Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Αν θέλεις να γίνεις, είσαι




Μία εσωτερική φωνή- δύναμη σε οδηγεί να θέλεις να γίνεις. Ο δρόμος δημιουργείτε εκεί μέσα σε μας. Από εκεί ξεπηδά από την πηγή της εσωτερικής μας ύπαρξης η διαδρομή αυτή. Ένα θέλω γεννιέται. Όταν το θέλω γεννιέται, αρχίζει η διαδρομή του και εμείς αναζητούμε τα πρώτα βήματα. Όμως νομίζουμε ότι όλο αυτό είναι έξω από μας και αρχίζουμε να αναζητούμε τα πάντα από έξω, για να δομήσουμε αυτό το «θέλω να γίνω». Όσο ψάχνουμε έξω από μας, απομακρυνόμαστε από το σημείο αναφοράς μας, που είναι εκεί μέσα μας. Όχι δεν είναι βαθιά μέσα μας, αλλά πάνω πάνω, αφού μας μίλησε: «θέλω να γίνω». 

Κάθε τι που μας μιλά από μέσα μας και μας λέει «θέλω να γίνω», απλώς είναι έτοιμο να παρουσιαστεί. Είναι έτοιμο να εκδηλωθεί. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε εμείς είναι να το αναγνωρίσουμε. Κάθε «θέλω να γίνω» εκεί δίπλα του έχει και το πώς.
Για να περάσουμε στο βιώνω από το «θέλω να γίνω», αναζητώ τις προϋποθέσεις που μου χρειάζονται. Οι οποίες είναι πάλι δίπλα μου, κοντά μου. Απλώς εμείς το ότι κάθε μας «θέλω να γίνω» είτε το χάνουμε, είτε το αλλοιώνουμε,  απλώς νομίζουμε ότι αυτό είναι δύσκολο ή έξω από μας. Τότε τοποθετούμε αυτό το «θέλω να γίνω» σε διαδικασία συζήτησης με τους γύρω μας.  

Κάθε ένας από τους ανθρώπους έχουν τη δική τους θέση και τις δικές τους απόψεις, οι οποίες κάποιες θα είναι υπέρ του δικού μας «θέλω να γίνω» και κάποιες θα είναι κατά. Θα αρχίσουμε τότε να βάζουμε μέσα στην δική μας διαδρομή σκέψεις, φοβίες, ανασφάλειες άλλων ανθρώπων. Οπότε το «θέλω να γίνω» μετατρέπεται σε «θέλουμε να γίνεις». Γιατί ακολουθούμε τα βήματα από όλο μας το περιβάλλον.
Ας επιλέξουμε τον δρόμο της πίστης. Πίστη για την εσωτερική μας φωνή και πίστη στην Ανώτερη Δύναμη που μας στηρίζει. Αφήνουμε τις προϋποθέσεις να εκδηλωθούν με υπομονή μπροστά μας και ακολουθούμε τα βήματα. Χωρίς να αναζητούμε ποιος συμφωνεί ή διαφωνεί με το δικό μας «θέλω να γίνω».
Να θυμάμαι, ότι κάθε ένα «θέλω να γίνω», για να φτάσει μπροστά μας ως πληροφορία, σημαίνει ΕΙΜΑΙ. Γιατί τίποτε που δε είμαι δεν θα εκδηλωθεί ποτέ ως «θέλω να γίνω».
Όλα όσα βρίσκονται στη ζωή μας κατά κάποιο τρόπο είναι εκδηλωμένα πριν συμβούν. Γιατί όλα συμβαίνουν πρώτα στο Σύμπαν και ύστερα εκδηλώνονται ως αντανάκλαση εδώ. Αυτό όλο λέγεται αιθερικό σώμα. Όπου μέσα σε αυτό το σώμα, δημιουργείται ο δρόμος που θα γίνει, υλοποιείται και βιώνεται. Άρα το «μου ήρθε μία ιδέα» είναι μία ιδέα η οποία είναι ήδη εκδηλωμένη, απλώς το μόνο που έχω να κάνω είναι να την θέσω σε εφαρμογή με πίστη. 

Το αιθερικό μας σώμα μπορεί να μετατραπεί σε έναν υπέροχο βοηθό- προστάτη ή σε έναν εχθρό. Η μετατροπή ξεκινάει από τα «μπα αποκλείεται» που θα θέσουμε εμείς στους εαυτούς μας από χαμηλή αυτοεκτίμηση και φόβο. Ο φόβος μας έχει να κάνει με την εικόνα που θέλουμε να έχουμε προς το κοινό, τους ανθρώπους μας δηλαδή που μας περιβάλλουν. Οπότε κάθε αυθεντικό μας μονοπάτι, θα αρχίσουμε να το μεταβάλλουμε και μεταποιούμε για να είναι αρεστό και αποδεκτό. Τότε αυτό το «θέλω να γίνω», αλλάζει και γίνεται μία διαφορετική τροχιά. Αντί να πάει στο είμαι και βλέπω το πώς. Φεύγω σε απόσταση από το πώς και ο δρόμος αυτός χάνεται.
Υπάρχουν για παράδειγμα συνάνθρωποι μας που ο δρόμος τους «θέλω να γίνω» ήταν ένα μεγαλείο και κατάφεραν μέσα από τις μεταβολές και μετατροπές να είναι αποδεκτοί από τον περίγυρο να καταστρέψουν τον δρόμο και να βιώνουν ένα υποκατάστατο αυτού.
Κάθε υποκατάστατο δεν μπορεί να είναι το ίδιο με το αυθεντικό.

Ο αυθεντικός μας Θεϊκός Εαυτός μας περιμένει κάθε μέρα να ακούσουμε αυτό το «θέλω να γίνω» και να αφεθούμε έτσι απλά, ήρεμα και χαλαρά να βιώσουμε αυτό το είμαι αυτό που θέλω να γίνω. 

Δωροθέα 


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα