Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Οι γυναίκες προτιμούν τους άντρες που...

Οι γυναίκες προτιμούν τους άντρες που...
Τι είναι αυτό που κάνει ορισμένους τύπους άντρα πιο ελκυστικούς στις γυναίκες; Ποια είναι τα στερεότυπα από τα οποία δεν ξεφεύγει η γυναικεία ψυχοσύνθεση;
Τις απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα που "καίνε" τους άντρες έρχεται να δώσει η επιστήμη.
Δείτε τους τύπους του άντρα που προτιμούν κατά πλειοψηφία οι γυναίκες:

Άντρες που οδηγούν γρήγορα αυτοκίνητα
Ερευνητές στην Αυστρία διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες μπορεί υποσυνείδητα να αλλάξουν την αντίληψή τους για έναν άνδρα με βάση τον τύπο του αυτοκινήτου που αυτός οδηγεί. Ενστικτωδώς, οι γυναίκες προτιμούν ένα κυρίαρχο και ισχυρό σύντροφο και συνδέουν συχνά (έστω και ασυνείδητα) τον χαρακτήρα ή την κοινωνική θέση ενός άντρα με βάση τον τύπο του αυτοκινήτου που αυτός επιλέγει. Τα πιο ισχυρά ή σπορ αυτοκίνητα "μεταφράζονται" στο μυαλό των γυναικών ως πιο ισχυρό άνδρα - ένα χαρακτηριστικό που οι γυναίκες υποσυνείδητα αναζητούν σε έναν σύντροφο.
Άντρες με τρίχες στο πρόσωπο αλλά όχι στο σώμα
Σύμφωνα με τον Pavol Prokop, καθηγητή βιολογίας στο πανεπιστήμιο Trnava στη Σλοβακία, εξελικτικά μιλώντας, οι άτριχοι άνδρες επιλέγονται περισσότερο από τις γυναίκες σε περιοχές (ή πολιτισμούς) που είναι πιο κοντά στον ισημερινό, λόγω του αυξημένου κινδύνου παρασίτων. Είναι ενδιαφέρον ότι, μετά από έρευνα του πανεπιστημίου της Trnava που συνέκρινε δύο χώρες με διαφορετικές παρασιτικές απειλές, δεν διαπιστώθηκαν διαφορές στις προτιμήσεις των γυναικών, οι οποίες ως επί το πλείστον επέλεγαν άνδρες με λιγότερη τριχοφυΐα στο σώμα. Σύμφωνα με τους επιστήμονες η προτίμηση αυτή μπορεί να οφείλεται σε μία ασυνείδητη πράξη προστασίας για να αποφύγουν ψείρες και άλλα παράσιτα, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν αυτό είναι αληθές.
Όσον αφορά την τριχοφυία στο πρόσωπο, μια αυστραλιανή έρευνα διαπίστωσε ότι οι γυναίκες προτιμούν τους άνδρες με γένια σε σύγκριση με τους άνδρες που είναι ξυρισμένοι ή έχουν πολύ μεγάλη γενειάδα. Σύμφωνα με τους ερευνητές η τριχοφυία στο πρόσωπο των ανδρών επηρεάζει την κρίση των γυναικών ως προς τις κοινωνικο-σεξουαλικές ιδιότητες/επιδόσεις των ανδρών. Συμπέραναν ότι ένα ενδιάμεσο επίπεδο γενειάδας είναι πιο ελκυστικό στις γυναίκες στον σεξουαλικό τομέα, ενώ οι άντρες με μεγάλη γενειάδα μπορεί να εκληφθούν ως καλύτεροι πατέρες που θα μπορούσαν να προστατεύσουν την οικογένειά τους καλύτερα.
Άντρες με "βαριά" φωνή που είναι "συγκρατημένοι" στην πρώτη γνωριμία
Σύμφωνα με μια βρετανική έρευνα, οι γυναίκες προτιμούν τους άνδρες με βαριά φωνή, επειδή υποσυνείδητα αυτό το αντιλαμβάνονται ως ένδειξη ανδρισμού. Οι επιστήμονες ζήτησαν από 60 γυναίκες να βαθμολογήσουν το "σεξαπίλ" 10 ανδρών με βάση την φωνή τους και μόνο, με τα αποτελέσματα να δείχνουν ότι οι πιο "βαθιές" και "αρρενωπές" φωνές, ήταν και εκείνες που αξιολογήθηκαν περισσότερο από τις συμμετέχουσες. Αυτά τα αποτελέσματα δείχνουν ότι αυτό που κάνει την φωνή του άνδρα ελκυστική είναι ως επί το πλείστον οι ιδιότητες που ενισχύουν τα χαρακτηριστικά που έχουν ήδη συνδέσει οι γυναίκες στο μυαλό τους με την φωνή του ισχυρού αρσενικού κατά την σεξουαλική πράξη.
Μια άλλη έρευνα διαπίστωσε ότι οι γυναίκες είναι λιγότερο διατεθειμένες να συνομιλήσουν με άνδρες, οι οποίοι παρουσιάζονται ως "πολύ φιλικοί, πάρα πολύ γρήγορα", λαμβάνοντας αυτήν τη συμπεριφορά ως ένδειξη ανειλικρίνειας. Μια άλλη αιτία για την αρχική απόρριψη των ανδρών που κάνουν γρήγορα πολλά κοπλιμέντα (στην πρώτη κιόλας γνωριμία) είναι το ότι οι γυναίκες μπορεί να τους θεωρήσουν ως ευάλωτους και λιγότερο κυρίαρχους.
Πάνω απ' όλα, άντρες που είναι ψηλοί
Το συγκεκριμένο στερεότυπο έχει αναγνωριστεί πέρα από οποιαδήποτε γεωγραφικά και πολιτισμικά σύνορα. Έρευνα του 2008 επάνω σε 382 φοιτητές διαπίστωσε ότι μόνο το 4% των γυναικών θα προχωρούσαν σε ερωτική σχέση με κάποιον άντρα που ήταν πιο μικρόσωμος ή πιο κοντός από εκείνες. Αυτό συμβαίνει επειδή οι γυναίκες θεωρούν ότι ο μεγαλόσωμος άντρας μπορεί να προστατεύσει καλύτερα τόσο τις ίδιες όσο και την οικογένειά τους.


onmed


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα