Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2014

Φιλία: ακόμα και στις στενότερες υπάρχουν όρια

Group-of-friends-900

Ακόμα και στις πιο στενές φιλίες υπάρχουν πράγματα που δεν πρέπει να ειπωθούν και πράγματα που δεν πρέπει να γίνουν. Ναι, ακριβώς, ακόμα και στις στενότερες φιλίες υπάρχουν όρια! Όλοι γνωρίζουμε, αν δεν το έχουμε βιώσει και οι ίδιοι, περιπτώσεις φίλων που πλήγωσαν σε τέτοιο βαθμό ο ένας τον άλλο ώστε κατέληξαν να γίνουν ορκισμένοι εχθροί…

Γιατί συμβαίνει αυτό;


Κάποιοι μπορεί να υποστηρίξουν ότι αυτό συμβαίνει όταν η φιλία δεν είναι δυνατή. ΟΧΙ. Τις περισσότερες φορές ο λόγος είναι ότι δεν δίνεται προσοχή σε μια σημαντική λεπτομέρεια — ότι οι φιλίες πρέπει να είναι αμοιβαίες.

Τα πάντα στη φιλία έχουν να κάνουν με την ανταπόδοση. Πρέπει πρώτα εσύ να δίνεις αυτό που περιμένεις να πάρεις. Επιπλέον, αντίθετα με τον πόλεμο και τον έρωτα, στις φιλίες δεν επιτρέπονται ούτε συγχωρούνται τα πάντα.

Τι δεν πρέπει να κάνεις με τίποτα σε μια φιλία:


Να είσαι υπερβολικά κτητικός

Ποτέ μη σκεφτείς ότι οι φίλοι σου είναι ιδιοκτησία σου. Δεν μπορείς να παίζεις μαζί τους. Επίσης, όσο βολικοί άνθρωποι και να είναι, μερικές φορές θέλουν να κάνουν κάτι όπως τους αρέσει και θα πρέπει να μάθεις να το σέβεσαι.

Γίνεσαι πολύ κτητικός με τους φίλους σου όταν μουτρώνεις επειδή κάνουν παρέα με άλλους ανθρώπους ή όταν τους λες τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουν.

Να είσαι πολύ επικριτικός

Όλοι δέχονται κάποια ποσότητα κριτικής από τους φίλους τους, αλλά η κατάσταση αρχίζει να οξύνεται όταν οι επικρίσεις «πέφτουν βροχή». Κανένας άνθρωπος δεν εκτιμάει την αδικαιολόγητη ή την υπερβολική κριτική!

Αν θέλεις να πεις στον φίλο ή τη φίλη σου ότι πρέπει να βελτιώσει κάτι στη συμπεριφορά του/της, περίμενε την κατάλληλη ευκαιρία και προσέγγισε το θέμα πολύ προσεκτικά. Τόνισε ότι δεν έχεις καμία πρόθεση να υποτιμήσεις ή να προσβάλλεις.

Με τη σειρά σου, δέξου κι εσύ τη δική τους κριτική. Πρόσεξε, όμως, καθώς εάν είσαι πάρα πολύ επικριτικός με τους φίλους σου, μπορεί και να τους χάσεις για πάντα.

Να μην τηρείς τις υποσχέσεις σου

Υπάρχουν διάφορες υποσχέσεις που δίνουν οι φίλοι ο ένας στον άλλον, η απλούστερη των οποίων θα μπορούσε να είναι να συναντηθούνε κάπου μια συγκεκριμένη ώρα. Το να στήσει ο ένας τον άλλο χωρίς σοβαρό λόγο δεν είναι αποδεκτό.

Οι φίλοι πρέπει να είναι ειλικρινείς μεταξύ τους, συνεπώς περιπτώσεις όπως οι παραπάνω δεν θα έπρεπε καν να υπάρχουν. Εάν δεν μπορείς να τηρήσεις μια υπόσχεση που έδωσες σ’ ένα φίλο ή μία φίλη σου, μίλησε τους ειλικρινά γι’ αυτό και τότε σίγουρα θα καταλάβουν.
egriechen

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα