Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Βελτίωση αυτοπεποίθησης – 6 Πρακτικές συμβουλές

βελτίωση αυτοπεποίθησης

Η αυτοπεποίθηση είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει σε κάθε άνθρωπο ανεξαρτήτως ηλικίας ή φύλλου. Όλοι οι άνθρωποι πρέπει να έχουμε αυτοπεποίθηση δηλαδή πίστη και σιγουριά για τον εαυτό μας. Όλοι μας θα πρέπει να έχουμε πίστη στις δυνάμεις μας να είμαστε ευχαριστημένοι με όσα έχουμε και φυσικά να αναγνωρίζουμε όλα μας τα προτερήματα. Δυστυχώς εμείς οι γυναίκες είμαστε οι πιο αδύναμες όσο αφορά στο θέμα της αυτοπεποίθησης ή για να το θέσουμε καλύτερα φαινομενικά δείχνουμε να έχουμε λιγότερη αυτοπεποίθηση σε σχέση με τους άντρες. Η βελτίωση της αυτοπεποίθησης είναι κάτι που πρέπει να αποτελεί πρωταρχικό στόχο και καθημερινό μέλημα όσων ανθρώπων νιώθουν ότι η αυτοπεποίθηση τους είναι χαμηλή και τις περισσότερες φορές ανύπαρκτη. Άλλωστε έχει διαπιστωθεί από έρευνες και μελέτες ότι οι άνθρωποι με χαμηλή αυτοπεποίθηση ζουν μια ημιτελή ζωή, δεν κάνουν τα πράγματα που θέλουν ενώ τις περισσότερες φορές δεν πραγματοποιούν καμία από τις επιθυμίες τους ή δεν διεκδικούν τις ευκαιρίες  που τους δίνονται επειδή πολύ απλά δεν πιστεύουν στις δυνάμεις τους. Πέρα από αυτό όμως για εμάς τις γυναίκες η βελτίωση της αυτοπεποίθησης παίζει καθοριστικό ρόλο και στην εξωτερική μας εμφάνιση αλλά και στις προσωπικές και ερωτικές μας σχέσεις. Εάν λοιπόν νιώθεις ότι έχεις χαμηλή ή ανύπαρκτη αυτοπεποίθηση ήρθε η ώρα να αναλάβεις δράση και να προσπαθήσεις να κάνεις βελτίωση αυτοπεποίθησης με 6 πρακτικές συμβουλές που θα σου δώσουμε σε αυτό το άρθρο.

Γιατί είναι σημαντική η βελτίωση αυτοπεποίθησης
Η αυτοπεποίθηση είναι κάτι το πολύπλευρο μιας και είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων. Για να καταλάβεις καλύτερα αυτό που σου λέμε μπορείς απλά να φέρεις στο μυαλό σου περιόδους της ζωής σου κατά τις οποίες αισθανόσουν ότι είχες αρκετή αυτοπεποίθηση και κάποιες άλλες περιόδους κατά τις οποίες αισθανόσουν ότι δεν είχες καθόλου αυτοπεποίθηση. Τώρα σίγουρα θα αναρωτιέσαι γιατί συμβαίνει αυτό δηλαδή κάποιες φορές να νιώθουμε αυτοπεποίθηση και κάποιες όλες όχι. Αυτό συμβαίνει επειδή επηρεαζόμαστε πολύ εύκολα από καταστάσεις που βιώνουμε στη κάθε χρονική περίοδο. Για παράδειγμα εάν είμαστε πιεσμένες ή εάν περνάμε μια δύσκολη συναισθηματική φάση τότε έχουμε πιο χαμηλή αυτοπεποίθηση.
Από την άλλη σίγουρα θα έχεις συναντήσει γυναίκες οι οποίες είναι λες και έχουν γεννηθεί με αυτοπεποίθηση η οποία δεν δείχνει να τις εγκαταλείπει για κανένα λόγο ακόμα και στις πιο δύσκολες καταστάσεις. Αυτό έχει να κάνει με το πώς έχει μεγαλώσει η κάθε μια από εμάς δηλαδή έχει να κάνει με το πόσο αυτοπεποίθηση μάθαμε να έχουμε από την οικογένεια μας. Για παράδειγμα εάν οι γονείς σου σε μεγάλωσαν μαθαίνοντας σου να πιστεύεις στις δυνάμεις σου, να είσαι πάντα ικανοποιημένη με την εξωτερική σου εμφάνιση αλλά και να μην υποτιμάς την αξία σου ποτέ και για κανένα λόγο τότε έχεις γερές βάσεις στο θέμα που ονομάζεται αυτοπεποίθηση άρα η βελτίωση αυτοπεποίθησης δεν θα είναι δύσκολη υπόθεση για εσένα.
Παρόλα αυτά η βελτίωση αυτοπεποίθησης είναι μια διαδικασία την οποία θα πρέπει να ξέρουμε και να μπορούμε να την κάνουμε όλες μας μιας και οι καταστάσεις, οι σταθερές και τα δεδομένα στην ζωή μας αλλάζουν συνεχώς. Είναι σημαντικό να ξέρουμε όταν πέφτουμε να σηκωνόμαστε όρθιες και όσο το δυνατόν πιο αλώβητες γίνεται. Το να έχουμε αυτοπεποίθηση θα βελτιώσει την ζωή μας γενικά, την σχέση με τον εαυτό μας αλλά και την σχέση μας με τους άλλους.
6 Συμβουλές για βελτίωση αυτοπεποίθησης
Για να καταφέρεις να έχεις βελτίωση αυτοπεποίθησης αρκεί να αποφασίσεις να δώσεις βαρύτητα σε αυτό το μεγάλο ομολογουμένως θέμα που αφορά την προσωπικότητα σου και όχι μόνο.
Αρχικά για να προκύψει ομαλά η βελτίωση αυτοπεποίθησης θα πρέπει να κάνεις ένα γενναίο ξεκαθάρισμα τόσο στις σκέψεις που κάνεις εσύ για εσένα όσο και στις σκέψεις αλλά και πράξεις που κάνουν οι άλλοι για εσένα. Πιο συγκεκριμένα θα πρέπει καθημερινά να απομακρύνεις τους ανθρώπους που αποδεδειγμένα σου μειώνουν την αυτοπεποίθηση αλλά θα πρέπει και εσύ η ίδια να διώχνεις τις σκέψεις ή πράξεις που κάνεις και σαμποτάρεις την αυτοπεποίθηση σου. Αυτή είναι μια δύσκολη δουλεία όμως είναι πολύ βασικό να κάνεις αυτό το ξεκαθάρισμα ώστε να προχωρήσεις ευκολότερα στο επόμενο στάδιο το οποίο περιέχει τις πρακτικές συμβουλές για να κάνεις σωστά την βελτίωση αυτοπεποίθησης.
Πάμε να δούμε τις 6 συμβουλές για βελτίωση αυτοπεποίθησης
  1. Ξεκίνησε το αγαπημένο σου χόμπι
Όλοι οι άνθρωποι έχουμε προτίμηση σε κάποιο άθλημα ή μας αρέσει κάποια δραστηριότητα.  Ακόμα όμως και ένα εάν δεν έχεις κάποια προτίμηση σε άθλημα ή σπορ σίγουρα θα σου αρέσει να κάνεις κάτι όπως για παράδειγμα  μια βόλτα στο πάρκο, ποδήλατο, να πηγαίνεις σε κάποιο μάθημα yoga ή Pilates ή να περπατάς με τον σκύλο σου. Όλα αυτά που σου περιγράψαμε μπορούν να τονώσουν την αυτοπεποίθηση σου και να σε κάνουν να βαδίσεις προς την βελτίωση αυτοπεποίθησης πολύ εύκολα και γρήγορα.
  1. Κάνε κάτι που σε ευχαριστεί
Όταν κάνουμε κάτι που μας ευχαριστεί, μας χαλαρώνει, μας γεμίζει τις μπαταρίες μας τότε αυτομάτως γεμίζουμε και αυτοπεποίθηση. Είτε σου αρέσει να συζητάς με την κολλητή σου χαζεύοντας βιτρίνες ή να πίνεις καφέ με την μαμά σου ή απλά να βρίσκεσαι με την παρέα σου για καφέ απλά μην το αμελείς και προγραμμάτισε να το κάνεις όσο πιο συχνά μπορείς.
  1. Μην έχεις υψηλά κριτήρια
Οι άνθρωποι βάζουμε αυστηρά και υψηλά κριτήρια ειδικά για τον εαυτό μας κάτι που είναι απλά καταστρεπτικό για την αυτοπεποίθηση μας. Σταμάτα να κρίνεις και να κατακρίνεις συνεχώς τον εαυτό σου και να προσπαθείς να φτάσεις το τέλειο. Το τέλειο δεν υπάρχει όλοι μας έχουμε ελαττώματα, αναποδιές, δύσκολες στιγμές και αποτυχίες. Μην είσαι αυστηρή με τον εαυτό σου.
  1. Αγάπησε τον εαυτό σου
Για να βελτιώσεις την αυτοπεποίθηση σου πρέπει να αποδεχτείς τον εαυτό σου, να τον αγαπήσεις και να μάθεις να τον βάζεις πάνω από όλα. Αγάπησε τα ελλατωματά σου, μάθε να ποντάρεις στα προτερήματα σου, φέρσου με αγάπη στο σώμα και στην ψυχή σου και σύντομα όλα θα αλλάξουν με έναν μαγικό τρόπο. Εάν αγαπήσεις τον εαυτό σου πραγματικά θα κάνεις καλύτερες επιλογές σε όλους τους τομείς, δεν θα επιτρέπεις καταστάσεις οι οποίες σε πληγώνουν ενώ σταδιακά θα δεις ότι θα λαμβάνεις θετικά σχόλια.
  1. Να είσαι επιεικής
Ότι και εάν κάνεις, όσο και εάν νομίζεις ότι θα αποτύχεις εσύ πρέπει να προσπαθήσεις εάν θέλεις να  βελτιώσεις την αυτοπεποίθηση σου. Οι άνθρωποι που έχουν αυτοπεποίθηση έχουν απλά συμβιβαστεί με την αδύναμη πλευρά τους που την επικροτούν ακόμα και στην μεγαλύτερη  αποτυχία.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα