Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Διαδικασία γήρανσης στην ευαίσθητη περιοχή

Είναι πιθανό να παρατηρήσατε στο σώμα σας μερικές από τις επιπτώσεις της γήρανσης, όπως ρυτίδες, μειωμένο μεταβολισμό και απώλεια μνήμης. Όσον αφορά τη γήρανση του κόλπου σας έχετε ασχοληθεί; Στην πραγματικότητα, υπάρχει μια ολόκληρη σειρά από αλλαγές που συμβαίνουν εκεί κάτω ξεκινώντας στην ηλικία των 40 ετών. Από αύξηση της ξηρότητας του κόλπου, ακράτεια έως στένωση του κόλπου.
Πρόπτωση
Μια κατάσταση σχετιζόμενη με την ηλικία που μπορεί να προκύψει στην περιοχή είναι η πρόπτωση (η ουροδόχος κύστη, είτε το παχύ έντερο είτε η μήτρα, είτε συνδυασμός των παραπάνω πέφτουν» μέσα στον κόλπο) λέει ο γυναικολόγος Timothy Ryntz από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια. Για τις γυναίκες με ήπια πρόπτωση, οιασκήσεις Kegel μπορεί να είναι χρήσιμες. Παράλληλα με την υγεία του ασθενούς, μπορεί να εισαχθεί μια αφαιρούμενη συσκευή στον κόλπο για να κρατήσει τα πράγματα στη θέση τους. Μια άλλη επιλογή είναι η χειρουργική επέμβαση, συμπεριλαμβανομένων της επισκευής της κυστεοκήληςορθοκήλης και η υστερεκτομή (αφαίρεση της μήτρας και, ενδεχομένως, τον τράχηλο της μήτρας), επισημαίνει η γυναικολόγος Alyssa Dweck, MD.
Ο κόλπος σας αρχίζει πραγματικά να γερνά

Καθώς μεγαλώνετε, το δέρμα σας χάνει την ελαστικότητά του και οι ρυτίδες γίνονται πιο έντονες. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τον κόλπο σας. Τα οιστρογόνα βοηθούν να διατηρηθεί το δέρμα πιο ελαστικό. Κατά συνέπεια, τα χαμηλά επίπεδα ορμονών ως αποτέλεσμα της γήρανσης σημαίνει μια απώλεια ελαστικότητας του κόλπου. Αυτό είναι γνωστό ως κολπική ατροφία. Οι ασκήσεις Kegel κατά πάσα πιθανότητα δεν θα βοηθήσουν, αλλά κάθε είδους δραστηριότητα που αναζωογονεί την περιοχή θα μπορούσε να είναι σημαντική, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής διέγερσης. Ένας γιατρός μπορεί να συστήσει ακόμη και μια κολπική κρέμα ή να συνταγογραφήσει οιστρογόνα.
Η μήτρα σας και η είσοδος στον κόλπο σας μπορεί να συρρικνωθεί
Σε απάντηση στην πτώση των επιπέδων των οιστρογόνων, η μήτρα μπορεί πραγματικά να αλλάξει μέγεθος. «Καθώς οι γυναίκες μεγαλώνουν, η ίδια η μήτρα τείνει να γίνεται μικρότερη» λέει ο γυναικολόγος May Hsieh Blanchard από το Πανεπιστήμιο του Maryland School of Medicine. Έχει νόημα από τη στιγμή που δεν είστε πλέον σε αναπαραγωγική ηλικία.
Ομοίως, η κολπική είσοδος μπορεί να μειωθεί με την ηλικία. Σύμφωνα με μια έκθεση από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, αυτή η στένωση μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμό, ξηρότητα και μερικές φορές φλεγμονή του κολπικού τοιχώματος, μια κατάσταση που ονομάζεται ατροφική κολπίτιδα. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, η ατροφική κολπίτιδα μπορεί να προκαλέσει αιμορραγία και επώδυνη σεξουαλική ζωή και πυελική εξέταση. Τούτου λεχθέντος, διατηρώντας ένα ορισμένο επίπεδο της σεξουαλικής δραστηριότητας μπορεί να αντισταθμίσει κάποια στένωση.
Μπορεί να μην είστε σε θέση να ελέγξετε την κύστη σας
Όσο περνά ο καιρός, οι μύες που υποστηρίζουν το πυελικό έδαφος αρχίζουν να χαλαρώνουν. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η ουρήθρα μπορεί στην πραγματικότητα να κινείται σε σχέση με την ουροδόχο κύστη, η οποία μπορεί να προκαλέσει διαρροή. Η ακράτεια ούρων μετά τον βήχα ή το φτέρνισμα κάνουν τη χειρουργική θεραπεία απαραίτητη. Υπάρχουν όμως και άλλες, μη χειρουργικές θεραπείες, όπως οι ασκήσεις οι Kegel.
Εμφανίζονται περισσότερες λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος
Οι ουρολοιμώξεις μπορεί να γίνονται πιο συχνές καθώς μεγαλώνετε, ενώ μια μη αναγνωρισμένη ουρολοίμωξη μπορεί να εξελιχθεί σε μια λοίμωξη των νεφρών και στη συνέχεια να εξελιχθεί σε συστηματική λοίμωξη. Αυτό μπορεί πραγματικά να προκαλέσει αλλαγές στη συμπεριφορά, όπως σύγχυση. Τι βοηθάει; Ο χυμός cranberry ή ένα κολπικό προβιοτικό. Εν τω μεταξύ, οι γυναίκες μπορεί να εμφανίσουν συμπτώματα ουρολοίμωξης (ερεθισμός, αυξημένη συχνότητα ούρησης, κάψιμο κατά την ούρηση) απλά λόγω των μειωμένων επιπέδων ορμονών και ανελαστικότητας, χωρίς να υπάρχει μια πραγματική μόλυνση. Σε αυτή την περίπτωση, η θεραπεία με οιστρογόνα είναι μια επιλογή.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα