Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

The bullies of your life

 
Στη ζωή σου θα βρείς πολλά άτομα που θα θελήσουν σε ακινητοποιήσουν , να σε αποθαρρύνουν και να σε πείσουν ότι αυτό που ονειρεύεσαι δεν είναι εφικτό . Αυτοί που θέλουν να σε ακινητοποιήσουν είναι αυτοί που ξεβόλεψες και   ενόχλησες. Φοβούνται ότι θα χασουν κάτι σπουδαίο - την ασφάλεια τους ,  την ρουτίνα τους. Ισως αισθάνονται ότι θα σε χάσουν. Αισθάνονται ότι απειλούνται.

Τέσσερεις τύποι ανθρώπων που θέλουν να σε ελέγχουν, 

ι. Ο τρομοκράτης θα πει "δεν είναι ασφαλές"!!!

Αυτός κινητοποιείται από τους φόβους του και τείνει να μεγαλοποιεί τα ρίσκα.

2. Ο συντηριτικός λέει "δεν είναι αυτός ο τρόπος που συνήθως το κάνουμε" !
Σε αυτόν δεν αρέσουν οι αλλαγές  . Αυτός συχνά αναπολεί το παρελθόν και είναι εξαρτημένος  από το συνηθσμένο και την ρουτίνα.

3 Ο ηττοπαθής λέει "Δεν είναι δυνατόν, δεν γίνεται" !
Αυτός βλέπει προβλήματα παντού και το όνειρο του δεν θα υλοποιηθεί.

3. Ο ανταγωνιστής λέει ότι "Δεν θα σε αφήσω , δεν θα σε επιτρέψω" ! 
Αυτός χρησιμοποιεί εξουσία και εκφοβισμό για να μπλοκάρει το μονοπάτι σου. Ο ανταγωνιστής ίσως να σου εναντιωθεί  επειδή φοβάται ότι θα χάσει χρήματα ή τον έλεγχο σου και έχει την δύναμη να σε σταματήσει.

Πιθανόν αναγνώρισες ότι μερικά από αυτά τα άτομα είναι ήδη στη ζωή σου. Πιθανόν ήδη έχεις αντιλληφθεί ότι μερικοί από αυτούς  είναι άτομα που σε αγαπούν.
Τι κάνεις σε αυτή την περίπτωση; Τους επιτρέπεις να σου κλείσουν το δρόμο; Ανταγωνίζεσαι τα λεγόμενα τους και τις πεποιθήσεις του;  . Επιλέγεις το όνειρο σου αντί το βόλεμα σου;

απόσπασμα από ένα αγαπημένο βιβλίο
ΤHE DREAMGIVER
Bruce Wilkinson
μετάφραση Σεβαστή Βόλα

Η εμπειρία μου 
Οι πιο πειστικοί Bulies της ζωής σου είναι οι άτομα που θέλουν το" καλό " σου . Ατομα που "νοιάζονται" για σένα και δεν θέλουν να ρισκάρεις, να πονέσεις , να χάσεις , να αποτύχεις και να πληγωθείς . Είναι άτομα που είναι κυριευμένα από φόβο , που θεωρουν επιτυχία το ασφαλές και το βόλεμα  και έχουν εξάρτηση από το οικείο. Είναι άτομα που θέλουν να σε ελέγχουν και δεν σου επιτρέπουν να λάμψεις και να βγάλεις την ομορφιά σου .

και εγώ λέω 

Δες το δυναμικό σου!!!!  Τα λόγια των άλλων χαραχτηρίζουν τους άλλους . Μη συντονίζεσαι με το δονητικό τους πεδίο. Μη ρουφάς την αρνητικότητα τους και τις χαμηλές δονήσεις τους . .Αυτοί επιλέγουν να βλέπουν κινδύνους και εμπόδια , ίδιοι θύματα του εαυτού τους και αρχιτέχτονες της φυλακής τους ακτινοβολούν τις περιοριστικές τους πεποιθήσεις. Παρατήρησε τους ανθρώπους που σε αμφιβάλλουν . Δες  με ποιές λέξεις και συμπεριφορές σε ακινητοποιούν.Παρατhρησε τις συσπάσεις στο πρόσωπο τους την ωρα που κλέβουν ενέργεια και σε αμφισβητούν. Κάθε φορά που σε αμφιβάλλουν οι μυς του προσώπου συσπώνται με ένα συγκεκριμμένο τρόπο. 

Δεσμεύσου με τον εαυτό σου να είσαι στο φως , στην ενέργεια του φωτός. Αφησες τους να νιώσουν τις δονήσεις σου μέσω της ενέργειας σου.Φαντάσου ότι είσαι ένας καθρέφτης και ακτινοβολείς το φως της ψυχής σου .. Κατανοείς τους φόβους και την στάση αυτών που σε ρίχνουν μα δες το σαν πρόκληση !!! Σκέψου ότι τους έστησες σε αυτό το ρόλο για να σε προκαλούν και παρόλαυτα εσύ στηρίζεις, εμπιστευεσαι τον εαυτό σου και προχωράς. Ανέβασε το δονητικό τους πεδίο θυμίζοντας τους το δυναμικό τους , οτι .υπάρχουν δεκάδες τρόποι για να υλοποιηθεί κάτι, οτι εσύ νιώθεις ασφαλής ακόμα και όταν είσαι στο άγνωστο και δήλωσε ότι έχεις ήδη δεσμευτεί με τον εαυτό σου να προχωρήσεις. Δες το το φωτεινό θεικό ον πίσω  από το σώμα τους. Εστιάσου ότι είναι φωτεινές ψυχές ανεξαρτητα από το τι δείχνει η πραγματικότητα και τα λεγόμενα τους.
Από την στιγμή που ονειρεύεσαι , όλο το σκηνικό αρχίζει να στήνεται  , οι ρόλοι έχουν αρχίσει να διανέμονται, οι ηθοποιοι  πέρνουν την θέση τους και το νέο σενάριο της ζωής σου αρχίζει να πέρνει σάρκα και οστά.
Μια συμβουλή μόνο σου δίνω. Να  απολαύσεις την διαδρομή μέχρι να παιχτεί και η τελευταία πράξη του έργου διότι η διαδρομή πιθανόν να έχει προκλήσεις και πολλούς νταήδες !!! 

Καλό δρόμο!
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα