Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Ερεθισμένος λαιμός το πρωί: Τι να κάνετε για να σας περνάει γρήγορα



Πάρα πολλοί άνθρωποι, όταν ξυπνούν το πρωί, νιώθουν τον λαιμό τους ξηρό, ερεθισμένο και σαν να τους “γρατζουνάει” κάθε φορά που καταπίνουν.
Αυτό είναι σίγουρα ενοχλητικό από μόνο του και γίνεται ακόμα πι ενοχλητικό, όταν έχουν ήδη ένα -έστω και ελαφρύ- κρυολόγημα, οπότε και ο ερεθισμένος λαιμός επιδεινώνεται.
 
Αυτό συμβαίνει για διάφορους λόγους. Ορισμένες από τις αιτίες για τον πονόλαιμο το πρωί περιλαμβάνουν την αναπνοή από το στόμα, ενώ κοιμάστε, οπότε και ο ξηρός αέρας ερεθίζει τους βλεννογόνους, ενώ μια δεύτερη αιτία είναι η βλέννα που συσσωρεύεται στο λαιμό σας, αν έχετε κρυολόγημα. Επίσης, μια ιογενής ή βακτηριακή λοίμωξη μπορεί να προκαλέσει πονόλαιμο που είναι πιο επίπονος το πρωί που ξυπνάτε.
 
Τι μπορείτε να κάνετε
 
Πιείτε κάτι
 
Μερικές φορές απλά το να πιείτε κάτι (είτε ζεστό, είτε κρύο) μπορεί να απαλύνει ένα ξηρό, ερεθισμένο λαιμό. Όταν ξυπνάτε, πιείτε ένα φλιτζάνι τσάι με μέλι, ένα ποτήρι χυμό ή ένα ποτήρι νερό. Επίσης, δοκιμάστε να ανακατέψτε μέλι και λεμόνι σε μια κούπα ζεστό νερό. Το μέλι θα κάνει μια επίστρωση στον λαιμό σας και θα σας ανακουφίσει, ενώ το λεμόνι μπορεί να διαλύσει την βλέννα που έχει συσσωρευθεί εκεί.
 
Χρησιμοποιήστε έναν υγραντήρα στο δωμάτιο που κοιμάστε
 
Ένας υγραντήρας μπορεί να σας βοηθήσει σημαντικά στην ανακούφιση του πονόλαιμου που προκαλείται από την εισπνοή ξηρού αέρα. Οι βλεννώδεις μεμβράνες σας θα παραμείνουν πιο υγρές, ακόμη και αν συνηθίζετε να αναπνέετε από το στόμα όσο κοιμάστε. Φροντίστε να καθαρίζετε τακτικά τον υγραντήρα για να αποφύγετε την συσσώρευση μούχλας και βακτηρίων. Αυτά μπορούν να προκαλέσουν ασθένειες και έχουν τη δυνατότητα να κάνουν πονόλαιμο σας χειρότερα.
 
Γαργάρες με αλατόνερο
 
Αυτή η μέθοδος μπορεί να απαλύνει και να ενυδατώσει τον ερεθισμένο και ξηρό λαιμό. Ανακατέψτε το πολύ 1 κουτ. αλάτι σε ένα ποτήρι ζεστό νερό και κάντε γαργάρες με αυτό όσο συχνά θέλετε. Εάν χρησιμοποιήσετε περισσότερο αλάτι από ό,τι συνιστάται, θα στεγνώσει ο λαιμός σας περισσότερο, επιδεινώνοντας τον ερεθισμό. Μια άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε ένα αντισηπτικό στοματικό διάλυμα.
 


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα