Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Οι ωραίοι άντρες έχουν χειρότερο σπέρμα

Οι ωραίοι άντρες έχουν χειρότερο σπέρμα
Μη σας ξεγελούν τα αμυγδαλωτά μάτια και το θεληματικό πηγούνι! Αν και τα αντικειμενικά ελκυστικά χαρακτηριστικά θεωρούνται ένδειξη καλών γονιδίων και καλής υγείας, φαίνεται πως δεν είναι ενδεικτικά και της καλής γονιμότητας του άντρα.
Ερευνητές από την Ισπανία, την Αυστραλία και την Κολομβία ανατρέπουν τη λεγόμενη θεωρία του φαινότυπου, η οποία υποδεικνύει ότι οι γυναίκες προτιμούν τους ελκυστικούς άνδρες επειδή τα παιδιά τους θα κληρονομήσουν καλά χαρακτηριστικά, όπως η καλή υγεία και η εξυπνάδα.
Η σχετική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Evolutionary Biology υποστηρίζει ότι οι άντρες με πιο αρρενωπά χαρακτηριστικά έχουν χειρότερη ποιότητα σπέρματος. Αν και οι ερευνητές δεν εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό, παλαιότερα ερευνητικά δεδομένα έχουν καταδείξει ότι τα υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης μπορεί να παρεμποδίσουν την ομαλή παραγωγή του σπέρματος.

Οι ερευνητές πραγματοποίησαν αναλύσεις σπέρματος σε 50 φοιτητές από το Πανεπιστήμιο της Βαλένθια και μια ομάδα εθελοντών αξιολόγησε στη συνέχεια τις φωτογραφίες τους. Επίσης, οι ερευνητές πραγματοποίησαν ανθρωπομετρική ανάλυση των χαρακτηριστικών του προσώπου τους, μετρώντας το μέγεθος των ματιών, το πλάτος των ζυγωματικών αλλά και άλλα στοιχεία που θεωρούνται ανδροπρεπή. Στη συνέχεια, συνέκριναν τα αποτελέσματα της ανάλυσης με την ποιότητα του σπέρματος, αξιολογώντας δείκτες όπως η σύσταση, η κινητικότητα και η μορφολογία του.
Τα αποτελέσματα των αναλύσεων έδειξαν ότι οι άνδρες με τα πιο αρρενωπά χαρακτηριστικά και αυτοί που αξιολογήθηκαν από τους εθελοντές ως πιο ελκυστικοί ήταν και αυτοί που διέθεταν τη χειρότερη ποιότητα σπέρματος.
Οι ερευνητές τονίζουν ότι χρειάζονται περαιτέρω αναλύσεις ώστε να επιβεβαιωθεί αν πρόκειται για απλή συσχέτιση ή αν το φαινόμενο εξηγείται από μια σχέση αιτίας και αποτελέσματος.


onmed


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα