Μεγάλη κουβέντα μην πεις γιατί… θα χρειαστεί να την πιεις!

Ο δόκτωρ Πάτρικ Μουρ, ισχυρίζεται ότι δεν είναι επί πληρωμή λομπίστας της Monsanto, αλλά έτσι για την διασκέδαση του, γυρνάει από τηλεοπτικό παράθυρο σε τηλεοπτικό παράθυρο για να διαψεύσει τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, που μόλις πριν από λίγες ημέρες απεφάνθη ότι το Glyphosate, το βασικό συστατικό του εντομοκτόνου- ζιζανιοκτόνου Roundup είναι ύποπτο για εμφάνιση καρκίνου στον άνθρωπο.
Υποστηρίζει ότι ακόμα κι αν πιούμε ένα ολόκληρο ποτήρι -σκέτο- δεν θα μας βλάψει! Έτσι, ο Γάλλος δημοσιογράφος του Canal+, προθυμοποιήθηκε να του λέει «έχουμε, να σας προσφέρουμε ένα;»
Το απόσπασμα των μόλις 43 δευτερολέπτων από τη μεγάλη έρευνα για το καρκινογόνο Glyphosate της Monsanto που θα βγει στον «αέρα» το επόμενο διάστημα είναι η πιο απτή απόδειξη, της μεγάλης απάτης σε βάρος της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος που συνειδητά δρομολογείται από το γίγαντα της βιοτεχνολογίας, τη Monsanto.
Ιδού ένα μέρος του  αποκαλυπτικού διαλόγου:

-Μουρ: «Είναι ψέμα ότι οι άνθρωποι στην Αργεντινή παθαίνουν καρκίνο από το Glyphosate. Μπορείτε να πιείτε ένα ολόκληρο λίτρο και δεν θα σας βλάψει»
-Δημοσιογράφος: «Θέλετε να πιείτε λίγο; Έχουμε»
-Μουρ: «Ευχαρίστως. Όχι στην πραγματικότητα, αλλά ξέρω ότι δεν θα μου κάνει κακό».
-Δημοσιογράφος: « Εάν αυτό πιστεύετε, έχω να σας δώσω»
-Μουρ: «Δεν είμαι ηλίθιος»
-Δημοσιογράφος: «Άρα, είναι επικίνδυνο;»
-Μουρ: «Δεν είναι επικίνδυνο για τον άνθρωπο. Όχι δεν είναι. Πολλοί προσπάθησαν να αυτοκτονήσουν με αυτό, αλλά απέτυχαν.»
-Δημοσιογράφος: «Άρα, είστε έτοιμος να πιείτε ένα ποτήρι;»
-Μουρ: «Όχι, δεν είμαι ηλίθιος. Ρωτήστε με για άλλα πράγματα.»
Και τσαντίστηκε κι έφυγε…
Μπορούμε να πούμε ότι το κύριο (και ίσως μοναδικό) “όφελος” ενός ποτηριού Glyphosate, είναι… να σκέφτεσαι πριν ανοίξεις το στόμα σου και πεις ό,τι να ‘ναι!!!

Monsanto κατά ΠΟΥ
Τον προηγούμενο μήνα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας του ΟΗΕ (ΠΟΥ) παρουσίασε μια έκθεση, που συντάχθηκε από τους επιστήμονες του Διεθνούς Οργανισμού Ερευνών για τον Καρκίνο (IARC), σύμφωνα με την οποία το Glyphosate, κύριο συστατικό του ζιζανιοκτόνου Roundup της Monsanto στο ζιζανιοκτόνο – κατετάγη στην κατηγορία «δυνητικά καρκινογόνο για τον άνθρωπο».
Μετά την αποκάλυψη, ο γίγαντας της βιοτεχνολογίας, επιστράτευσε το θράσος, στη λογική του Πάτρικ Μουρ, και απαίτησε από τον ΠΟΥ να αποσύρει την έκθεση!
Η πρωτοφανής απαίτηση της Monsanto, αποκαλύπτει την ευκολία της πολυεθνικής να θέλει να ανατρέψει τις έρευνες των επιστημόνων του ΠΟΥ, που για μια φορά απειλούν τα κέρδη της πράττοντας το σωστό. Το ζιζανιοκτόνο «Roundup Ready», συστατικό του οποίου είναι το Glyphosate, είναι δυστυχώς το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο στον κόσμο.
Να σημειωθεί ότι πριν από περίπου τρία χρόνια σοκ είχαν προκαλέσει τα αποτελέσματα έρευνας επιστημόνων που απέδειξαν ότι το Glyphosate, το ενεργό συστατικό του μεγαλύτερου σε πωλήσεις ζιζανιοκτόνου στον κόσμο, Roundup, προκαλεί δυσπλασίες σε πειραματόζωα εμβρύων βατράχου και κοτόπουλα, σε δόσεις πολύ χαμηλότερες από αυτές που χρησιμοποιούνται στους γεωργικούς ψεκασμούς και πολύ πιο κάτω από τα ανώτατα όρια καταλοίπων σε προϊόντα που υφίστανται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η έρευνα διενεργήθηκε από τον καθηγητή Andrés Carrasco, διευθυντή του Εργαστηρίου Μοριακής Εμβρυολογίας της Ιατρικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο του Μπουένος Άιρες και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της Επιστημονικής και Τεχνικής Έρευνας της Αργεντινής.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ