Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Η κιβωτός του Νώε



Η κιβωτός του Νώε που αναφέρεται στην αρχαία λογοτεχνία είναι το σύμβολο της ψυχής, που ένα άτομο προσπαθεί να δομήσει για να επιβιώσει, όταν η κιβωτός σηκωθεί από τη γη στον αστρικό ωκεανό. Αλλά αυτή η κιβωτός πρέπει να έλθει σε συνειδητή ύπαρξη. Αυτή η κιβωτός πρέπει να φτιαχτεί με μεγάλο μόχθο, καθαρή διορατικότητα και βαθιά ενόραση στο μέλλον. Αυτό μπορεί να χρειαστεί μια ή πολλές ζωές· αλλά αν δε φτιαχτεί, το μέλλον μπορεί να είναι πραγματικά επικίνδυνο μέσα στο χάος των καταιγίδων.


Στην ιστορία της κιβωτού, υπάρχουν μερικά σημαντικά σύμβολα. Για παράδειγμα, ο Νώε περισυνέλεξε όλα τα ζώα, αρσενικά και θηλυκά. Αυτό είναι το σύμβολο της επιβίωσης. Έπειτα υπήρχαν περιστέρια, που είναι το σύμβολο της επικοινωνίας με την πραγματικότητα, της επικοινωνίας ανάμεσα στους Ανώτερους Κόσμους και στους κατώτερους κόσμους. Το βουνό πάνω στο οποίο προσάραξε η κιβωτός είναι το σύμβολο της επίτευξης της αθανασίας. Το άνοιγμα των θυρών της κιβωτού είναι η διαδικασία κληρονόμησης ενός νέου πεδίου ύπαρξης.

Ένας μεγάλος Δάσκαλος λέει,
“...Πριν από τον Κατακλυσμό, όταν οι άνθρωποι παντρεύονταν και γλεντούσαν και παζάρευαν, ο Νώε διάλεγε κιόλας τις πιο γερές βαλανιδιές για την κιβωτό του.”

Ο “κατακλυσμός” είναι το χάος της ανθρώπινης ηθικής. “Οι πιο γερές βαλανιδιές” είναι το σύμβολο όλων αυτών των πνευματικών αρχών πάνω στις οποίες είναι κτισμένη η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ομορφιά, ευγένεια και αθανασία.


-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Πρόκληση για Μαθητεία 


elenastral

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα