Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Τι… αποκαλύπτει ο κινεζικός “χάρτης του σώματος” για την υγεία σας


39d173fe57e196aedb760c83452e6213.jpg
Στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική, πιστεύεται ότι κάθε μέρος του προσώπου μας αντιπροσωπεύει συγκεκριμένα όργανα στο σώμα μας και όταν υπάρχουν ανισορροπίες σε ορισμένες περιοχές, όπως για παράδειγμα στο πηγούνι, αυτό μας δείχνει ότι υπάρχουν άλλα θέματα υγείας που πρέπει να αντιμετωπίσουμε.
Η κινεζική “χαρτογράφηση” του προσώπου ή “Mien Shiang”, μεταφράζεται σχεδόν ως “διάβασμα του προσώπου”. Όταν το μεγαλύτερο όργανο στο σώμα, το δέρμα, παρουσιάζει αλλαγές, στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική αυτό είναι μια ένδειξη για κάτι άλλο που δεν πάει καλά μέσα μας.
Δείτε τι δείχνει αυτός ο “χάρτης” της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής γα την υγεία σας:
Μέτωπο: Ουροδόχος κύστη και λεπτό έντερο
Η υπερβολική κατανάλωση λιπαρών και επεξεργασμένων τροφών έχει ως αποτέλεσμα ένα αργό και καταπονημένο πεπτικό σύστημα. Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, η υπερβολική πρόσληψη ζάχαρης και η έλλειψη ύπνου εμποδίζουν επίσης την πέψη και αυτό φαίνεται στο δέρμα του μετώπου σας.

Φρύδια: Συκώτι
Όπως και παραπάνω, αν ασκείτε πίεση στο πεπτικό σας σύστημα και δεν ξεκουράζεστε επαρκώς, αυτό θα φανεί και στα φρύδια σας. Μπορεί επίσης να είναι αλλεργικοί σε ορισμένες τροφές, όπως το σιτάρι ή τα γαλακτοκομικά ή/και να καταναλώνετε πολύ κρέας στην διατροφή σας.
Μύτη: Καρδιά
Δυσκοιλιότητα, δυσπεψία, αέρια, φούσκωμα και κακή κυκλοφορία του αίματος. Η υψηλή αρτηριακή πίεση θα μπορούσε επίσης να δημιουργήσει προβλήματα σε αυτήν την περιοχή του προσώπου σας.
Ζυγωματικά: Πνεύμονες
Αναπνευστικά προβλήματα που προκαλούνται από το άσθμα, η ρύπανση και το κάπνισμα επηρεάζουν αυτή την περιοχή. Είναι επίσης και οι λόγοι που σχηματίζονται μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια.
Μάγουλα: Πνεύμονες και νεφροί
Το κάπνισμα, η κακή πέψη, τα προβλήματα στο στομάχι, το άγχος, η κακή διατροφή, η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης και πιθανές αλλεργίες, “φαίνονται” σε αυτό το σημείο του προσώπου.
Στόμα και σαγόνι: Στομάχι
Μια διατροφή πολύ πλούσια σε λιπαρά, ζάχαρη και διεγερτικά, όπως η καφεΐνη και το αλκοόλ, φαίνεται εδώ. Εάν παρατηρήσετε, αυτή είναι η περιοχή που επηρεάζεται περισσότερο μετά την μεγάλη κατανάλωση φαγητού (πχ γιορτές, Πάσχα κλπ). Επίσης, η έλλειψη ύπνου και το στρες στο σώμα σας, θα οδηγήσει σε ορμονικές ανισορροπίες.
Σαγόνι και Λαιμός: Ορμόνες
Θα μπορούσε να σημαίνει ότι το σώμα σας καταπολεμάει βακτήρια, άγχος, ή μπορεί να είναι μια απότομη αλλαγή του περιβάλλοντος ή μια αλλαγή στη διατροφή και τον τρόπο ζωής. Στις γυναίκες μπορεί επίσης να δείχνει ότι έχουν ωορρηξία.
Αυτιά: Νεφροί
Το υπερβολικό αλάτι, τα μπαχαρικά και η αφυδάτωση είναι οι αιτίες που σύμφωνα με την παραδοσιακή κινεζική ιατρική έχετε πρόβλημα με το δέρμα σας στα αυτιά. Μερικές φορές, η πάρα πολλή καφεΐνη μπορεί επίσης να οδηγήσει σε έξαρση ακμής σε αυτήν την περιοχή.

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα