Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

«Παγώνει» ο εγκέφαλος σας όταν τρώτε παγωτό;

brain freeze
 Αισθάνεστε ότι «παγώνει» ο εγκέφαλος σας όταν τρώτε παγωτό; Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, επισημαίνουν οι ειδικοί, καθώς πρόκειται για ένα πολύ συχνό φαινόμενο που μπορεί να συμβεί σε όλους.
Το «brain freeze», όπως το περιγράφει η Διεθνής Ένωση για τον Πονοκέφαλο, πρόκειται ουσιαστικά για τον «πονοκέφαλο που προέρχεται από την κατάποση ή την εισπνοή ενός ψυχρού ερεθίσματος».
Όπως λένε οι ειδικοί, ο πιο πιθανός τρόπος να πάθουμε κάτι τέτοιο είναι εάν φάμε θρυμματισμένου πάγου και προειδοποιούν πως κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί εάν φάμε το παγωτό μας ή πιούμε το παγωμένο μας ρόφημα αργά.
Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;
Όπως εξηγεί ο Δρ. Jorge Serrador, ερευνητής καρδιαγγειακής στην ιατρική σχολή του Harvard, ο πόνος αυτός προκαλείται από την απότομη αύξηση της ροής του αίματος στην πρόσθια εγκεφαλική αρτηρία που με τη σειρά της προκαλεί τη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων, δημιουργώντας το αίσθημα ενός πολύ έντονου πόνου.
Με άλλα λόγια, το «πάγωμα του εγκεφάλου» προκαλείται από την αύξηση της πίεσης και υποχωρεί όταν τα αγγεία περιορίζονται ξανά στο φυσιολογικό τους μέγεθος.
Πώς μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε
Η μοναδική λύση όπως επισημαίνει δημοσίευμα της Daily Mail, είναι να σταματήσουμε να τρώμε ή πίνουμε παγωμένες τροφές…

stogiatro

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα