Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

ΕΝΩΣΙΣ





Ο Δίας Ζεύς ή αντιστρόφως Ζεύς Δίας …ο δίδων ζωή εις τους γήινους… αντιπροσωπεύει την ίδια μας τη ΖΩΗ. Ο Θεός Ζήνας…είναι η ζωή του Κόσμου: « Ζήνα δε αυτόν αποκαλούν, διότι του ζην αίτιος εστίν.»

Η Ήρα ή με αναγραμματισμό ΑΗΡ…σύζυγός του Δία….αντιπροσωπεύει την ροή της Ιστορίας.

Η ένωσίς τους …μας προσδίδει το Ζευ…που είναι ο ΑΙΘΗΡ….και την Ήρα…που είναι ο ΑΗΡ…δηλαδή το θερμό του Αιθέρος αναμιγνύεται με τον Αέρα…και τι κάνει;…..απλά μας αναζωογονεί.

Η κόρη και Θεά Αθηνά…αντιπροσωπεύει την ανθρώπινη Νοημοσύνη. Η Αθηνά είναι του Διός σύνεση και η ίδια η πρόνοιά του…διότι γεννήθηκε από την κεφαλήν του….διότι εκεί ηγείται η κηδεμονία της Ψυχής.





 

Δηλαδή …η ερωτική πράξη του Διός με τα της Ήρας εκδηλώνει την πνευματικότητα της ένωσης αυτής…με την Νοημοσύνη.


Η Νοημοσύνη (κόρη της Γαίας και του Ουρανού) εκδηλώνεται προς τους γήινους…με την ένωση των εννέα ημερών…Ζωής-Ζήνα//Μνήμης-Μνημοσύνη…εις το όρος της Πιερίας…όπου γεννήθηκαν οι ΕΝΝΕΑ ΜΟΥΣΕΣ:

ΚΑΛΛΙΟΠΗ-Ποίηση
ΕΥΤΕΡΠΗ-Μουσική
ΚΛΕΙΩ-Ιστορία
ΕΡΑΤΩ-Λυρική Ποίηση
ΜΕΛΠΟΜΕΝΗ-Τραγωδία
ΠΟΛΥΜΝΙΑ-Ιερή Ποίηση
ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ-Χορός
ΘΑΛΕΙΑ-Κωμωδία
ΟΥΡΑΝΙΑ-Αστρονομία

Τα πρώτα μαθήματα της ζωής μας λοιπόν τα παίρνουμε από τις εννέα Μούσες…διότι εισηγητής αυτών είναι ο Δίας…που μας δείχνει τον δρόμο….όπου με μελέτη και κατοχή γνώσεων…επιτυγχάνουμε  την ανέλιξή μας προς τα Ουράνια…γι’ αυτό και η Μούσα ΟΥΡΑΝΙΑ είναι τελευταία….αφού μυηθούμε όμως και στις 8 υπόλοιπες Μούσες και τις αναζητήσουμε μέσω της Ελληνικής Παιδείας. (ΠΑΙΔΕΙΑ=ΕΝΝΕΑ=ΕΛΙΞς=111)

Ο σκοπός του κάθε ανθρώπου είναι να μπορέσει να εκπληρώσει μέσω της θεάς Αθηνάς…τον αρχέγονο προορισμό του…με τον πνευματικό βραχίονα της Μητέρας Γαίας….και να καταφέρει να διαχειριστεί κατά τη θέληση του Ζηνός….τα επ’ αγαθά…που τα περισσότερα ακόμη μας είναι άγνωστα…και να συνειδητοποιήσουμε πλήρως ότι με συνετή και σωστή διαχείριση της ζωής μας….θα βρούμε την οδό της Διανόησης.


Έρρωσθε και ευδαιμονείτε (Ε.Ι,)






Ioannis Stogiannos


 ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα