Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Ραβανί Πολίτικο Αυθεντικό

Ρεβανί πολίτικο αυθεντικό
Το κλασσικό πολίτικο ραβανί μπορούμε να το συνοδεύσουμε με παγωτό καϊμάκι.

Τι χρειαζόμαστε:
  • 1 σακουλάκι σιμιγδάλι ψιλό
  • 1/2 σακουλάκι σιμιγδάλι χοντρό
  • μία κούπα ζάχαρη
  • 3 αυγά (τα χωριάτικα πάντα κάνουν διαφορά)
  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
  • ένα φακελάκι baking powder
  • ένα φακελάκι μαστίχα Χίου
  • λίγη εσάνς πορτοκαλιού ή ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Για το σιρόπι:
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 2 κούπες νερό
  • ένα ξύλο κανέλας
  • μισό πορτοκάλι

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπάμε τη ζάχαρη με τ’αυγά ώσπου να γίνει ένα αφράτο μείγμα,προσθέτω το γιαούρτι και την μαστίχα (χτυπημένη στο multi με λίγη ζάχαρη για να διαλυθεί).
  2. Σιγά σιγά προσθέτω τα δύο σιμιγδάλια, το baking powder και το ξύσμα.
  3. Ψήνω στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα περίπου(βλέπουμε να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα).
  4. Σε κρύο γλυκό ρίχνουμε ζεστό το σιρόπι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Διακοσμούμε με άσπρο αμύγδαλο και σερβίρουμε αν θέλουμε με παγωτό καϊμάκι.
Η δοσολογία είναι για ένα μικρό ταψάκι φούρνου.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα