Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Βελτίωση διάθεσης με 5 τρόπους

βελτίωση διάθεσης

Η διάθεση μας εξαρτάται και επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες. Ειδικά για εμάς τις γυναίκες το θέμα διάθεση είναι κάπως πιο πολύπλοκο σε σχέση με τους άντρες και αυτό γιατί σημαντικό και καθοριστικό  ρόλο στην διατήρηση αλλά και την βελτίωση διάθεσης παίζουν οι ορμόνες μας οι οποίες κάθε μέρα του κύκλου μας είναι και διαφορετικές. Η βελτίωση διάθεσης λοιπόν πρέπει να μην προσεγγίζετε από μια μόνο σκοπιά αλλά να γίνεται με τρόπους οι οποίοι να εμπεριέχουν και να συνδυάζουν πολλές παραμέτρους οι οποίες είναι υπεύθυνες για την διάθεση μας.
Στην σύγχρονη δύσκολη και αγχωτική εποχή που ζούμε είναι λογικό κάποιες στιγμές μέσα στην ημέρα να νιώθουμε ότι η διάθεση μας είναι πεσμένη. Οι πολλές υποχρεώσεις, τα πρέπει και όλα αυτά που μας στερούν την ηρεμία, την χαρά και την ξεγνοιασιά που έχουμε όλες μας ανάγκη μέσα στην μέρα είναι κάποιοι ακόμα λόγοι για τους οποίους δεν έχουμε καλή διάθεση. Εάν το τελευταίο διάστημα νιώθεις ότι έχεις χάσει την διάθεση σου και ψάχνεις τους τρόπους με τους οποίους θα καταφέρεις να δεις επιτέλους βελτίωση διάθεσης αλλά και προσπαθείς να καταλάβεις πως ακριβώς επηρεάζεται η διάθεση μας τότε αυτό το άρθρο θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις τα πάντα γύρω από την διάθεση. Το άρθρο αυτό άλλωστε γράφτηκε για να σου λύσει όλες τις απορίες σχετικά με την βελτίωση διάθεσης.

Τι επηρεάζει την διάθεση μας
Η βελτίωση διάθεσης είναι μια πολύ σημαντική διαδικασία την οποία για να την κάνεις σωστά θα πρέπει πρώτα από όλα να εμπεδώσεις ποιοι είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν την διάθεση σου. Εάν λοιπόν νιώθεις συνεχώς πεσμένη την διάθεση σου ίσως να ευθύνονται οι παρακάτω παράγοντες οι οποίοι είναι βέβαιο ότι επηρεάζουν κατά πολύ την διάθεση μας σε καθημερινή βάση.
Πως θα σου φαινόταν εάν σου λέγαμε ότι η διάθεση σου εξαρτάται κατά ένα μεγάλο ποσοστό από την διατροφή σου και ότι εάν θέλεις να έχεις βελτίωση διάθεσης θα πρέπει να αλλάξεις διατροφικές συνήθειες. Σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά που το ακούς αφού οι διεθνείς έρευνες τονίζουν σχεδόν καθημερινά την αναγκαιότητα του οργανισμού μας να τρέφεται με όσο το δυνατόν πιο αγνές και ποιοτικές αλλά και με μεγάλη διατροφική αξία τροφές. Σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει για παράδειγμα ότι μετά απο την κατανάλωση ενός γλυκού με πολύ ζάχαρη μετά απο λίγα λεπτά από την ευφορία που αισθάνεσαι αρχίσει η μετάπτωση στην διάθεση σου. Η σωστή διατροφή και η πρόσληψη συγκεκριμένων τροφών που θα σου αναλύσουμε στην συνέχεια έχει μεγάλη σημασία στην βελτίωση διάθεσης.
Άλλοι παράγοντες που ενδεχομένως να επηρεάζουν την διάθεση σου μπορεί να είναι η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας, η ανάληψη περισσότερων υποχρεώσεων από αυτές που μπορούμε να φέρουμε εις πέρας, η ανεπαρκής ξεκούραση, η πίεση που μπορεί να δέχεσαι από το οικογενειακό ή το επαγγελματικό σου περιβάλλον, το ότι παραμελείς τον εαυτό σου και την εξωτερική σου εμφάνιση αλλά και το γεγονός ότι δεν έχεις στόχους.
Αυτοί οι παράγοντες που μόλις σου παραθέσαμε είναι οι κυριότεροι παράγοντες οι οποίοι εμποδίζουν την βελτίωση διάθεσης σύμφωνα με έρευνες και μελέτες. Φυσικά εσύ μπορεί αν έχεις ορισμένους πιο προσωπικούς λόγους για τους οποίους να βλέπεις την διάθεση σου να πέφτει συνεχώς. Εάν λοιπόν νιώθεις ότι η διάθεση σου δεν βελτιώνεται με κανένα τρόπο μην διστάσεις να ζητήσεις την βοήθεια ενός ειδικού μιας και είναι αυτός που θα μπορέσει να σε βοηθήσει ουσιαστικά, σε βάθος και αποτελεσματικά να βελτιώσεις την διάθεση σου κάνοντας σε να στοχεύσεις στα σημαντικά πράγματα της ζωής σου.
5 Τρόποι για να έχεις βελτίωση διάθεσης
Αφού σου αναλύσαμε το οτιδήποτε σχετίζεται γύρω από την διάθεση σου πάμε να δούμε με ποιους τρόπους θα καταφέρεις να κάνεις μια ολοκληρωτική βελτίωση διάθεσης απλά αλλάζοντας κάποιες συνήθειες από την καθημερινότητα σου.
  1. Άλλαξε διατροφικές συνήθειες
Εάν θέλεις να βελτιωθεί η διάθεση σου σε χρόνο dt δεν έχεις παρά να εντάξεις κάποιες τροφές στην διατροφή σου αλλά και να αποκλείσεις κάποιες άλλες οι οποίες σε κάνουν να έχεις κακή διάθεση. Απέφυγε την κατανάλωση γλυκών, έτοιμων φαγητών, συσκευασμένων προϊόντων και φυσικά μην καταναλώνεις προϊόντα που περιέχουν πολύ ζάχαρη. Από την άλλη μεριά φρόντισε να τρως καθημερινά μια χούφτα ωμούς ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα χωρίς ζάχαρη, φρέσκα ψάρια που περιέχουν τα πολύτιμα Ω3 λιπαρά οξέα τα οποία αποδεδειγμένα βοηθούν στην βελτίωση διάθεσης. Επίσης τα γαλακτοκομικά προϊόντα καθώς και τα φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά είναι άριστες επιλογές για να βελτιώσεις την διάθεση σου.
  1. Κοιμήσου καλά και σωστά
Ο ύπνος έχει ζωτική σημασία όχι μόνο για την ξεκούραση του σώματος μας αλλά και για την ξεκούραση του πνεύματος μας. Όμως δεν αρκεί να κοιμόμαστε μόνο κάποιες ώρες το βράδυ για να δούμε βελτίωση διάθεσης. Θα πρέπει να κοιμάσαι 7 με 8 ώρες το βράδυ αλλά η ώρα του ύπνου θα πρέπει να είναι νωρίς κατά τις 12. Επίσης θα πρέπει να μην είναι καμία ηλεκτρονική συσκευή ανοικτή, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι πρέπει να κλείσεις τηλεόραση, tablet, κινητό, φως και οτιδήποτε εκπέμπει ακτινοβολία ή φωτεινότητα. Μόνο έτσι θα έχεις ένα ξεκούραστο ύπνο ο οποίος θα βελτιώσει σημαντικά την διάθεση σου.
  1. Βάλε το περπάτημα στην ζωή σου
Το περπάτημα βελτιώνει όχι μόνο την διάθεση μας αλλά και την υγεία μας. Ιδιαίτερα ένας περίπατος στην φύση έχει αποδειχθεί ότι έχει μεγάλη επίδραση στην διάθεση του ανθρώπου. Καθημερινά λοιπόν θα πρέπει να περπατάς για 30 λεπτά τουλάχιστον. Μπορείς να καθιερώσεις μισή ή μια ώρα την ημέρα όπου θα πηγαίνεις βόλτα στο πάρκο μόνη ή με μια φίλη ή καλύτερα με τον σκύλο σου. Μπορείς επίσης να πηγαίνεις με τα πόδια στη δουλειά, στο σούπερ μάρκετ και γενικά να κάνεις τρόπο ζωής σου το παράτημα και όχι την οδήγηση.
  1. Ξεκίνησε ένα χόμπι
Για να δεις βελτίωση διάθεσης δεν χρειάζεται να κάνεις πολλά αρκεί μόνο να δραστηριοποιηθείς. Ξεκίνα ένα χόμπι, γράψου γυμναστήριο ή σε ένα ομαδικό πρόγραμμα ή σε κάποια σχολή χορού ή ακόμα καλύτερα κάνε γιόγκα και Pilates. Όλα αυτά είναι ιδανικά για να σου βελτιώσουν την διάθεση αφού θα αυξήσουν τις ορμόνες της χαράς.
  1. Περιποιήσου τον εαυτό σου
Η διάθεσή μας είναι αλληλοεξαρτώμενη από την εξωτερική μας εμφάνιση. Έτσι εάν θέλεις να βελτιώσεις την διάθεση σου βελτίωσε την εξωτερική σου εμφάνιση. Από τα μαλλιά μέχρι τα νύχια και από τα ρούχα μέρχι τα παπούτσια σου μια μικρή ανανέωση είναι αυτό που χρειάζεσαι.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα