Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Η μόνη αλήθεια για τις πιο γόνιμες μέρες της γυναίκας

Η μόνη αλήθεια για τις πιο γόνιμες μέρες της γυναίκας

Η μόνη αλήθεια για τις πιο γόνιμες μέρες της γυναίκας

Πολλά ζευγάρια αντιμετωπίζουν πρόβλημα να συλλάβουν παιδί, ακόμα και μετά από αρκετό καιρό επισταμένης προσπάθειας. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε διάφορους επιμέρους παράγοντες, όπως το στρες, αλλά τις περισσότερες φορές είναι θέμα της συχνότητας σεξουαλικής επαφής του ζευγαριού μέσα στο “παράθυρο μέγιστης γονιμότητας” στον κύκλο εμμήνου ρύσεως της γυναίκας.
Υπάρχει ένα “μύθος” που έχει εξαπλωθεί τα τελευταία χρόνια και λέει ότι η πιο γόνιμη μέρα της γυναίκας είναι η 14η ημέρα του κύκλου της περιόδου της, δηλαδή ακριβώς στη μέση του τυπικού κύκλου των 28 ημερών. Αυτό ΔΕΝ είναι αλήθεια.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η εγκυμοσύνη είναι τεχνικά δυνατή μόνο κατά τη διάρκεια των πέντε ημερών πριν από την ωορρηξία μέχρι την ημέρα της ωορρηξίας.


Αυτές οι έξι μέρες είναι το “γόνιμο παράθυρο” στον κύκλο μιας γυναίκας και αντικατοπτρίζουν τη διάρκεια ζωής του σπέρματος (5 ημέρες) και τη διάρκεια ζωής του ωαρίου (24 ώρες).

Αν μια γυναίκα κάνει σεξ έξι ή περισσότερες ημέρες πριν από την ωορρηξία, η πιθανότητα να μείνει έγκυος είναι σχεδόν μηδενική. Αν έχει σεξουαλική επαφή πέντε ημέρες πριν από την ωορρηξία, η πιθανότητα της εγκυμοσύνης είναι περίπου 10%.

Η πιθανότητα της εγκυμοσύνης αυξάνεται σταθερά μέχρι και δύο ημέρες πριν και συμπεριλαμβανομένης της ημέρας της ωορρηξίας.

Στο τέλος του “γόνιμου παραθύρου”, η πιθανότητα εγκυμοσύνης μειώνεται με ταχείς ρυθμούς και 12-24 ώρες μετά την ωορρηξία, μια γυναίκα δεν είναι πλέον σε θέση να μείνει έγκυος.

Για τις γυναίκες που δεν έχουν επίγνωση του “γόνιμου παραθύρου” τους ή του πότε ακριβώς έχουν ωορρηξία, η σεξουαλική επαφή συνιστάται κάθε 2-3 ημέρες για να βελτιστοποιήσουν την πιθανότητα τους να συλλάβουν, εφόσον το επιθυμούν.
 http://yourfertility.org.au/
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα