Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Τι κάνουμε όταν ο άνδρας είναι καλός στη σχέση αλλά κακός στο σεξ;



Μια συμβουλευόμενη μου με επισκέφθηκε με το εξής θέμα: Πρόσφατα, γνώρισε ένα παιδί που από την αρχή φαινόταν να ταιριάζει πολύ μαζί του. Προς έκπληξη της, η πρώτη τους σεξουαλική επαφή ήταν «ατυχής», εννοώντας ότι δεν της άρεσε καθόλου ο τρόπος που την άγγιζε και γενικά, δεν ένιωσε ερωτισμό μαζί του. Ήταν καιρό μόνη, χωρίς σχέση κι ήλπιζε ότι όλα θα πάνε καλά.
Το ζευγάρι προσπάθησε να κάνει έρωτα, κάποιες φορές ακόμα, αλλά η φίλη μας, δεν ενθουσιάστηκε από το αποτέλεσμα. Αναρωτιόταν, λοιπόν, εάν θα άξιζε τον κόπο να συνεχίσει μαζί του, ιδιαίτερα εφόσον αισθάνεται ότι ταιριάζουν συναισθηματικά. 

Οι γυναίκες, συχνά και για διάφορους λόγους (ενδοπροσωπικούς ή κοινωνικούς) αδυνατούν να εκφραστούν και να διεκδικήσουν την ευτυχία στον έρωτα. Παγιδεύονται, έτσι, σε μία άδικη – και για αυτές και για τους συντρόφους τους – αλληλεπίδραση, που θα τις επιβαρύνει πολύ συναισθηματικά, με βέβαια δυσμενή μελλοντικά αποτελέσματα.
Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις ιδιαίτερες συνθήκες, στάθηκα στα εξής σημεία: Μια ερωτική σχέση περιλαμβάνει την έλξη για σωματική επαφή, την ψυχική εγγύτητα και την απόφαση για τυχόν διατήρηση της στο μέλλον. Για μία σχέση, σημασία έχει ο τρόπος που συνδεόμαστε με το ερώμενο πρόσωπο, καθώς και πως ερμηνεύουμε τις διαπροσωπικές και κοινωνικές πλευρές, λαμβάνοντας υπ' όψιν τις αξίες και τις ανάγκες μας.
Η σχέση που η φίλη μας, μας περιγράφει διαθέτει ψυχολογική εγγύτητα (συντροφικότητα), αλλά δεν έχει ερωτικό πάθος. Αλήθεια είναι πως οι ερωτικές σχέσεις χρειάζονται το πάθος της σωματικής επαφής και την ένταση της φυσικής εγγύτητας, για να διατηρηθούν ως τέτοιες και για να αναπτύξουν μοναδικά κι έντονα συναισθήματα που θα εκδηλώνονται με την ερωτική επαφή.
Προκειμένου να αποφασίσει πως θα συνεχίσει, πρότεινα να προσπαθήσουν εκ νέου τη σεξουαλική αλληλεπίδραση, με δική της πρωτοβουλία, σε διαφορετικές συνθήκες συνεύρεσης και να παρατηρήσει εάν μεταβάλλεται η φυσική της διέγερση, τα συναισθήματά της για την επιθυμία συνεύρεσης. Εάν αυτά τα στοιχεία, δεν μεταβληθούν, ίσως θα πρέπει να αναθεωρήσει τον τύπο δεσμού που έχει και που θα ήθελε να έχει.
Στις ερωτικές σχέσεις, αλλά και σε κάθε τύπο διαπροσωπικών σχέσεων, η συμφωνία απόψεων και πεποιθήσεων παίζουν σημαντικό ρόλο. Όσο συμφωνούμε και θαυμάζουμε ένα πρόσωπο, τόσο αναπτύσσουμε την πιθανότητα να δημιουργήσουμε μια αμοιβαία έλξη και να οδηγηθούμε στην επιτυχή σύναψη μιας επιθυμητής στενής διαπροσωπικής ερωτικής σχέσης.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα