Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Έχετε πίστη, θάρρος και δημιουργική δράση. Η Ιστορία, έχει πολλά βόλια στο τσεπάκι της.



ΕΛΛΑΔΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 1827

Η Ελληνική επανάσταση, βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Σχεδόν σε όλα τα μέτωπα, οι επαναστάτες χάνουν τις μάχες. Στην Πελοπόννησο, ο Ιμπραήμ πασάς με τους Αιγυπτίους του κατασφάζει στο όνομα της Οθωμανικής αυτοκρατορίας όλον τον Μοριά. Οι Έλληνες λιμοκτονούν και αποδεκατίζονται. Χωρίς καμιά φαινομενική πιθανότητα κάτι να αλλάξει!


Οι Ευρωπαϊκές δυνάμεις, στέλνουν το στόλο τους για να επιβλέψει μια συνθήκη παύσης πυρός, αλλά ο Ιμπραήμ πασάς συνεχίζει το έργο της γενοκτονίας. Ο συμμαχικός στόλος, αποτελούμενος από Άγγλους, Γάλλους και Ρώσους, καταφτάνει στον κόλπο του Ναυαρίνου με 27 πλοία, απέναντι στον τουρκοαιγυπτιακό στόλο που είχε 89 πλοία. Η αποστολή τους ήταν, απλά να πούνε στον Ιμπραήμ να φύγει από εκεί!


Ένας πυροβολισμός που έπεσε από την Αιγυπτιακή μεριά, σκοτώνοντας έναν Άγγλο αξιωματικό, ήταν η αιτία μιας ναυμαχίας που ακολούθησε, στην οποία κατατροπώθηκαν οι Τουρκοαιγύπτιοι.


Ο Ιμπραήμ υποχώρησε, ο Σουλτάνος υποχώρησε και εκείνος τις δυνάμεις του, και έτσι βρέθηκε χώρος και χρόνος για την επανάσταση και δεν εξαφανιστήκαμε από τότε σαν έθνος.

Αν ζούσαμε στο Σεπτέμβριο του 1827, σας βεβαιώνω ότι οι προβλέψεις μας για το μέλλον μας, θα ήταν πολύ χειρότερες από ότι είναι οι σημερινές γι αυτό που τώρα ζούμε. Αν μάλιστα τότε ζούσαμε στην Πελοπόννησο, το μόνο που θα μπορούσαμε να περιμένουμε αν δεν σφαζόμασταν, ήταν το πότε θα πεθάνουμε από την πείνα, γιατί ό Ιμπραήμ έκαιγε όλα τα δέντρα και τα σπαρτά.
Και όμως, ένα βόλι, ήταν αρκετό για να αλλάξει αυτό που φαινόταν πως νομοτελειακά θα γίνει!


Έχετε πίστη, θάρρος και δημιουργική δράση. Η Ιστορία, έχει πολλά βόλια στο τσεπάκι της.





ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα