Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Ποιός θυμάται το Μπεσλάν;

1. Εννέα μαθητές από την 6η τάξη της κ. Καμπουλάτοβνα σκοτώθηκαν από τους ισλαμιστές.


10 χρόνια από την αιματηρή επίθεση

Με καθυστέρηση πολλών ετών η Δύση και η «Διεθνής Κοινότης» ανακάλυψαν τη φρίκη των «τζιχαντιστών», λόγω των αποτρόπαιων αποκεφαλισμών αιχμαλώτων.
Με τη συμπλήρωση 10 χρόνων από την πολύνεκρη επίθεση Τσετσένων ισλαμιστών στο ρωσικό σχολείο Αριθμός 1 του Μπεσλάν το Time δημοσίευσε άρθρο της Katya Cengel με φωτογραφίες τηςDiana Markosian που επισκέφθηκε ξανά τον τόπο του εγκλήματος. Μίλησε με επιζήσαντες της ομηρείας και κατέγραψε τις οδυνηρές εμπειρίες τους.

Την 1η Σεπτεμβρίου 2004  Τσετσένοι ένοπλοι – τους οποίους τότε πολλά δυτικά μέσα ενημέρωσ ης προέβαλαν σαν «αγωνιστές της ελευθερίας» – εισέβαλαν στο σχολείο του Μπεσλάν στη Βόρειο Οσετία και συνέλαβαν 1.200 ομήρους. Μετά από 3 μέρες εκτελέσεων ομήρων και εκρήξεων εισέβαλαν οι ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας αλλά οι τρομοκράτες πρόλαβαν και σκότωσαν 334 ανθρώπους εκ των οποίων 185 παιδιά.
Ο επικεφαλής της επιχείρησης, Τσετσένος «πολέμαρχος» (έτσι τον αποκαλούσαν τότε τα διεθνή πρακτορεία) Σαμίλ Μπασάγεφ διέφυγε αλλά σκοτώθηκε πριν συμπληρωθούν 2 χρόνια στη διάρκεια επιχείρησης επίλεκτων δυνάμεων στην Ινγκουσετία.
(Η Katya Cengel είναι freelancer δημοσιογράφος και Diana Markosian φωτογράφος με έδρα την Τσετσενία. Οι 12 σύγχρονες φωτογραφίες είναι της Markosian, εκτός από τις 2  ειδησεογραφικές που ελήφθησαν τον Σεπτέμβριο του 2004).
  • 4.  Ο Γιούρι Αϊρέλωφ, 50, και η σύζυγος του Ράφα, 48, αμφότεροι όμηροι. Η κόρη τους Σβετλάνα, 10, έχασε τη ζωή της πολιορκίας του σχολίου.
    4. Ο Γιούρι Αϊρέλωφ, 50, και η σύζυγος του Ράφα, 48, αμφότεροι όμηροι. Η κόρη τους Σβετλάνα, 10, έχασε τη ζωή της πολιορκίας του σχολίου.
    3. Η Αλιένκα Τσκάεβα 10 ετών σήμερα και ο αδελφός της Μακτάρ 13 επέζησαν της σφαγής. Το πτώμα της μητέρας τους βρέθηκε απανθρακωμένο.
    • 3. Η Αλιένκα Τσκάεβα 10 ετών σήμερα και ο αδελφός της Μακτάρ 13 επέζησαν της σφαγής. Το πτώμα της μητέρας τους βρέθηκε απανθρακωμένο.


  • 5. Μαθήτριες την πρώτη μέρα στο σχολείο του Μπεσλάν. Καμιά δεν επέζησε.
    6.  Τηλεοπτικό καρέ που απεικονίζει τρομοκράτες με ομήρους.
    7.  Απομάκρυνση δισωθεντων ομήρων από το σχολείο του Μπεσλάν.
    8.  Μεταφορά ενός νέκρου παιδιού από το ματωβαμμένο σχολείο.
    9.  Μερικά από τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης
    11.  Η Αμίνα Καχμαζόβα,17, έχασε το μάτι της από την έκρηξη της δεύτερης μέρας.
    13.   Ο όμηρος Άλεξ Μπαντόγιεφ, 17, στην αίθουσα όπου δολοφονήθηκε ο πατέρας του από τους Τσετσένους ισλαμιστές.
    14. Η Ζαρίνα Καντρατσόβα, 21, πρώην όμηρος. Εννέα από τους συμμαθητές της έχασαν τη ζωή τους.
    14.  Η ομηρεία στο σχολείο του Μπεσλάν παραμένει η πιο φονική τρομοκρατική επίθεση στη Ρωσία. Σκοτώθηκαν 334 άνθρωποι εκ των οποίων 185 παιδιά.
      2. Η Ντιάνα Αγκάγιεβα, 17 ετών σήμερα. Στη διάρκεια της ομηρείας της ρωτούσε τη μητέρα της αν «οι τρομοκράτες είναι καλοί άνθρωποι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα