Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Τομέας Απελευθέρωσης

Meionoume-to-kostosΑν περίμενες στη ζωή σου, να έρθει η στιγμή που θα σε μεταρρυθμίσει Διοικητικά ο Κυριάκος, μάλλον είναι κάτι που θα πρέπει να το κοιτάξεις σοβαρά… και σύντομα μάλιστα!
Αν τώρα δεν το περίμενες και “απλά” σου έκατσε, μάλλον θα πρέπει να κοιτάξεις, το γιατί σου έκατσε, μπας και βάλεις, βάλω, βάλουμε μυαλό όλοι.
Πολλοί που είναι δυσαρεστημένοι από την συμπεριφορά των αγαπητών Δ.Υ., λογικό είναι να πουν «καλά τους κάνει».
Το θέμα είναι όμως ότι την πληρώνουν και οι σωστοί -όπως πάντα-. Όσοι ήταν λαμόγια και πήραν σύνταξη, πέρα από τις περικοπές που ένιωσαν, όλα καλά. Όσοι έμειναν και… ας πούμε ότι δεν είναι λαμόγια, θα βγάλουν τη δυσαρέσκεια και το άχτι τους επάνω σου.

Θα διαβάσετε παρακάτω ένα από τα πολλά παραδείγματα που συναντά κάποιος όταν έχει συναλλαγή με το Δημόσιο.
Μία γυναίκα που δουλεύει σε λογιστικό γραφείο -ως υπάλληλος-, είναι μπροστά στο γκισέ μιας υπαλλήλου της εφορίας. Η Δ.Υ. απευθύνεται σε παραδίπλα συνάδελφό της και του λέει «Τα ακούς -ας πούμε Γιάννη- Γιάννη, η χχχχχ -συνάδελφος- έχει πάει στην εφορία -άλλης πόλης- για έλεγχο και θα πάρει 4.000€. Θα μπορούσα να πήγαινα εγώ που είναι και η αδερφή μου εκεί, αλλά είμαι εδώ να εξυπηρετώ τον κάθε μαλάκα».
Μάθαμε τουλάχιστον και τι είμαστε -εν δυνάμει- όλοι εμείς που την πληρώνουμε.
Θα μπορούσε να της πει κάτι η κάθε λογίστρια που την έχει ανάγκη; Όχι
Θα μπορούσε να της πει κάτι ο κάθε απλός φορολογούμενος που την έχει ανάγκη; Όχι
Άρα, όσο αφορά την αξιολόγηση, το αποτέλεσμα βασικά θα είναι κομματικό και ανάλογα την σχέση που θα έχουν με τον προϊστάμενό τους. Οι απαράδεκτοι δε πεθαίνουν ποτέ.
Τον Μητσοτάκη εκείνο που τον ενδιαφέρει είναι να δείξει νούμερα και μόνο -όπως όλοι τους-. Αν μετά από κάθε αξιολόγηση, παραμείνουν οι υπάλληλοι που θα μας κάνουν τη ζωή δύσκολη βγάζοντας τα κόμπλεξ τους επάνω μας, τους είναι αδιάφορο.
Βγήκε λοιπόν περιχαρής ο μικρός Κυριάκος, να μας πει ότι συρρίκνωσε το Δημόσιο και έπεσε το ετήσιο μισθολογικό κόστος κάτω από τα 16 δις από 24,5 που ήταν το 2009. Να κάνετε τα πάντα ψηφιακά και να κρατήσετε 2-3 υπαλλήλους σε κάθε κτήριο. Ξέρεις πόσο θα κατέβει το κόστος; Ξέρεις πόσο θα αρέσεις στα αφεντικά σου;
Επενδύουν λοιπόν στην λογική αγανάκτηση του κόσμου με τους κακούς Δ.Υ. και όποιον πάρει ο χάρος. Στο διαίρει και Βασίλευε, πρέπει να ρίχνεις τη καλή χρυσόσκονη στα μάτια των υπολοίπων και όπως έχω ξαναπεί, σε κάτι τέτοια είναι καλλιτέχνες!
Σαφώς η προηγούμενη αξιολόγηση ήταν για γέλια, αλλά και τούτη, είναι για κλάματα.
Εκεί όμως που πάω να συντονιστώ κάπως με το σκεπτικό τους, για να μη μου βάλουν την ταμπέλα κάποιου πολιτικού άκρου, εκεί πετάνε μία ατάκα και με αποσυντονίζουν εντελώς.
Είπε ο αγαπητός μου Κυριάκος «Οι μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να στηριχτούν επαρκώς από την κυβέρνηση, να γίνει αποδεχτή από την «ελίτ» και να απολαμβάνει επαρκούς λαϊκής στήριξης. Μεταβαίνουμε στην επόμενη φάση της σχέσης μας με τους πιστωτές μας».
Όλα τα καταλαβαίνω, ακόμα και την επόμενη τριφασική φάση της σχέσης μας με τα αφεντικά, ακόμα και το θετικό «μπεεε» του λαού, εκείνο όμως το «να γίνει αποδεχτή από την «ελίτ»», γιατί το είπε;
Ποια είναι αυτή η «Ελίτ» που πρέπει να αποδεχτεί τις απολύσεις-συρρίκνωση και μάλλον κάνει αντίσταση τώρα;
Οι συνδικαλιστές, οι υψηλά αμειβόμενοι Δ.Υ., οι πλούσιοι της χώρας, ποιοι τέλος πάντων;
Ντροπής πράγματα από ένα παιδί του λαού, θέλω διευκρινήσεις!
Κάτι τελευταίο, μια και εδώ κάνουμε την απαραίτητη συρρίκνωση στον απλό λαό, γενικά, στις Βρυξέλες γίνεται η απαραίτητη μεγέθυνση των οικογενειακών εισοδημάτων. Ο ένας προσλαμβάνει τα παιδιά του άλλου και το πάρτι συνεχίζεται αδιαλείπτως, λίγο πολύ, απ’ όλα τα κόμματα.
Να ‘σαι καλά βρε Έλληνα ψυχοπονιάρη που τους ψηφίζεις για να έχουν δουλειά…
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα