Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Σπάνιος Γορίλλας πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε όταν τετράχρονο αγόρι έπεσε στην τάφρο ! (Βίντεο)

γορίλλας

Οι εργαζόμενοι στον ζωολογικό κήπο του Σινσινάτι σκότωσαν τον Harambe, έναν 180 κιλών αρσενικό δυτικό πεδινό γορίλα αφού θεώρησαν ότι κινδύνευε η ζωή του μικρού αγοριού.
Ο γορίλλας έπαιξε για 10 λεπτά με το μικρό αγόρι το οποίο αργότερα χρειάστηκε νοσηλεία.
γορίλλας Η εφημερίδα Cincinnati αναφέρει:
Η αστυνομία του Cincinnati και τα πληρώματα έκτακτης ανάγκης ανταποκρίθηκαν σε μία κλήση από τον ζωολογικό και βοτανικό κήπο του Σινσινάτι σύμφωνα με την οποία ένα παιδί βρισκόταν σε απειλητική για την ζωή του κατάσταση περίπου στις 16:00 το Σάββατο. Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι το παιδί μεταφέρθηκε στο Ιατρικό Κέντρο για παιδιά του νοσοκομείου του Σινσινάτι κοντά στον ζωολογικό κήπο, και εξετάστηκε για σοβαρούς τραυματισμούς, που δεν θεωρήθηκαν ότι είναι απειλητικοί για τη ζωή.
Ο Πρόεδρος του ζωολογικού κήπου, Thane Maynard, είπε το αγόρι πέρασε μέσα από ένα εμπόδιο και έπεσε κατ 'εκτίμηση από 3,5 μέτρα στην τάφρο που περιβάλλει τον  βιότοπο. Το αγόρι δεν τραυματίστηκε σοβαρά από την πτώση.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Cincinnati ανέφερε σε δελτίο Τύπου ότι οι πρώτοι μάρτυρες ανέφεραν έναν γορίλλα να σέρνει βίαια και να πετάει το παιδί.
Ο Maynard δήλωσε ο 17 ετών αρσενικός δυτικός πεδινός γορίλλας του ζωολογικού κήπου, Harambe, άρπαξε το αγόρι και το έσερνε τριγύρω. Δύο θηλυκες ήταν επίσης στο σημείο.


Το αγόρι παρέμεινε με το ζώο των 180 κιλών για περίπου 10 λεπτά πριν η ομάδα επικίνδυνων καταστάσεων του ζωολογικού κήπου θεωρήσει ότι η κατάσταση είναι απειλητική για την ζωή του παιδιού, είπε ο Maynard.
 "Ποτέ δεν είχαμε μια κατάσταση όπως αυτή, στον ζωολογικό κήπο του Σινσινάτι, όπου ένα επικίνδυνο ζώο χρειάζεται να φονευθεί κατά την διάρκεια κατάστασης έκτακτης ανάγκης."
Η πυροσβεστική που απελευθέρωσε το αγόρι είπε ότι αυτό βρισκόταν ανάμεσα στα πόδια του γορίλα κατά τη στιγμή της βολής.
Ο Maynard είπε ότι η Ομάδα Αντιμετώπισης Επικίνδυνων Καταστάσεων των ζώων ακολούθησε τις διαδικασίες, τις οποίες εκπαιδεύονται σε ασκήσεις. Ανέφερε ότι στα 38 χρόνια ύπαρξης του ζωολογικού κήπου ποτέ δεν υπήρξε είσοδος στην τάφρο από άνθρωπο.
Αφού ο γορίλας πυροβολήθηκε, οι εργαζόμενοι του ζωολογικού κήπου ξεκλείδωσαν την πόρτα και δύο πυροσβέστες ανέκτησαν γρήγορα το παιδί, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία.
"Είναι μια θλιβερή ημέρα," είπε Maynard. "Έκαναν μια σκληρή επιλογή. Έκαναν τη σωστή επιλογή, επειδή έσωσαν τη ζωή αυτού του μικρού αγοριού. Θα μπορούσε να συμβεί κάτι πολύ κακό. "


Η Brittany Nicely από το Ντέιτον επισκεπτόνταν το ζωολογικό κήπο με τα δύο παιδιά της και τέσσερα άλλα παιδιά το Σάββατο. Βρισκόταν στην περιοχή με τους Γορίλλες, όταν συνέβη το περιστατικό.
"Με την άκρη του ματιού μου, είδα το μικρό αγόρι στους θάμνους, να περνά μέσα από τον μικρό φράχτη. Προσπάθησα να τον αρπάξω. Άρχισα να του φωνάζω να έρθει πίσω », είπε η Nicely .
"Όλοι άρχισαν να ουρλιάζουν σαν τρελοί», είπε. "Αυτό συνέβη τόσο γρήγορα."
Ο γορίλλας έσπευσε προς το αγόρι και το οδήγησε από το χέρι διαμέσου του νερού στην τάφρο. Αρχικά φάνηκε να το προστατεύει αλλά αναστατώθηκε από τα ουρλιαχτά.
Η περιοχή στη συνέχεια εκκενώθηκε από το προσωπικό. 
"Περίπου τέσσερα ή πέντε λεπτά αργότερα ακούσαμε τον πυροβολισμό», είπε. "Κάναμε σαν τρελοί. Όλα τα παιδιά έκλαιγαν. "
Είναι μια πολύ τραυματική εμπειρία για οποιονδήποτε εμπλέκεται. Για τα παιδιά, τους υπάλληλους, τους άλλους γορίλες που τώρα δεν τον έχουν εκεί πια. "


Η είδηση για το περιστατικό προκάλεσε τεράστια ανταπόκριση των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης. Ένα βίντεο που δημοσιεύθηκε από τον Enquirer είχε περίπου 71.000 θεάσεις στις 9:30 μ.μ. το Σάββατο.
Πολλοί σχολιαστές επέκριναν τους γονείς του αγοριού επειδή αμέλησαν να το προστατεύσουν. Μια ομάδα στο Facebook που ονομάζεται Δικαιοσύνη για τον Harambe δημιουργήθηκε και συγκέντρωσε περισσότερα από 100 "Like" σε λιγότερο από δύο ώρες.
"Αυτή η σελίδα δημιουργήθηκε για να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση της δολοφονίας του Harambe στις 28.5.16," αναφέρεται στη σελίδα. «Θέλουμε να δούμε τις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν κατά των υπευθύνων!"





I lied. There is a little more not in the other two video. Third and final video   

Ο υπολοχαγός Steve Saunders, ο εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης του Σινσινάτι, δήλωσε ότι δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες κατά των γονέων του παιδιού.
Η απόφαση να πυροβοληθεί ο Harambe αντί ηρεμιστικών έγινε προς το συμφέρον της ασφάλειας του αγοριού, είπε Maynard.
"Σε μία τέτοια ταραγμένη κατάσταση, μπορεί να πάρει αρκετή ώρα στο ηρεμιστικό για να τεθεί σε ισχύ», εξήγησε, «Τη στιγμή που θα δεχόταν την ηρεμιστική βολή, θα είχε μια δραματική αντίδραση. Δεν τον χτυπάς και πέφτει κάτω. "
Ο Maynard εξήγησε επίσης ότι ενώ ο Harambe δεν επιτέθηκε στο παιδί, το μέγεθος και η δύναμη του ζώου το έθεταν σε μεγάλο κίνδυνο.


"Τα πάντα θα μπορούσαν να συμβούν σε μια κατάσταση όπως αυτή. Το αγόρι σίγουρα βρισκόταν σε κίνδυνο ", δήλωσε ο Maynard. "Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με την οικογένεια και το μικρό αγόρι."
Οι υπάλληλοι του ζωολογικού κήπου δεν έχουν ακόμη μιλήσει με την οικογένεια του παιδιού που έπεσε μέσα στον βιότοπο. Οι αξιωματούχοι του ζωολογικού κήπου θα εξετάσουμε την ασφάλεια του περιβλήματος και των διαδικασιών, αλλά είπε ότι δεν υπάρχει σκέψη για να σταματήσει το ''πρόγραμμα γορίλα''.
Ο Harambe γεννήθηκε στον ζωολογικό κήπο του Gladys Porter στο Brownsville του Τέξας και μεταφέρθηκε στο Cincinnati τον Σεπτέμβριο του 2014. Ένας άλλος γορίλλα, η Gladys, που πήρε το όνομά της από το ζωολογικό κήπο της, έρχεται στο Cincinnati από το Brownville.
Οι δυτικοί πεδινοί γορίλες είναι ένα από τα τέσσερα υποείδη γορίλα. Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Ίδρυμα Άγριας Ζωής, οι πληθυσμοί του απειλούμενου με εξαφάνιση ζώου είναι δύσκολο να εκτιμηθούν λόγω των πυκνών, απομακρυσμένων τροπικών δασών όπου κάνουν το σπίτι τους, αλλά οι ειδικοί λένε ότι μεταξύ 175.000 έως 225.000 μπορούν να ζουν ως επί το πλείστον στο Κονγκό, αλλά και στην Αγκόλα, το Καμερούν , την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, την Ισημερινή Γουινέα και την Γκαμπόν.
Το 2009, από το Διεθνές Σύστημα Πληροφοριών Ειδών μετρήθηκαν 158 αρσενικοί δυτικοί πεδινοί γορίλες και 183 θηλυκοί σε αιχμαλωσία στις Ηνωμένες Πολιτείες.
"Ο Harambe ήταν καλός γορίλλας. Ήταν ένας νεαρός που άρχισε να ενηλικιώνεται. "είπε Maynard. Προετοιμαζόταν για αναπαραγωγή. "Θα είναι μια απώλεια για την γονιδιακή δεξαμενή των πεδινών γορίλων."
Το Gorilla World θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεωτέρας.

Cincinnati Zoo President Thane Maynard will speak to the press about the child falling into the gorilla enclosure at 6pm.@Enquirer


Police said zoo officials have confirmed the child was taken to Children's Hospital with non-life threatening injuries. @Enquirer


The zoo has been temporarily closed to those entering. It doesn't appear they evacuated. The area around the gorillas was closed. @Enquirer


yournewswire

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση της αναφοράς της πηγής με ενεργό link  και όχι απλά η λέξη  ‘ΠΗΓΗ’ με λίνκ, θεωρώντας απαραίτητο ο αναγνώστης να έχει άμεση γνώση για το ποιος υπογράφει το άρθρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα