Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Είμαι ικανός να κάνω ό,τι βάλω στο μυαλό μου!


Η εβδομάδα των Θετικών Δηλώσεων

Είμαι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής μου, επειδή ξέρω ότι είμαι ικανός. Είμαι βέβαιος πως ό,τι βάζω στο μυαλό μου είναι εφικτό γιατί διαθέτω τις ικανότητες να το πραγματοποιήσω.

Το να ξεπερνώ τις φυσικές μου αδυναμίες, συχνά απαιτεί κόπο και χρόνο. Αντέχω στις δύσκολες στιγμές και δεν κοιτάζω πίσω.

Αναγνωρίζω ότι στο ταξίδι αυτό θα υπάρχουν πολλοί περισπασμοί. Τη στιγμή που θα νιώσω ότι έχω χάσει τον προσανατολισμό μου, συνειδητά θα επαναφέρω την προσοχή μου σε αυτό που θέλω να κάνω.

Είμαι ικανός να εστιάσω σε αυτό που έχω μπροστά μου, γιατί έχω επιλέξει συνειδητά τους στόχους μου. Υπενθυμίζω στον εαυτό μου όσα θέλω να πετύχω και αυτό είναι αρκετό για να με κρατήσει αφοσιωμένο.  


Προσεγγίζω δημιουργικά όσα θέλω να πετύχω, μέσα από την επιλογή μου να μάθω κάτι καινούριο. Αντί να υποθέτω ότι υπάρχει μόνο μία λύση ή μόνο μία δράση, αναζητώ εναλλακτικές. Με αυτόν τον τρόπο επιβραβεύω τον εαυτό μου κάθε φορά που επιστρέφει η σκέψη ότι αυτό που έβαλα στο μυαλό μου είναι ανέφικτο.

Σπάζοντας το στόχο μου σε μικρότερα κομμάτια με βοηθάει να διαχειριστώ οποιαδήποτε κατάσταση. Το μυαλό μου επιτυγχάνει σπουδαία πράγματα όταν επικεντρώνεται σε κάθε μικρό μου βήμα.

Σήμερα, πιστεύω ότι φέρνω μέσα μου το μεγαλείο της δύναμης. Οι ικανότητές μου είναι απεριόριστες γιατί πιστεύω στον εαυτό μου.

Ενισχύω τη δύναμή μου και την ικανότητά μου, ρωτώντας τον εαυτό μου:

1. Πώς μπορώ να αποκαταστήσω την πίστη μου στο στόχο μου όταν έρχομαι αντιμέτωπος με μια πρόκληση που δεν είμαι σε θέση να λύσω;
2. Πώς μπορώ να προετοιμάσω τον εαυτό μου να περπατήσει σε ένα άγνωστο έδαφος;
3. Πως μπορώ να αναπτύξω την υπομονή και την επιμονή μου;
______________________________

Ελένη Χριστοδούλου

Certified Life & Relationship Coach
Member of ICF/ ICF Greece Chapter


us10.campaign

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα