Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΩΡΑ



Ζω στο ΤΩΡΑ σημαίνει πως ότι μα ότι και αν κάνω το κάνω επειδή πράγματι μου αρέσει και όχι για να ξεφύγω ή να νιώσω κάποια εφήμερη επαναλαμβανόμενη δυνατή συγκίνηση. Πχ στο τώρα δεν μπορεί να είναι κάποιος που είναι συνέχεια χαρούμενος όταν η ζωή του και ο γύρω κόσμος του καταρρέει, με άλλα λόγια στο ΤΩΡΑ αντιμετωπίζεις την κατάσταση με απόλυτη συγκέντρωση και προσοχή και δρας χωρίς άγχος, και όχι παθητικά αποσύρεσαι στον κόσμο σου.

Τίποτα δεν είναι μεμπτό ή ανήθικο εάν δεν αποκτάς μια σχέση εξάρτησης με αυτό ή αν δεν σε περιορίζει με οποιοδήποτε τρόπο, γι` αυτό οφείλεις να διερευνήσεις στο έπακρο τον εαυτό σου. Τίποτα δεν είναι κακό αν το κάνεις με αγνή καρδιά, και τότε είσαι στο ΤΩΡΑ.



Επίσης ζω στο ΤΩΡΑ σημαίνει ότι δεν καταπιέζω τα αρνητικά συναισθήματα αλλά τα συνειδητοποιώ απόλυτα, φτάνω στην ασυνείδητη ρίζα τους σιγά σιγά και τα εξαφανίζω.
Οφείλω όμως διαρκώς να βουτάω στο ασυνείδητο για να καθαρίζω όλους τους σπόρους του "κακού". Τότε και μόνο τότε μπορώ να αρχίσω να φυτεύω σπόρους πραγματικής δημιουργικής αυτογνωσίας.

Ζω στο ΤΩΡΑ σημαίνει ότι ζω μέσα σε μια δημιουργική κίνηση, μέσα και έξω από τον χρόνο, δεν διακατέχομαι από διαδοχικές και επαναλαμβανόμενες σκέψεις, δεν ονειροπολώ, είμαι ήρεμος αλλά ταυτόχρονα οι αισθήσεις μου είναι οξυμένες.
Αντίθετα όταν μερικές νευρωτικές σκέψεις επανέρχονται ξανά και ξανά στο προσκήνιο, χωρίς να υπάρχει λόγος , ουσιαστικά αυτό που συμβαίνει είναι ότι μετατοπίζουμε το ενδιαφέρον από την ουσία και το υποκείμενο σε ένα οποιοδήποτε αντικείμενο ερεθίσματος, και αυτό είναι που προκαλεί την διαταραχή. Ακόμα και όταν έχει λυθεί ή γειωθεί το αντικείμενο της σκέψης που δεν είναι πραγματικό αλλά ιδεαλιστικό ή νεύρωση πάλι μπορεί να επανέλθει - είναι το ίδιο πράγμα με το να απωθούμε καταναγκαστικά κάτι.



Είναι διαφορετικό κάποιος να ζει στο ΤΩΡΑ, και διαφορετικό κάποιος να εκπέμπει ιδιαίτερα μεγάλη θετική ενέργεια. Ο ολοκληρωμένος άνθρωπος είναι συνδυασμός των 2.


Υπάρχουν αυτοί που θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο αλλά δεν θέλουν να αλλάξουν τον εαυτό τους. Υπάρχουν αυτοί που θέλουν να αλλάξουν τον εαυτό τους αλλά δεν θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο.
Υπάρχουν αυτοί που νομίζουν ότι αλλάζουν τον εαυτό τους και τον κόσμο.

Όταν θα πάψουμε να αναρωτιόμαστε τότε θα έχουμε κατανοήσει την απλότητα του να ζεις. Επίσης μπορεί να υποτιμάς τον εαυτό σου και να νομίζεις ότι είσαι λιγότερο συνειδητός από ότι πραγματικά είσαι. Βρες ποιο είναι το αδύνατο σημείο σου.
Αντίστοιχα υπάρχει ο κίνδυνος να νομίζεις ότι είσαι περισσότερο συνειδητός από ότι είσαι στην πραγματικότητα, και να επαναπαύεσαι. Να είσαι σε εγρήγορση!


metavatismos

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα