Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Τραγικός ο απολογισμός από τις πλημμύρες στην Κίνα

china

Τουλάχιστον 160 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που πλήττουν τις τελευταίες μέρες την Κίνα και τις πλημμύρες που έχουν προκαλέσει
Κτίρια κατέρρευσαν εγκλωβίζοντας ανθρώπους, ενώ η στάθμη των ποταμών και την λιμνών έχει ανέβει επικίνδυνα, αναγκάζοντας σχεδόν δύο εκατομμύρια ανθρώπους να μετακινηθούν σε ασφαλέστερες περιοχές.
Στο μεταξύ, σοβαρές καταστροφές άφησε πίσω του ο τυφώνας Νεπαρτάκπου έπληξε την ανατολική επαρχία Fijian στην Κίνα το Σάββατο,αναγκάζοντας σχεδόν μισό εκατομμύριο ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Μέχρι στιγμής οι αρχές δεν έχουν αναφέρει αν υπάρχουν νεκροί ή τραυματίες από τον τυφώνα.
Τουλάχιστον 420.000 άνθρωποι σε 4 πόλεις, περιλαμβανομένης της πρωτεύουσας Fuzhoo εγκατέλειψαν εσπευσμένα τα σπίτια τους εξαιτίας του τυφώνα, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων. Πάνω από 300 τρένα υψηλής ταχύτητας, περίπου 400 πτήσεις και σχεδόν 5.000 δρομολόγια λεωφορείων ακυρώθηκαν.

Ο τυφώνας συνοδεύτηκε από ισχυρούς ανέμους και σφοδρές βροχοπτώσεις. Στην πόλη Putian μέσα σε 4 ώρες έπεσαν πάνω από 10 ίντσες βροχής, προκαλώντας πλημμύρες και καταστροφές σε τουλάχιστον 23.000 σπίτια.
Ο τυφώνας βαθμολογήθηκε με τον ύψιστο βαθμό επικινδυνότητας, ωστόσο αποδυναμώθηκε αφού πέρασε πρώτα από την Ταιβάν, προτού χτυπήσει την Κίνα – φαντάσου να μην αποδυναμωνόταν!
Σημειώνεται ότι στην Ταϊβάν, ο τυφώνας για τον οποίο ήδη γράψαμε, προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 3 ανθρώπων και τον τραυματισμό άνω των 300.
Μερικές ακόμα δεκάδες θυμάτων στη λίστα της εγ-κλιματικής αλλαγής…
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα