Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

3 τύποι προσωπικότητας: Αποκρυπτογράφησε τον εαυτό σου!

3 τύποι προσωπικότητας: Αποκρυπτογράφησε τον εαυτό σου!

Υπάρχουν 3 τύποι προσωπικοτήτων που έχουν συσχετιστεί με τη σωματική υγεία. Σε ποιον τύπο ανήκεις; Στον Α, Β ή Γ; Είσαι ανταγωνιστικός, χαλαρός ή ανήσυχος και αγωνιώδης; Αποκρυπτογράφησε τον εαυτό σου μέσα σε λίγα μόλις λεπτά.
Τύπος Α
Το άτομο είναι ανταγωνιστικό και καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες να ξεπεράσει τα όριά του ώστε να επιτύχει τους στόχους τους και να διακριθεί. Η θέληση, η ενέργεια και οι έντονοι ρυθμοί συνδέονται με καρδιακά επεισόδια. Οι ειδικοί του χώρου πιστοποιούν ότι τα άτομα αυτά είναι πιο επιρρεπή στη στεφανιαία νόσο.
Τύπος Β
Στην κατηγορία αυτή το άτομο ακολουθεί πάντα έναν χαλαρό τρόπο ζωής και τείνει να αντιμετωπίζει οποιαδήποτε κατάσταση με ψυχραιμία. Ενώ όσοι ανήκουν στον Τύπο Α επικεντρώνονται σε ανταγωνιστικούς και επιτεύξιμους μετρήσιμους στόχους, όσοι ανήκουν στον Τύπο Β αρέσκονται να ζουν το τώρα χωρίς να θέτουν μακροπρόθεσμους στόχους.
Τύπος Γ
Το άτομο τείνει να είναι ανήσυχο και οξύθυμο, ενώ εκφράζει ένα μεγάλο μέρος των αρνητικών συναισθημάτων του. Και αυτός ο τύπος προσωπικότητας συνδέεται με τη στεφανιαία νόσο,  και ιδιαίτερα με ασθένειες που σχετίζονται με το άγχος.
Σε ποια κατηγορία ανήκεις;

Η θετική απάντηση στις παρακάτω ερωτήσεις σάς κατατάσσει στον Τύπο Α, ενώ η αρνητική αυτομάτως στον Τύπο B:
  • Νιώθετε πιεσμένος χρονικά κατά τη διάρκεια της δουλειάς, αλλά και μετά τη δουλειά;
  • Συνεχίζετε τη δουλειά στο σπίτι;
  • Τρώτε γρήγορα;
  • Έχετε μια ισχυρή ανάγκη για υπεροχή;
  • Δεν βρίσκετε χρόνο να κουρευτείτε ή να δείτε τους φίλους σας;
  •  Είστε ανυπόμονος όταν περιμένετε στην ουρά;
3 τύποι προσωπικότητας: Αποκρυπτογράφησε τον εαυτό σου!Η συμφωνία με τις παρακάτω προτάσεις σάς κατατάσσουν στον Τύπο Γ
  • Είμαι συχνά οξύθυμος.
  • Έχω την τάση να κλείνομαι στον εαυτό μου.
  • Έχω την τάση να κρύβω τα συναισθήματά μου από τους άλλους.
  • Συχνά είμαι μελαγχολικός και άκεφος.
Τι πρέπει να κάνετε;
Αν ανήκετε στον Τύπο Α που σημαίνει ότι είστε πιο επιρρεπείς στο στρες και διατρέχετε υψηλό κίνδυνο να πάθετε καρδιά, η έρευνα δείχνει ότι μπορείτε να μάθετε να διαχειρίζεστε κατάλληλα το άγχος και την έκφραση συναισθημάτων. Υπάρχει όμως και η θετική πλευρά αυτής της προσωπικότητας. Ο Τύπος Α συνήθως είναι επιτυχημένος στην εργασία του λόγω της θέλησης και της αφοσίωσης.
Ο Τύπος Β, όπως ειπώθηκε προηγουμένως, είναι καλός στο να "ζει τη στιγμή", ενώ ο Τύπος Α μπορεί να επωφεληθεί από ένα τέτοιο άτομο μαθαίνοντας να θέτει όρια, να χαλαρώνει και απλά να απολαμβάνει. Προφανώς, όσοι ανήκουν στον Τύπο Β γίνονται πιο επιτυχημένοι θέτοντας στόχους.
Ο Τύπος Γ πρέπει να μάθει να εξωτερικεύει τα συναισθήματά του, να ελέγχει τα αρνητικά συναισθήματα και να αναπτύσσει διαπροσωπικές δεξιότητες.
Φυσικά, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η περιγραφή των παραπάνω τύπων προσωπικότητας αφορά τα άκρα. Όλοι μας μπορεί να βρισκόμαστε κάπου στη μέση σε κάποιες από αυτές τις διαστάσεις (Α-Β) ή να παρουσιάζουμε χαρακτηριστικά και από τις 3 κατηγορίες.
 ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα