Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Remotec Andros F5 γνωρίστε το ρομπότ δολοφόνο του Dallas

Remotec Andros F5: Την Πέμπτη το βράδυ, το Αστυνομικό Τμήμα του Dallas (DPD) χρησιμοποίησε ένα ρομπότ εξουδετέρωσης βομβών με C4 για να σκοτώσει τον 25-χρονο Micah Johnson. Σε μια δήλωση της αστυνομίας που εκδόθηκε το Σάββατο, το DPD ανέφερε το όνομα του bot που χρησιμοποιήθηκε σε αυτή την πρωτοφανή επιχείρηση. Ήταν το μοντέλο Remotec Andros F5.Remotec Andros F5 Remotec Andros F5
Παρά το γεγονός ότι δεν πωλείται είναι πλέον από την Remotec, το Remotec Andros F5 φαίνεται να είναι ένα προηγούμενο μοντέλο εξουδετέρωσης βομβών. Σύμφωνα με ένα φυλλάδιο του προϊόντος από το 2012, το νέο F6B μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 60 κιλά με τον βραχίονά του σε πλήρη έκταση.Remotec Andros F5 1 Remotec Andros F5
Έτσι το μισό κιλό C4 που μετέφερε για τον θάνατο του εξτρεμιστή Micah Johnson δεν ήταν καν κοντά στο μέγιστο φορτίο που θα μπορούσε να μεταφέρει.
Η Remotec αποκαλεί το F6 σαν «το μεγαλύτερο και το πιο αξιόπιστο σύστημα για drones πρώτης αντίδρασης.» Διάφορες αναφορές στο διαδίκτυο πρότειναν ότι το ρομπότ που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί την Πέμπτη ήταν ένα Marcbot, ένα πολύ απλούστερο μηχάνημα που είχε χρησιμοποιηθεί πάρα πολύ από από τις ένοπλες δυνάμεις στο Ιράκ.

Όμως λίγες μέρες μετά τα δραματικά γεγονότα στο Dallas, η συζήτηση έχει μεταφερθεί στο αν η τελευταία πράξη της αστυνομίας με την χρήση ρομπότ για την εξουδετέρωση του υπόπτου θα είναι το μέλλον. Στη δήλωση της, η DPD αναφέρει ότι το ρομπότ χρησιμοποιήθηκε ως «έσχατο μέσο» για να σώσει ζωές αστυνομικών και πολιτών. Άλλες αστυνομικές υπηρεσίες, όπως το NYPD εξήρε την DPD για την πρωτοφανή χρήση ενός ρομπότ εξουδετέρωσης βομβών, σύμφωνα με την εφημερίδα The New York Daily News.
Νομικοί εμπειρογνώμονες ωστόσο, εγείρουν ανησυχίες σχετικά με την χρήση μη επανδρωμένων οχημάτων με θανατηφόρο δράση από την αστυνομία, συγκρίνοντας τη χρήση του ρομπότ με τα drones που χρησιμοποιούνται στον πόλεμο.
Η συζήτηση κατά πάσα πιθανότητα θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες, εβδομάδες και μήνες, και το Remotec Andros F5 θα είναι το επίκεντρο.

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα