Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2015

ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΣΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ


Το μίσος είναι ανθρώπινο συναίσθημα. Και η ζήλια. Δεν είναι εύκολο να αποστασιοποιηθεί από κάποιες γήϊνες αδυναμίες ακόμα και ο ανώτερος πνευματικά άνθρωπος. Ο καλλιεργημένος. Ο έχων φθάσει στα υψηλά επίπεδα και σε θέση να θαυμάσει το μεγάλο, το μεγαλείο. Κι όμως. Ακόμα κι αυτός πιθανόν να καταστεί με τη συμπεριφορά του άξιος περιφρόνησης επειδή δεν θα δεχθεί ότι κάποιος άλλος κι όχι ο ίδιος έγραψε το μεγάλο ποίημα, τη μεγάλη μουσική, τη μεγάλη σκέψη.
Όσο κυκλοφορεί άνθρωπος στον πλανήτη θα τον απασχολεί η αρχαία Ελλάδα. Γι’ αυτό το θέμα έγραψε πριν οκτώ χρόνια στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ο Νίκος Καραγιαννίδης…
 
ΚΑΠΟΙΑ ΤΑΣΙΑ ΔΙΣΕΓΓΟΝΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ
Στην αρχαία Ελλάδα, μάλλον στον αρχαίο κόσμο του πολιτισμού και της οικονομικής προόδου, η ομοφυλοφιλία ήταν… καθεστώς. Σχεδόν. Με πρωτοπαλλήκαρα τους Έλληνες. Αυτή είναι η αλήθεια, τέρμα και τελείωσε. Ποιος απ’ όσους δεν είναι καραγκιόζης είναι σε θέση να πείσει για το αντίθετο, να ανατρέψει την ιστορικά ξεκάθαρη πραγματικότητα; Και με ποιο ανάστημα εγώ που σέβομαι τον εαυτό μου θα αμφισβητήσω όλα όσα έχουν μελετήσει στα αρχαία κείμενα και όσα υποστηρίζουν ξένοι επιστήμονες, ιστορικοί και συγγραφείς;      
Βεβαίως, υπάρχει μίσος για την Ελλάδα…, αναφέρομαι στην αρχαία Ελλάδα…, τη σημερινή οι σοβαροί ξένοι την έχουν χεσμένη. Είναι αντιπαθείς οι σημερινοί Έλληνες. Και δικαιολογημένα.

Και μίσος, κυρίως και ζήλια λειτουργεί στον γαμημένο επιστήμονα της αλλοδαπής. Άγγλος είναι, Γάλλος, Καναδός, Αμερικανός, Αυστραλός όταν από τότε που άνοιξε τα βιβλία του πέφτει στην αρχαία Ελλάδα. Και δεν ξεφεύγει από την αρχαία Ελλάδα. Για τέχνη, θέατρο και μουσική, και για πολιτισμό, και για δημοκρατία, και για επιστήμη, για όλα, από πάνω μέχρι κάτω είναι μόνο Ελλάδα όλη η Ιστορία.
Υπάρχουν, όμως, και φιλέλληνες που προσκυνούν εκείνα τα ανεπανάληπτα μόλις εκατό χρόνια που έδωσαν το φως από τούτα εδώ τα βράχια στο Αιγαίο.
Ανθέλλην είναι αυτός που αγνοεί την αλήθεια. Αυτός που… αποφαίνεται ότι ήταν… απαγορευμένη η ομοφυλοφιλία στην αρχαιότητα. Όχι μόνο γραφικός.
Κάποιος Νταν Μπράουν έγραψε ότι ο Χριστός παντρεύτηκε την Μαγδαληνή και έκανε παιδιά. Σοβαρό μαγαζί η καθολική εκκλησία. Μέγιστον κατάστημα. Το συζήτησαν μόλις πέντε λεπτά οι καρδινάλιοι και απεφάσισαν. Στα παπάρια μας ο κύριος Μπράουν. Τα ξύνουμε. Ποιο μπεστ σέλερ, ποιου Μπράουν; Ένας εισέτι που θα ξεχαστεί από τις χιλιάδες τα τελευταία χίλια χρόνια, που άλλος είπε ότι κάποια Τασία ήταν δισέγγονη του Χριστού και δευτερανήψι του ένας Ρούλης.
Μ’ αυτές τις ανοησίες θα ασχολούμεθα; Δεν κλονίζεται η κολοσσιαία, η τιτανική προσφορά του αρχαιοελληνικού πολιτισμού από το αν τον έπαιρναν ή, όχι. Το μόνο που καταφέρνουν οι περίεργοι όταν βγαίνουν στην κόντρα για όσα υποστηρίζουν ξένοι συγγραφείς είναι να τους κάνουν ρεκλάμα στα βιβλία τους.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα