Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Ε, ναι λοιπόν, η ζάχαρη είναι ναρκωτικό!!!

sugar1
Η ζάχαρη «ζωντανεύει» εκείνες τις εγκεφαλικές οδούς που διεγείρονται και από ναρκωτικά όπως το όπιο, γι’ αυτό άλλωστε έχει διαπιστωθεί, ότι ο άνθρωπος μπορεί να αναπτύξει εθισμό στη ζάχαρη. Δεν είναι λίγες οι φορές που ακούμε κάποιον φίλο ή φίλη μας να λέει ότι αν δεν φάει μία σοκολάτα την ημέρα δεν ησυχάζει. Μια άλλη γνωστή μου ισχυρίζεται ότι χωρίς φαγητό μπορεί, χωρίς γλυκό, όχι!
————————-
Μάλιστα, η μανία για κα τανάλωση ζάχαρης είναι συγκρίσιμη με αυτή που προκαλείται από διάφορα εξαρτησιογόνα ναρκωτικά όπως η νικοτίνη, η κο καΐνη και η καφεΐνη. Παρότι και άλλα συστατικά των τροφίμων μπορούν να προκαλούν ευχαρίστηση, η ζάχαρη είναι η μοναδική εξαρτησιογόνος ουσία στον κόσμο των τροφίμων.
Γιατί λοιπόν μας το κρύβουν; Γιατί οι εταιρίες τροφίμων το κάνουν γαργάρα; Γιατί απλούστατα η ζάχαρη προστίθεται σε διάφορα παρα σκευάσματα της βιομηχανίας τροφίμων προκειμένου να τα κάνει θελκτικά, αλλά και όσο πιο εθιστικά γίνεται. Υπάρχουν λέει υποψίες ότι ακόμα και τα προϊόντα που αναγράφουν ότι δεν περιέχουν ζάχαρη, μια μικρή ποσότητα υπάρχει. Μόνο και μόνο για να κάνει το προϊόν εθιστικό.

Στην Αμερική εδώ και χρόνια, ιδίως η λευκή ζάχαρη, είναι στοχοποιημένη. Θυμάμαι διάβαζα μια συνέντευξη μιας μεγάλης ηθοποιού που την ρώτησαν ποια ήταν η μεγαλύτερη αμαρτία που είχε κάνει και είχε απαντήσει ότι είχε φάει ζάχαρη.
Μπορούμε άραγε να απελευθε ρωθούμε από αυτόν τον επικίνδυνο εθισμό; Ένας τρόπος θα είναι να κάνουμε ακριβότερα τα τρόφιμα και ποτά που έχουν πρόσθετη ζάχαρη, μέσω υψηλότερης φορολογίας. Ένας άλλος τρόπος είναι να αφαιρέσουμε τα ηδύποτα με πρόσθετη ζάχαρη από μέρη όπως τα σχολεία και τα νοσοκομεία ή να επιβληθούν ρυθμίσεις ανάλογες με αυτές που ισχύουν για το οινόπνευμα και τον καπνό, όπως είναι παραδείγματος χάρη ο περιορισμός των διαφη μίσεων ή η τοποθέτηση προειδοποιητικής σήμανσης.
Microsoft PowerPoint - Sugar
Is sugar toxic?
sugar630a_181ch6g-181ch6i
Sweet Poison: Are You Addicted to 
Sugar?


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα