Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Οδεύουμε σε μια εποχή πρωτοφανούς χάους...Η συνολική πτώση των 888 μονάδων είναι η μεγαλύτερη από οποιαδήποτε άλλη πτώση μιας ημέρας στην χρηματιστηριακή αγορά στην ιστορία των ΗΠΑ!



Sunrise Σφαίρα Γη Πλανήτης Διάστημα - Δημόσιος ΤομέαςΕίδαμε κάτι πραγματικά ιστορικό να συμβαίνει την Παρασκευή. Ο Dow Jones Industrial Average είχε κατακόρυφη πτώση κατά 530 μονάδες, και η οποία ήταν επακόλουθο μιας συντριβής 358 μονάδων την Πέμπτη.
 Όταν προσθέσετε αυτές τις δύο ημέρες μαζί, η συνολική πτώση των δύο αυτών ημερών της χρηματιστηριακής αγοράς, που όπως μόλις είδατε πρόκειται για μία τεράστια πτώση συνολικά 888 μονάδων, είναι η μεγαλύτερη από οποιαδήποτε άλλη πτώση μιας ημέρας στην χρηματιστηριακή αγορά στην ιστορία των ΗΠΑ.
 Είναι επίσης ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι αυτό το σημείο πρόσκρουσης των 888 μονάδων λαμβάνει μέρος στον 8ο μήνα του ημερολογίου μας.
Ίσως αυτό να είναι απλά μια σύμπτωση, ίσως όμως και όχι. Απλά μου έκανε αξιοσημείωτη εντύπωση.
 Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Dow έχει μειωθεί κατά περισσότερο από 300 μονάδες μέσα σε δύο μόνο διαδοχικές ημέρες 
Από τον Νοέμβριο του 2008, και όλοι θυμόμαστε τι συνέβηκε τότε.
 Συνολικά, αυτή ήταν η χειρότερη εβδομάδα για τον Dow τα τελευταία τέσσερα χρόνια, και υπήρξαν μόνο άλλοι πέντε μήνες σε όλη την ιστορία, που ο Dow  μειώθηκε κατά περισσότερο από χίλιες μονάδες (με πιο πρόσφατη του Οκτωβρίου 2008). 

Φυσικά έχουμε ακόμα άλλες έξι ημέρες διαπραγμάτευσης πριν τελειώσει ο Αύγουστος, οπότε υπάρχει αρκετός χρόνος που απομένει για ακόμη μεγαλύτερη σφαγή.
Από μόνη της, η βουτιά των 530 μονάδων της Παρασκευής ήταν το ένατο χειρότερο χρηματιστηριακό κραχ σε όλη την ιστορία των ΗΠΑ. 
Η παρακάτω λίστα των οκτώ χειρότερων προέρχεται  από την Wikipedia ...
# 1 09.29.2008 -777,68
# 2 10/15/2008 -733,08
# 3 09.17.2001 -684,81
# 4 2008-12-01 -679,95
# 5 2008-10-09 -678,91
# 6 2011-08-08 -634,76
# 7 04.14.2000 -617,77
# 8 10.27.1997 -554,26
Ένα άλλο πολύ ενδιαφέρον πράγμα που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι το μεγαλύτερο χρηματιστηριακό κραχ στην ιστορία των ΗΠΑ πραγματοποιήθηκε την τελευταία ημέρα του έτους Shemitah του 2008, και τώρα είμαστε λιγότερο από ένα μήνα μακριά από το τέλος του τρέχοντος έτους Shemitah.
Είναι αστείο το πώς αυτές οι παράξενες "συμπτώσεις" συνεχίζουν να συμβαίνουν.
Το οικονομικό μακελειό που είδαμε την Παρασκευή ήταν πραγματικά παγκόσμιας εμβέλειας. Σε ποσοστιαία βάση, οι κινεζικές μετοχές κατέρρευσαν ακόμα περισσότερο και από τις  αμερικανικές μετοχές. Οι Ιαπωνικές μετοχές υπέστησαν συντριβή, επίσης, το ίδιο συνέβη και στις χρηματιστηριακές αγορές σε όλη την Ευρώπη, και για τα νομίσματα των αναδυόμενων αγορών σε όλο τον πλανήτη υπήρξε απόλυτη καταστροφή.
Τα παρακάτω δείχνει συνοπτικά την κατάρρευση (Zero Hedge) ...
  • Χειρότερη εβδομάδα της Κίνας από τον Ιούλιο - κλείνει σε 5 μηνών χαμηλά
  • Χειρότερη εβδομάδα για τις παγκόσμιες μετοχές από τον Μάιο του 2012
  • Χειρότερη εβδομάδα για τις μετοχές των ΗΠΑ τα τελευταία 4 χρόνια
  • Μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο του VIX ποτέ
  • Μεγαλύτερη  πτώση του αργού εδώ και 29 χρόνια
  • Καλύτερη εβδομάδα του χρυσού από τον Ιανουάριο
  • Μεγαλύτερη απόλυτη πτώση της απόδοσης του 5Y TSY τα τελευταία 2 χρόνια
Ακόμα κι αν ρητά προειδοποίησα ότι αυτό θα συμβεί, και έχω εξηγήσει γιατί θα μπορούσε να συμβεί στην ιστοσελίδα μου με βασανιστικές λεπτομέρειες για μήνες, η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα οι μετοχές να αρχίσουν να συντρίβονται τόσο γρήγορα και με τόσο ''άγριο'' τρόπο.
Κανονικά, ο Αύγουστος είναι ένας αρκετά αργός μήνας στον οικονομικό κόσμο. Όπως ανέφερα προηγουμένως, οι περισσότερες από τις πραγματικά αξιόλογες συντριβές χρηματιστηρίου σε όλη την ιστορία έχουν πραγματοποιηθεί κατά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο. Έτσι σκέφτηκα ότι τα πράγματα δεν θα αρχίσουν να ξεφεύγουν πραγματικά για ακόμη μερικές εβδομάδες τουλάχιστον.
Οι χρηματοπιστωτικές αγορές έχουν την τάση να πέφτουν πολύ πιο γρήγορα από ότι ανεβαίνουν, και πιστεύω ότι κινούμαστε σε μια εποχή εξαιρετικής μεταβλητότητας. Θα υπάρξουν ημέρες  τεράστιας πτώσης, όπως επίσης και ημέρες τεράστιας ανόδου. Στην πραγματικότητα, οι τρεις μεγαλύτερες ημέρες ανόδου στην Dow ιστορία συνέβησαν ακριβώς στη μέση της οικονομικής κρίσης του 2008. Γι 'αυτό μην αφήνετε ό, τι συμβαίνει σε κάθε μία συγκεκριμένη ημέρα να σας ξεγελάσει.
Μία τεράστια παγκόσμια χρηματοπιστωτική φούσκα είναι έτοιμη να σκάσει, και οι μετοχές ενδεχομένως να πέσουν πολύ, πολύ κάτω. Για παράδειγμα, σκεφτείτε τι ακριβώς  ο αρθρογράφος Brett Arends του MarketWatch μόλις έγραψε ...
Δεν θέλω να κινδυνολογήσω ή να προκαλέσω πανικό, αλλά κάποιος πρέπει να πει στο κοινό ότι υπάρχει ένα πιθανό σενάριο στο οποίο η χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ καταρρέει τώρα με ένα ακόμη 70%, μέχρι ο δείκτης Dow Jones Industrial Average πέσει σε περίπου 5.000.
Είναι σημαντικό να έχουμε κατά νου ότι ο Arends είναι ένα αναλυτής υψηλού επίπεδου που προσπαθεί να εξετάσει αντικειμενικά όλες τις πλευρές των πραγμάτων.
Ελπίζω ειλικρινά ότι οι παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές θα σταθεροποιηθούν για τουλάχιστον δύο εβδομάδες. Αλλά δεν υπάρχει καμία απολύτως εγγύηση ότι θα συμβεί.
Έτσι, πολλά από τα πράγματα που έχω προειδοποιήσει εδώ σε αυτή την ιστοσελίδα και το τέλος του αμερικανικού ονείρου αρχίζουν να ξεδιπλώνονται μπροστά στα μάτια μας. Αν έχω δίκιο, αυτό είναι μόνο η αρχή. Πιστεύω ότι οδεύουμε σε μια εποχή πρωτοφανούς χάους, και το έθνος μας θα κλονιστεί συθέμελα.
Ας ελπίσουμε ότι έχετε ήδη προετοιμαστεί για την καταιγίδα που έρχεται σε σύντομο διάστημα και δεν θα εκπλαγείτε από το τι πρόκειται να συμβεί.
Δυστυχώς, το ίδιο δεν μπορεί να ειπωθεί για τη συντριπτική πλειοψηφία των Αμερικανών. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι εντελώς απροετοίμαστοι για το τι έρχεται, και πρόκειται να τυφλωθεί εντελώς από τα γεγονότα που θα ξεδιπλωθούν τους επόμενους μήνες.
Η σχετική ηρεμία των τελευταίων ετών έχει οδηγήσει εκατομμύρια σε μια ψεύτικη αίσθηση εφησυχασμού.
Αν είστε ένας από εκείνους που έχουν αποκοιμηθεί, σας έχω μια προπειδοποίηση ...
Ξυπνήστε και ετοιμαστείτε.
ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ!
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

[Απαγορεύεται η αναδημοσίευση της ανάρτησης αυτής χωρίς αναφορά στην πηγή και χωρίς την πλήρη αναγραφή όλων των συντακτών όπως ακριβώς αναφέρονται σε αυτήν. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος του]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα