Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Δέκα μέρη του σώματός σας, τα οποία ΔΕΝ τα χρειάζεστε! (ΒΙΝΤΕΟ)



Όλοι έχουμε κάποια μέρη του σώματος που μας είναι απολύτως απαραίτητα, όπως η καρδιά, ο εγκέφαλος, οι πνεύμονες, τα νεφρά, το στομάχι, κλπ, αλλά έχουμε επίσης μέρη του σώματος που είναι λίγο-πολύ... άχρηστα! 
Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά μέρη του ανθρώπινου σώματος που δεν εξυπηρετούν κάποιον σημαντικό σκοπό και θα μπορούσαμε κάλλιστα να τα... ξεφορτωθούμε:
 
1. Plica semilunaris (τρίτο βλέφαρο)
 
Όλοι μας έχουμε κάποια “υπολείμματα” ενός τρίτου βλεφάρου, με επιστημονική ονομασία semilunaris plica, το οποίο βρίσκεται δίπλα στον δακρυϊκό πόρο. Αυτό το κομμάτι δεν μας είναι απαραίτητο για την επιβίωση ή την όραση και δεν εξυπηρετεί κάποιο σκοπό.
 
2. Το σημείο του Δαρβίνου (η επάνω πτυχή του δέρματος στο αυτί)
 
Το σημείο του Δαρβίνου είναι μια μικρή πτυχή του δέρματος που υπάρχει στο 10% των ανθρώπων και συγκεκριμένα στο πάνω μέρος του αυτιού τους. Η προέλευσή του δεν είναι σαφής, όμως, έρευνες δείχνουν ότι μπορεί να ήταν μια άρθρωση που επέτρεπε κάποτε στον άνθρωπο να περιστρέφει η να κατεβάζει τα αυτιά του προς τα κάτω.
 
3. Τρίχες στον κορμό
 
Οι τρίχες στο κεφάλι μας παίζουν ρόλο μόνωσης για τη τη θερμότητα, τα φρύδια μας κρατούν τον ιδρώτα μακριά από τα μάτια μας και οι τρίχες του προσώπου στους άνδρες θα μπορούσαν να διαδραματίσουν ένα ρόλο στην σεξουαλική έλξη, αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να έχουμε τρίχες στον κορμό του σώματος.
 
4.  Όργανο Jacobson
 
Το όργανο Jacobson, βρίσκεται στο οσφρητικό σύστημα των αμφιβίων, των ερπετών και των θηλαστικών. Περιγράφεται ως “χημειοϋποδοχέας” και πρόκειται επί της ουσίας για ένα εξειδικευμένο αισθητήριο όργανο στην μύτη, που χρησιμοποιείται για την ανίχνευση χημικών ουσιών. Στην περίπτωση των ανθρώπων, αυτές οι ουσίες είναι κυρίως οι φερομόνες. Αλλά πλέον οι άνθρωποι δεν το χρειάζονται αυτό το όργανο.
 
5. Φρονιμίτης στα δόντια
 
Εκτός από το να μας ταλαιπωρούν με πολύ πόνο όταν χρειαστεί να τους αφαιρέσουμε, οι φρονιμίτες στα δόντια δεν εξυπηρετούν κανέναν άλλο σκοπό. Εκτός αυτού χαλάνε την ευθυγράμμισης της οδοντοστοιχίας μας και εμποδίζουν την καλή υγιεινή των δοντιών. Σήμερα, περίπου το 35% του πληθυσμού δεν αναπτύσσει το τρίτο και τελευταίο σετ από τους φρονιμίτες.
 
6. Μυς στο αυτί
 
Οι πρόσθια, οπίσθιοι και ανώτεροι μύες γύρω από το εξωτερικό αυτί χρησιμοποιούνται για να περιστρέφουν τα αυτιά ενός ζώου προς την κατεύθυνση του ήχου, αλλά δεν εξυπηρετούν κανέναν απολύτως σκοπό στους ανθρώπους.
 
7. Κόκκυγας
 
Βρίσκεται στο τέλος της σπονδυλικής στήλης και αποτελείται από τρεις έως πέντε μικρούς σπονδύλους κάτω από το ιερό οστό, οι οποίοι είναι είτε ξεχωριστά, είτε τήκονται μαζί σε ένα οστό. Ο κόκκυγας είναι ένα κατάλοιπο από σπονδύλους, από όταν οι μακρινοί μας πρόγονοι είχαν ουρές.
 
8. Οι μικροσκοπικοί μυς που κάνουν εφικτή την “ανατριχίλα”
 
Ονομάζονται pili arrector και είναι μικροσκοπικοί μύες που συνδέονται με τους θύλακες των τριχών μας μέσω λείων μυϊκών ινών. Όταν αυτοί οι μύες συσπώνται κάνουν τις τρίχες στο δέρμα μας να ανασηκώνονται, κάτι που συνήθως αναφέρεται ως “ανατριχίλα”.
 
9. Σκωληκοειδίτιδα
 
Βρίσκεται μεταξύ του λεπτού και του παχέως εντέρου, αλλά δεν παίζει κανένα ρόλο στην πέψη. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι ίσως να έπαιζε κάποιον ρόλο, όταν η διατροφή του ανθρώπου αποτελείτο ως επί το πλείστον από φυτά. Τώρα, το μόνο που κάνει είναι να παθαίνει φλεγμονή και να μολύνεται, προτού τελικά υποστεί ρήξη και αναπτυχθεί σκωληκοειδίτιδα.
 
10. Θηλές στο στήθος των ανδρών
 
Γιατί οι άνδρες έχουν θηλές; Όλα τα ανθρώπινα έμβρυα αναπτύσσουν θηλές, πριν καν ακόμη προσδιοριστεί πλήρως το φύλο. Αλλά, φυσικά, στους άνδρες οι θηλές δεν αποσκοπούν σε τίποτα.
 
 


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα