Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

ΗΛΙΟΣ : Από ιστορικό ησυχίας… σε μεγάλη ανησυχία

 


Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός


Η ηλιακή δραστηριότητα τα τελευταία χρόνια ήταν ιδιαίτερα φτωχή, με κάποιες εξαιρέσεις το 2011, τα υπόλοιπα 14 χρόνια (από 1990 που ήταν η τελευταία φορά που η δραστηριότητα στην ήλιο ήταν ιδιαίτερα αυξημένη) είχαμε ησυχία και μόνον λίγες εκλάμψεις κατηγορίας Χ  ανά έτος  ελάμβαναν χώρα και πολλές από αυτές ήταν εκτός του πεδίου της γης.
 
Από τις 19 του Οκτώβρη όμως ο Ήλιος έχει δώσει 4 εκλάμψεις  μεγέθους Χ1 έως και Χ3.4, με την τελευταία να λαμβάνει χώρα πριν από λίγες ώρες (ώρα Ελλάδος 20.08 του Σαββάτου) και αυτό μόνον από μια ηλιακή κηλίδα την 2192.

Σε περίπου 24 ώρες η κηλίδα αυτή θα μεταφερθεί στο μη ορατό τμήμα του ήλιου και ήδη οι επιστήμονες έχουν αρχίσει να τρέχουν τα μοντέλα πρόβλεψης για να δουν τι μας περιμένει σε -10- περίπου μέρες που θα είναι πάλι ορατή.

Στην κεντρική Αμερική που “χτύπησαν” τα αποτελέσματα της Χ3.4 έκλαμψης της Παρασκευής έγινε  “Radio Blackout”  που αναφέρθηκε σε όλη την ηλιόλουστη πλευρά που βλέπει προς τον πλανήτη μας, συμπεριλαμβανομένου και μεγάλου τμήματος των ΗΠΑ.

Το ευτυχές γεγονός και των τεσσάρων εκλάμψεων ήταν δεν συνοδεύθηκαν από μαγνητικές καταιγίδες, όπως είχε γίνει στις αρχές του μήνα, που δημιούργησαν και ισχυρούς πονοκεφάλους σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού, ακόμα και στη χώρα μας.

 polemiko-imerologio

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα