Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Ζήτημα χειμωνιάτικης χαράς που κανείς δεν σου είπε το πώς

Ζήτημα χειμωνιάτικης χαράς που κανείς δεν σου είπε το πώςΚρύος χειμώνας; Check. 

Γκρίζος ουρανός; Check. 

Κακόκεφοι; Check. 

Όχι, όμως για πολύ ακόμη. 

Το τοπίο μπορεί να είναι μελαγχολικό, αλλά εσείς δεν θα γίνετε και φέτος ο καθρέφτης του. 

«Υπάρχουν απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αποκτήσετε θετική διάθεση» τονίζει η Sonja Lyubomirsky, καθηγήτρια ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας. «Είναι σημαντικό να είστε χαρούμενοι, γιατί μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε τα πάντα, από το να αποκτήσετε επιπλέον κιλά έως κατάθλιψη.» 

Ρίξτε μία ματιά στις παρακάτω τεχνικές και εκπέμψτε εσείς το φως στο μουντό τοπίο της πόλης σας.

 
Χειμωνιάτικη προπόνηση

Μπορεί να είναι δύσκολο να πηγαίνετε γυμναστήριο σε θερμοκρασία υπό το μηδέν. «Η άσκηση ενισχύει τη διάθεσή σας και είναι αναγκαία κατά τη διάρκεια του χειμώνα» δηλώνει η Patricia Laguna, καθηγήτρια Κινησιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας.

Τροφές αισιοδοξίας

Προσπαθήστε να αντισταθείτε σε λιπαρές και ζαχαρούχες τροφές, καθώς μπορεί να σπείρουν όχι μόνο τον όλεθρο στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας, αλλά και να σας κάνουν παράξενους και γκρινιάρηδες, τονίζει η Elizabeth Somer. Ποια τρόφιμα πρέπει να εντάξετε στα γεύματα σας; Η Sommers προτείνει πλιγούρι βρώμης για πρωινό, διότι περιέχει δημητριακά ολικής αλέσεως πλούσια σε φυτικές ίνες που αυξάνουν τη σεροτονίνη, μια χημική ουσία στον εγκέφαλο που σταθεροποιεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας και αυξάνει τη διάθεσή σας. Για το δείπνο, προτιμήστε σολομό με ζυμαρικά ολικής αλέσεως.
Κοινωνικοποιηθείτε

Οι αρκούδες πέφτουν σε χειμερία νάρκη. Εμείς οι άνθρωποι δεν είναι γραφτό να πέφτουμε σε λήθαργο κατά τους χειμερινούς μήνες. Στην πραγματικότητα, η κοινωνικοποίηση είναι ένας πολύ ισχυρός τρόπος για να ενισχύσετε τη διάθεσή σας, λέει η Esther Sternberg, MD, συγγραφέας του βιβλίου The Balance Within.
 
Απολαύστε τον χειμώνα 

Ζεστά μάλλινα γάντια! Πατινάζ στον πάγο! Αφιερώνοντας χρόνο για να απολαύσετε χειμερινές δραστηριότητες θα νιώσετε γεμάτος. Παράλληλα, σχεδιάστε ένα ταξίδι ή σκεφτείτε ένα μελλοντικό ταξίδι, καθώς θα βιώσετε συναισθήματα ευτυχίας, σύμφωνα με μια μελέτη στο περιοδικό Applied Research in Quality of Life.

Ζήτημα χειμωνιάτικης χαράς που κανείς δεν σου είπε το πώςΗ στολή του χειμώνα

Σίγουρα, οι χοντρές ζακέτες και οι χοντρές μπλούζες κάτω από το χοντρό μπουφάν σας κάνουν να νιώθετε σαν χιονάνθρωπος. Να θυμάστε, όμως, ότι είναι σημαντικό να μένετε ζεστοί, μυστικό για το αίσθημα ευθυμίας. «Ο κρύος χειμώνας μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε υποτονικοί λόγω της αυξημένης ζήτησης της ενέργειας στο σώμα σας» τονίζει ο Vincent Pedre, ένας κλινικός εκπαιδευτής της ιατρικής στο Mt. Sinai Medical Center στη Νέα Υόρκη.

Δείτε το φως 

Το σώμα σας παράγει βιταμίνη D, όταν το δέρμα σας είναι εκτεθειμένο στο φως UVB, η οποία έχει αποδειχθεί ότι ρυθμίζει τη διάθεση. Κάντε μια απλή εξέταση αίματος για να δείτε τα επίπεδα της βιταμίνης. Σε περίπτωση έλλειψης, ο γιατρός θα σας προτείνει τη λήψη συμπληρώματος.

Το φως του ήλιου αυξάνει τα επίπεδα της σεροτονίνης και εργάζεται για να καταστείλει τη μελατονίνη, μια χημική ουσία που σε κάνει να νυστάζεις, εξηγεί ο Norman Rosenthal, συγγραφέας του Winter Blues.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα