μικρόβια υγιών ατόμων.

Η διαπίστωση αυτή έκανε τους ερευνητές να πιστεύουν πως υπάρχει οπωσδήποτε συσχέτιση μεταξύ των μικροβίων του εντέρου και της προόδου της νόσου Πάρκινσον και τώρα θα συνεχίσουν τις έρευνές τους για να εξακριβώσουν ποια από τα εντερικά μικρόβια είναι αυτά που σχετίζονται με την επιδείνωση της νόσου, ώστε να βρεθούν νέες θεραπευτικές μέθοδοι, πολύ πιο αποτελεσματικοί και φιλικοί προς τον οργανισμό για την βελτίωση των συμπτωμάτων της νόσου.

Επιτέλους η ιατρική βρίσκει τον δρόμο της. Όλο και απομακρύνεται, σιγά-σιγά από τις χημικές φαρμακευτικές ουσίες, με τις τόσες παρενέργειές τους …

Και μη ξεχνάτε, πως ο καλύτερος τρόπος για να βελτιώσει κάποιος τον μικροβιακό πληθυσμό του εντέρου του είναι η σωστή διατροφή, που περιλαμβάνει πολλά λαχανικά, φρούτα, ξηρούς καρπούς, όσπρια και αναποφλοίωτους σπόρους, καθώς και τροφές που έχουν υποστεί ζύμωση, όπως το φυσικό γιαούρτι, το κεφίρ, το ξινολάχανο και το ψωμί το φτιαγμένο μόνο με προζύμι.

Με αγάπη

Πηγή: fiercebiotech


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

2 σχόλια:

  1. παίρνουν 2% πιστοποιημένο και νόμιμο δάνειο για να κάνουν επιχειρήσεις, να αγοράσει το σπίτι, το αυτοκίνητο, τον εξοπλισμό και να πληρώσει τους λογαριασμούς επικοινωνήσετε selsumat@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. λαμβάνει 2% αξιόπιστη και πιστοποιημένη δάνειο για επιχειρηματικές επενδύσεις, για να αγοράσει το σπίτι, το αυτοκίνητο, τον εξοπλισμό και να πληρώσει τους λογαριασμούς επικοινωνήσετε selsumat@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα