Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014

Την αρρωστια σου τη δημιουργει ο τροπος που ζεις

 

Η ευτυχία είναι η φύση του ανθρώπου. 

Δεν χρειάζεται να ανησυχείς για την ευτυχία καθόλου, βρίσκεται ήδη εδώ.

 Βρίσκεται μέσα στην καρδιά σου΄ χρειάζεται απλώς να πάψεις να είσαι δυστυχισμένος, χρειάζεται να σταματήσεις τη λειτουργία του μηχανισμού εκείνου που δημιουργεί τη δυστυχία.

Φαίνεται όμως πως κανείς δεν είναι έτοιμος για τούτο. 

Λένε οι άνθρωποι, ΄΄Θέλω ευτυχία.΄΄ είναι σαν να λες συνεχώς, ΄΄Θέλω υγεία,΄΄ -και μένεις κολλημένος στην αρρώστια σου και δεν επιτρέπεις στην αρρώστια να φύγει. 

 Αν γράψει το φάρμακο ο γιατρός, το πετάς το φάρμακο΄ δεν ακολουθείς καμιά συνταγή. 

Δεν πας ποτέ ένα πρωινό περίπατο, δεν πας ποτέ να κολυμπήσεις, δεν πας ποτέ να τρέξεις στην παραλία, δεν κάνεις καμιά άσκηση ποτέ. 

Τρως συνέχεια μανιωδώς, καταστρέφεις συνεχώς την υγεία σου΄ και ρωτάς ξανά και ξανά πού θα βρεις την υγεία.

 Δεν αλλάζεις όμως το μηχανισμό που δημιουργεί την αρρώστια.
 

Η υγεία δεν είναι κάτι που θα το κατορθώσεις κάπου, δεν είναι κάποιο αντικείμενο.
 
Η υγεία είναι ένας τελείως διαφορετικός τρόπος ζωής. Ο τρόπος που ζεις δημιουργεί αρρώστια, ο τρόπος που ζεις δημιουργεί δυστυχία.
Για παράδειγμα, έρχονται άνθρωποι σε μένα και λένε ότι θέλουν να είναι ευτυχισμένοι, αλλά δεν μπορούν να αφήσουν τη ζήλεια τους. Αν δεν μπορείς να αφήσεις τη ζήλεια σου, η αγάπη δεν θα μεγαλώσει ποτέ -τα αγριόχορτα της ζήλειας θα καταστρέψουν το ρόδο της αγάπης. Κι όταν δεν μεγαλώνει η αγάπη, δεν θα είσαι ευτυχισμένος. Γιατί ποιος μπορεί να είναι ευτυχισμένος χωρίς να μεγαλώνει η αγάπη; Αν δεν ανθίσει μέσα σου το ρόδο εκείνο, αν δεν ελευθερωθεί το άρωμα εκείνο, δεν μπορείς να είσαι ευτυχισμένος.

Οι άνθρωποι τώρα θέλουν ευτυχία΄ θέλοντας την όμως απλώς, δεν μπορείς να την αποκτήσεις. Δεν αρκεί να θέλεις. Θα χρειαστεί να εξετάσεις το φαινόμενο της δυστυχίας σου, πώς το δημιουργείς΄ πώς έγινες αρχικά δυστυχισμένος, πώς εξακολουθείς να γίνεσαι δυστυχισμένος κάθε μέρα΄ ποια είναι η τεχνική σου;
 

Γιατί η ευτυχία είναι ένα φυσικό φαινόμενο΄ αν είναι ευτυχισμένος κανείς, δεν έχει κάποια δεξιότητα, αν είναι ευτυχισμένος κανείς, δεν απαιτείται κάποια ειδίκευση προκειμένου να είναι ευτυχισμένος.
 
Τα ζώα είναι ευτυχισμένα, τα δέντρα είναι ευτυχισμένα, τα πουλιά είναι ευτυχισμένα. Ολόκληρη η ύπαρξη είναι ευτυχισμένη, με εξαίρεση τον άνθρωπο. Μόνο ο άνθρωπος είναι τόσο έξυπνος ώστε να δημιουργεί δυστυχία΄ κανείς άλλος δεν φαίνεται να είναι τόσο επιδέξιος. Όταν είσαι λοιπόν ευτυχισμένος, πρόκειται για κάτι το απλό, για κάτι το αθώο, δεν είναι κάτι για το οποίο να καυχιέσαι. Αλλά όταν είσαι δυστυχισμένος, κάνεις σπουδαία πράγματα στον εαυτό σου΄ κάνεις κάτι πραγματικά δύσκολο.


OSHO GREECE
 ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα