Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Οι προβλέψεις της Stratfor για την Ελλάδα, 2016



Το αμερικανοσιωνιστικό Ινστιτούτο Γεωπολιτικών Ερευνών Stratfor κάνοντας τις φετινές του προβλέψεις για το 2016, θεωρεί πολύ πιθανό το ενδεχόμενο κατάρρευσης της κυβέρνησης και κοινωνικές αναταραχές στο εσωτερικό, καθώς η χώρα μας θα βρεθεί αντιμέτωπη με ακόμα μία δύσκολη χρονιά

Europe-2-Greece-ProtestsΟι προβλέψεις της αμερικανικής εταιρείας αναφέρουν τα εξής: Πολιτική αστάθεια, αμελητέα ανάπτυξη, εκτόξευση ανεργίας και κοινωνικές αναταραχές. Όλα αυτά μαζί θα μπορούσαν να προκαλέσουν την πτώση της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα τη νέα χρονιά, υποστηρίζει.
Στην ετήσια έκθεσή του, που αφορά όλη την Ευρώπη, το Ινστιτούτο καταγράφει ως σημαντικότερα προβλήματα στην Ελλάδα την πολιτική αβεβαιότητα και την κοινωνική αναταραχή.
Αναφορικά με την οικονομία, τονίζει ότι θα σημειώσει «αμελητέα ανάπτυξη» την επόμενη χρονιά και εξαιρετικά υψηλά ποσοστά ανεργίας. «Αυτό, θα οδηγήσει σε διαρκείς διαμαρτυρίες και συχνές συγκρούσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης, η οποία με τη σειρά της θα αναγκάσει τη διοίκηση να επιβραδύνει τη διαδικασία της μεταρρύθμισης» τονίζει η Stratfor και προσθέτει: «Η κατάρρευση της ελληνικής κυβέρνησης δεν μπορεί να αποκλειστεί, επειδή ο Τσίπρας ηγείται μιας ισχνής κοινοβουλευτικά, πλειοψηφίας».

Mε μοναδικές λύσεις που προκρίνονται να είναι αυτές μιας κυβέρνησης συνεργασίας ή μιας κυβέρνησης τεχνοκρατών
Κι εδώ “προβλέπει” τη “λύση” λέγοντας ότι είναι η άποψη της κοινής γνώμης, ο καλύτερος τρόπος για να διαμορφώσεις την κοινή γνώμη: “Η πλειοψηφία της κοινής γνώμης στην Ελλάδα τάσσεται κατά της διενέργειας νέων εκλογών, με μοναδικές λύσεις που προκρίνονται να είναι αυτές μιας κυβέρνησης συνεργασίας ή μιας κυβέρνησης τεχνοκρατών, που θα μπορούσαν να περάσουν τα δύσκολα νομοσχέδια της προσεχούς περιόδου”.
«Αυτό σημαίνει ότι ο κίνδυνος μιας ελληνικής χρεοκοπίας ή εξόδου από την ευρωζώνη είναι μικρότερη από ό,τι το 2015. Αλλά η επιμονή της Γερμανίας και η αντίσταση στην Ελλάδα θα κάνει κάθε αναθεώρηση του προγράμματος να έχει ένταση έτσι ώστε οι διαπραγματεύσεις για την πιθανή ελάφρυνση του χρέους κατά πάσα πιθανότητα θα καθυστερήσουν μέχρι το τέλος του 2016» υπογραμμίζει το Stratfor.
‘Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Stratfor στην ανάλυσή του: «Το 2016 η σοβαρότερη απειλή για την Ελλάδα δεν έχει να κάνει με την αποπληρωμή του χρέους αλλά με την κοινωνική αναταραχή. Δεν θεωρείται πιθανή μία κρίση, όπως εκείνη του 2015 καθώς η χώρα δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα πιεστικό χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής του χρέους, κάτι που σημαίνει ότι ο κίνδυνος χρεοκοπίας ή Grexit είναι χαμηλότερος από ότι το 2015».
Συνήθως όταν αυτά τα Ινστιτούτα “προβλέπουν” σενάρια, είναι τα σενάρια που ήδη έχουν αποφασιστεί στα παγκόσμια κέντρα εξουσία και η μαντική τους ικανότητα παίζει καθαρά ρόλο προετοιμασίας και χειραγώγησης της κοινής γνώμης.
Διαβάστε εδώ

allnewz

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα