Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Η ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ



Στο βιβλίο “The Fire from Within” emoticon smile Η φωτιά από μέσα), ο Carlos Castaneda ακούει αυτά τα λόγια από τον μυστικιστή δάσκαλο του: 
«Η σπουδαιότητα του εαυτού είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του ανθρώπου. Αυτό που τον αποδυναμώνει είναι το αίσθημα ότι έχει προσβληθεί από τα έργα και τις πράξεις των συνανθρώπων του. Η σπουδαιότητα του εαυτού απαιτεί ο άνθρωπος να περνά το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του προσβεβλημένος από κάτι ή κάποιον». 
Αυτό είναι ένα σημαντικό εμπόδιο για να συνδεθείτε με την συμπαντική δύναμη.

Βασικά, τα αισθήματα της σπουδαιότητας σας είναι αυτά που σας κάνουν να αισθάνεστε ιδιαίτεροι, επομένως, ας ασχοληθούμε με την έννοια αυτή να είστε ιδιαίτεροι. Είναι σημαντικό ότι έχετε μια ισχυρή αυτο-αντίληψη και ότι αισθάνεστε μοναδικοί. Το πρόβλημα είναι όταν παρεξηγείτε αυτό που πραγματικά είστε, προσδιορίζοντας τον εαυτό σας ως το σώμα σας, τα επιτεύγματά σας και τα υπάρχοντά σας. Στη συνέχεια προσδιορίζετε τους ανθρώπους που έχουν καταφέρει λιγότερα ως κατώτερους, και η υπεροχή σας γίνεται αιτία να προσβάλεστε συνεχώς με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Ο λάθος αυτός προσδιορισμός είναι η πηγή των περισσότερων προβλημάτων σας, καθώς και των περισσοτέρων των προβλημάτων της ανθρωπότητας. Το να αισθανόμαστε ιδιαίτεροι μας οδηγεί στην σπουδαιότητα του εαυτού. 
Ο Castaneda γράφει αργότερα, πολλά χρόνια μετά την πρώτη εμφάνιση του στον κόσμο της μαγείας, σχετικά με τη ματαιότητα της αυτο-σπουδαιότητας. 

«Όσο πιο πολύ το σκέφτηκα και όσο περισσότερο το συζήτησα με τον εαυτό μου και παρατήρησα τον εαυτό μου και τους συνανθρώπους μου, τόσο πιο έντονη η πεποίθηση ότι κάτι μας είχε καταστήσει ανίκανους για οποιαδήποτε δραστηριότητα ή οποιαδήποτε αλληλεπίδραση ή οποιαδήποτε σκέψη δεν είχε τον εαυτό σαν επίκεντρο.

Με τον εαυτό ως επίκεντρο, διατηρείτε την ψευδαίσθηση ότι είστε το σώμα σας, το οποίο είναι μια εντελώς ξεχωριστή οντότητα από όλους τους άλλους. Αυτή η αίσθηση του διαχωρισμού οδηγεί στον ανταγωνισμό αντί για την συνεργασία με όλους τους άλλους. Τελικά, αυτό δεν ταιριάζει με το Πνεύμα, και γίνεται ένα τεράστιο εμπόδιο για τη σύνδεσή σας με τη δύναμη του σύμπαντος. 
Προκειμένου να παραιτηθείτε από την αυτο-σπουδαιότητα σας, θα πρέπει να συνειδητοποιήσετε πόσο εδραιωμένη αυτή είναι στη ζωή σας. Το εγώ είναι απλά μια ιδέα για το ποιος είστε που κουβαλάτε μαζί σας. Ως εκ τούτου, δεν μπορεί να αφαιρεθεί χειρουργικά με εγω-εκτομή! Αυτή η ιδέα για το ποιος νομίζετε ότι είστε θα διαβρώσει επίμονα κάθε δυνατότητα έχετε να συνδεθείτε με το Σύμπαν.
(Απόσπασμα από το βιβλίο του Dr Wayne W. Dyer, “The Power of Intention: Learning to Co-create Your World Your Way”)


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα