Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

ΑΝ ΥΠΗΡΞΕ ΑΛΛΗ ΠΑΡΘΕΝΟΓΕΝΝΗΣΗ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ

Κάποιοι περίεργοι γενετιστές ψάχνουν αν πράγματι γεννήθηκε ο Χριστός. Και, τέλος πάντων, πώς συνέβη η άμωμη σύλληψη του από την παρθένα Μαίρη. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά.
Δεν είναι σοβαρό, δηλαδή, να παίρνουν σοβαρά την υπόθεση θρησκεία. Την οποιαδήποτε θρησκεία. Όταν το παίζεις αξιόπιστος ερευνητής ξεκινάς από μια πραγματικότητα. Δεν υπάρχουν Θεοί, δεν υπάρχουν δόγματα χωρίς τους ανθρώπους. Αυτή είναι η αλήθεια.
Στο παιχνίδι, λοιπόν, της θρησκείας δεν παίζουν μόνον οι Θεοί, και από κοντά άγιοι και οσιομάρτυρες, ευαγγελιστές και προφήτες, ό,τι άλλο. Οι παίκτες, οι πρωταγωνιστές είναι οι άνθρωποι που έτσι και κολλήσουν σε κάτι δεν καταλαβαίνουν ούτε Χριστό.
Άνευ αντικειμένου, λοιπόν, είναι όσοι ασχολούνται με το αν έχει καταγραφεί ή, όχι π.χ. επιστημονικά παρθενογέννηση σε άνθρωπο χωρίς γονιμοποίηση του ωαρίου από σπερματοζωάριο, που να φέρει το χρωμόσωμα Υ. Μιλάει η δύναμη της πίστης του κόσμου. Όλα τα άλλα είναι κουραφέξαλα.

ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΓΕΝΝΑ


Ποια Χριστούγεννα, ρε; Γιατί, ρε, γιορτάσατε πάλι τα γεννητούρια του Χριστού, όταν ακόμα γράφετε κανονικά ό,τι σας ζήτησε;
Αφήστε στην άκρη τον Χριστό, ρε, που ενώ σας βολεύουν τα τσιτάτα του για την αγάπη και την αιώνια βασιλεία, εσείς, το πιο μισητό πλάσμα του Θεού, αδιαφορείτε συνειδητά για το αληθινό πνεύμα του χριστιανισμού.
Ούτε ο Θεός είναι ο δημιουργός του Ιησού, ούτε η παρθένα Μαρία η μητέρα του. Αφήστε τα σάπια. Ο αληθινός γεννήτορας του Χριστού, αυτός που εδώ και 2.000 χρόνια συντηρεί το έργο, ο σκηνοθέτης του, είναι ο άνθρωπος.
Ο κόσμος όπως τον γούσταρε τον έφτιαξε τον Χριστό, όχι όπως ήταν. Τον αγαπούν, τον πιστεύουν, έτσι λένε, όμως δεν τον ακολουθούν.
Δουλεύετε τον κόσμο, ρε, και τους εαυτούς σας με τα Χριστούγεννα. Τα Ανθρωπούγεννα τα έχετε ξεχάσει. Πέντε δισεκατομμύρια χρόνια υπάρχει ο άνθρωπος, αλλά ποτέ δεν γιόρτασε τον ερχομό του. Μόνον συνεχίζει κανονικά και ασταμάτητα τα δρομολόγια στο αίμα, στην αντιπαλότητα, στην απάτη, στην κονόμα.

ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ Ο ΘΕΟΣ ΑΡΝΗΘΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ



Γεννήθηκε ο Χριστός. Αυτό το γεγονός δεν αμφισβητείται με τίποτα. Ακόμα κι αν ο ίδιος ο Χριστούλης εμφανισθεί ζωντανός στη γη και με τη θεϊκή του δύναμη δηλώσει παγκόσμια, διακαναλικά, ότι Δεν γεννήθηκα ποτέ, έστω ότι Δεν γεννήθηκα ακόμα. Δεν θα τον πιστέψουν.
Οι πιστοί του δεν θα τον πιστέψουν. Η αλήθεια δεν είναι τι λέει ο ίδιος ο Χριστός. Η αλήθεια είναι τι λέει ο κόσμος για τον Ιησού κι αυτό που πιστεύει ο κόσμος δεν αλλάζει με τίποτα. Με κανένα Θεό. Δεν υπάρχει για τους πιστούς όλων των θρησκειών Θεός που θα τους πείσει ότι δεν υπάρχει Θεός.
Θεός υπάρχει. Τέλος. Όπως υπήρχε και ο Δίας κι ένα κάρο άλλοι Θεοί, υπέρθεοι, μάλιστα σε εποχές που ο άνθρωπος έφθασε στα ανώτερα πνευματικά στάδια και κατέγραφε τις μεγαλύτερες αλήθειες της ύπαρξης του.

ΤΟ ΚΕΦΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ













ΝΤΑΗΣ ΚΑΙ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ ΗΤΑΝ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ



Η πιο μεγάλη κουβέντα από τότε που πάτησε τη γη ανθρώπινο πόδι ανήκει στον Χριστό. Αγαπάτε αλλήλους. Αυτό σου είπε. Όλα τα άλλα είναι Β΄ εθνική. Φιλόσοφοι και ποιητές, τα πιο φωτισμένα μυαλά που γεννήθηκαν έχουν πει τα άντερά τους. Μπροστά, όμως, στην βαρβάτη κουβέντα του Τζέσους Κράϊστ χάνουν κάθε ντέρμπυ σε όποιο γήπεδο γίνει το talk-show.
Αγάπα τον πλησίον σου, είπε ο Ναζωραίος, και επειδή είστε καθάρματα του κερατά, το ξέρω ότι δεν θα μασήσετε, γι’ αυτό άντε να χαθείτε.
Έτσι ξηγήθηκε. Όπως στα λέω. Το αδελφάτο, όμως, σενιάρισε και λογόκρινε τη διδασκαλίατου Χριστού, που ήταν, να το πούμε με την ευκαιρία, και νταής και περπατημένος σ’ όλα τα κόλπα.
Όπως στο λέω. Και τζόγο έπαιξε ο Χριστός, και ζημιές έκανε στα μπουζούκια, και ήταν κάργα τσαμπουκαλεμένος με τους Ρωμαίους κατακτητές.
Αγάπα τον πλησίον, κύριε χάλια. Δεν γλυτώνεις διαφορετικά. Είσαι καταδικασμένος. Μαθηματικά βέβαιο, υπολογισμένο με σταγονόμετρο, ότι τελικώς θα εξαφανιστείς σαν είδος ζωής.

apodytiriakias


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα