Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

ΤΟΥΛΠΑ: ΟΙ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΞΕΠΗΔΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΙΑ

Η εποχή στην οποία ζούμε εμπλουτίζεται συνεχώς με συνθήκες επαυξημένης πραγματικότητας, μέσα από την οποία εισχωρούν στην δική μας πραγματικότητα πλάσματα τα οποία, μέσω των ηλεκτρονικών μας συσκευών, αποκτούν υπόσταση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η πρόσφατη φρενίτιδα που έχει προκαλέσει το Pokemon Go σε ολόκληρο τον Πολιτισμένο κόσμο, όπου οι παίκτες κυνηγούν σε κάθε σπιθαμή του πλανήτη τα φανταστικά αυτά πλασματάκια. Μπορούν όμως να έρθουν στην ζωή φανταστικά πλάσματα μονάχα με την χρήση της φαντασίας και μερικές τεχνικές Διαλογισμού; Αν εντρυφήσουμε λίγο στην δημιουργία των Πλασμάτων Τουλπα, τότε σίγουρα μπορούμε να πούμε πως είναι πιθανό.
Όμως τι είναι τα Τουλπα; Προκειται για ένα αυτόνομο πλάσμα που δημιουργείται αποκλειστικά από το μυαλό κάποιου ατόμου.  Σε μία σύγχρονη ενσάρκωσή τους, τα άτομα που δημιουργούν τα Τουλπα αναφέρονται ως Τουλπομάντες (Tulpomancers)  και αποτελούν τη νέα τάση της Υπο-κουλτούρας που αναδύεται μέσα από το διαδίκτυο τα τελευταία χρόνια.
Αρκετά είναι τα ερωτήματα που αφορούν αυτά τα «πλάσματα της φαντασίας»: Είναι ορατά στους άλλους ή μονάχα σε εκείνους που τα δημιούργησαν; Πρόκειται για πλάσματα ανεξάρτητα από τους δημιουργούς τους; Έστω και αν μιλήσουμε για την δημιουργία τέτοιων πλασμάτων μεταφορικά, η ύπαρξη των Τουλπα εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει μία εσωτερική δυνατότητα του Εγκεφάλου που με την χρήση της «δίνει ζωή» σε αυτά τα μεταφυσικά πλάσματα.

Η Δημουργία των Τουλπα στην Παραδοση

Η Δημιουργία των Τουλπα προέρχεται παραδοσιακά στον Θιβετιανό Βουδισμό, μέσα από πρακτικές που αναπτύχθηκαν πάνω απο μία χιλιετία στο παρελθόν. Σε Βουδιστικές Σχολές αλλά και άλλα Φιλοσοφικά Συστήματα της Ανατολής οι πρακτικές διαλογισμού έπαιζαν ένα τεράστιο ρόλο στην Πνευματική Ζωή της Μοναστηριακής (και όχι μόνο) κοινότητας. Βέβαια τέτοιου είδους πρακτικές αφορούσαν μαθητές που ήταν έμπειροι και γνώστες, και άρα μπορούσαν να διαβούν τέτοια πνευματικά μονοπάτια. Ο Στόχος αυτών των Διαλογιστικών πρακτικών ήταν να μεταλλάξουν τα ενεργειακά πεδία που αντιμετωπίζονταν ως αρνητικά και βλαβερά, κατευθύνοντάς τα σε μία θετική διαδρομή.
Η Δημιουργία των Τουλπα στην Θιβετιανή Παράδοση σχετίζεται με μία σειρά ταντρικών πρακτικών που ονομάζονται Deity Yoga. Σε αυτές τις τεχνικές ο ερευνητής οραματίζεται μία θεότητα από το Θιβετιανό Πάνθεον και ενσαρκώνεται την θεότητα αυτή μέσα από τον Διαλογισμό. Πέρα από μία Συμβολική πρακτική, αυτή η τεχνική διαλογισμού επέτρεπε στους μαθητές να βιώσουν και να αισθανθούν την ενσαρκωμένη παρουσία των Θεοτήτων αυτών, μέσα από την συνύπαρξή τους στο Αστρικό πεδίο του Διαλογισμού. Σε αυτό το σημείο μπορούμε να αναγνωρίσουμε την τεχνική δημιουργίας Τουλπα: Ένας ερευνητής που θα οραματιστεί ένα δημιουργημένο στο υποσυνείδητό του, πλάσμα, με τον ίδιο τρόπο που θα έκανε με μία Θιβετιανή Θεότητα. Σε αντίθεση με την παραπάνω πρακτική όμως ο ερευνητής δεν θα πρέπει να «ενωθεί» με το Τουλπα, αλλά να το βοηθήσει να ενσαρκωθεί ως αυτόνομη οντότητα. Στην Παράδοση του Θιβέτ τα Τουλπα θεωρούνται πραγματικά μεταφυσικά όντα και η δημιουργία ενός τέτοιου πλάσματος θεωρείται η απόδειξη της ψευδαίσθησης που αποτελεί την πραγματικότητά μας.
Μία από τις πιο ολοκληρωμένες καταγραφές δημιουργίας Τουλπα στην Θιβετιανή Κουλτούρα προέρχεται από το βιβλίο της Ανθρωπολόγου Alexandra David-Neel, “Magic and Mystery in Tibet”, στο οποίο αφιερώνει ένα ολόκληρο κομμάτι του βιβλίου πάνω στην διαδικασία δημιουργίας των οντοτήτων Τουλπα αλλά και τον ρόλο που έπαιξαν στην Θιβετιανή κοινωνία. Περιγράφει την σπάνια ύπαρξή τους αλλά παρέχει επίσης και ένα μεγάλο αριθμό από αφηγήσεις που αφορούν τα Τουλπα.  Όπως εξηγεί η ίδια, στην Θιβετιανή Κοσμοθεωρία η Νοητή Ενέργεια και η Φυσική Ενέργεια θεωρούνται κομμάτι του ίδιου συστήματος, και άρα τέτοιες πρακτικές μπορούν να επιφέρουν φυσικές διαμορφώσεις στον κόσμο, όπως την δημιουργία και την πραγματική εμφάνιση των Τουλπα, ή άλλων φαινομένων που θεωρούνται υπερφυσικά σε ένα Δυτικό Πολιτισμό. Έτσι η δημιουργία των πλασμάτων αυτών μπορεί να επέλθει μέσα από την συσσώρευση της ενέργειας αυτής ή και ως αυθόρμητο γεγονός.

Η Διαδικτυακή Υπο-κουλτούρα που δημιουργεί Τουλπα

Για την Νέα Υποκουλτούρα που δημιουργεί Τουλπα με την χρήση της  φαντασίας και του διαλογισμού οι οντότητες αυτές είναι πραγματικές. Οι Δημιουργοί τους που είναι γνωστοί ως Tulpamancers συναντιούνται online στο tulpa.info και στο subdomain του reddit, r/tulpas.
Αυτή η διαδικασία δημιουργίας των Τουλπα παρέμενε μονάχα στην κατοχή των Αποκρυφιστών ως το 2009, όταν το θέμα συζητήθηκε στο διάφορα Forums του Διαδικτύου. Μερικά ανώνυμα μέλη ξεκίνησαν να πειραματίζονται με διάφορες τεχνικές δημιουργίας Τουλπα και έτσι τα πράγματα διογκώθηκαν με την δημιουργία ολόκληρων ομάδων που δημιουργούν αυτά τα πλάσματα, αντιμετωπίζοντάς τα ως πραγματικές οντότητες με συναισθήματα και αδυναμίες.
Τα Τουλπα είναι όμως πλάσματα που ισορροπούν ανάμεσα στην φυσική πραγματικότητα του κατόχου τους και του υποσυνείδητου Νου. Οι δημιουργοί τους υποστηρίζουν πως τα πλάσματα αυτά μπορούν να ανακαλέσουν κάθε είδους μνήμη, να επουλώσουν τα ψυχικά τράυματα, να «μπλοκάρουν» χρόνιες παθήσεις, ακόμα και να τους εμψυχώσουν σε επίπονες διαδικασίες, παρέχοντάς τους την απαραίτητη συντροφικότητα.
Εκείνοι που αναζητούν την δημιουργία ενός τέτοιου πλάσματος μπορούν να βρούν αρκετούς οδηγούς που εξηγούν αναλυτικά την διαδικασία «γέννησης». Πρωτίστως το άτομο θα πρέπει όμως να δημιουργήσει το φανταστικό εκείνο περιβάλλον που αποκαλείται “Χώρα των Θαυμάτων” (Wonderland), μέσα στο οποίο θα αλληλεπιδράσει με το προσωπικό του Τουλπα.
Έπειτα από την πρώτη συνάντησή τους στο περιβάλλον αυτό, ο δημιουργός αισθάνεται πίεση σε σημεία του κεφαλιού του. Αυτός λέγεται πως είναι και ο τρόπος με τον οποίο επικοινωνεί το πλάσμα με τον δημιουργό του. Καθώς η διαδικασία συνεχίζεται, η φωνή του Τουλπα γίνεται ολοένα και πιο καθαρή. Τελικά, το άτομο μπορεί να επιβάλλει την ύπαρξη του τουλπα στην πραγματικότητα δημιουργώντας μία ρεαλιστική Ψευδαίσθηση, με τους οδηγούς να αναφέρουν πως αυτή η διαδικασία ολοκληρώνεται έπειτα από 200-500 ώρες διαλογισμού…
Σύντομα τα Τουλπα αποκτούν περιέργεια και ζητούν να βιώσουν την Πραγματικότητα ως «Μετα-Άτομα, μία διαδικασία που ονομάζεται «μεταστροφή» και επιτρέπει στο Τουλπα να κατέχει το σώμα του δημιουργού του. Βέβαια η παραπάνω περιγραφή παραπέμπει αρκετά σε περιπτώσεις σχιζοφρένειας ή διαταραχής προσωπικότητας.
Το μόνο σίγουρο είναι πως με την Νέα χιλιετία τα στενά όρια της πραγματικότητας έχουν διευρυνθεί σε τέτοιο βαθμό, έτσι ώστε σε μερικά χρόνια  να μην μπορούμε να διακρίνουμε τι είναι αντικειμενικά πραγματικό και τι όχι. Πλάσματα επαυξημένης πραγματικότητας ξεπηδούν μέσα από οθόνες, και άλλα πιο ζωντανά πλάσματα με την δική τους οντότητα ξεπηδούν μέσα από την φαντασία του Πανίσχυρου μυαλού του ανθρώπου.. Το μόνο σίγουρο είναι πως η λογική πρέπει να παραμένει ετοιμοπόλεμη για να μπορέσει να διακρίνει τα όρια της πραγματικότητας από την ψευδαίσθηση μίας διαφορετικής, επίπλαστης πραγματικότητας.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα