Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

ΕΠΤΑ ΚΟΣΜΙΚΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ


rays

Η ΙΔΕΑ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΑΚΤΙΝΩΝ
Η ιδέα των επτά ακτίνων, μας έγινε γνωστή από τα γραπτά της Ε. Μπλαβάτσκι αργότερα αναπτύχθηκε από τον Ernest Wood. Η Αλίκη Μπέιλη ανέπτυξε αυτή την γνώση σε πολλά από τα βιβλία της και ειδικά στην Πραγματεία επί του Κοσμικού Πυρός και την Εσωτερική Ψυχολογία.
Μπορούμε να αναρωτιόμαστε γιατί επτά και τι σημαίνει το επτά. Αν ανατρέξουμε σε διάφορες φιλοσοφίες και θρησκείες θα βρούμε: τα επτά πνεύματα ενώπιον του θρόνου του Θεού, οι επτά φλόγες, τους επτά σοφούς, τα επτά χρώματα του ουράνιου τόξου, τα επτά αστέρια των Πλειάδων και τους επτά αστερισμούς της Μ. Άρκτου τις επτά νότες της οκτάβας, τα επτά πεδία και υποπεδία του ηλιακού μας συστήματος κλπ..
Η Προαιώνια Σοφία μας δίνει μία βαθιά εξήγηση για τις επτά ακτίνες. Επίσης μας ζητάει να δεχτούμε αυτές τις αλήθειες σαν αναζητητές, σαν μια υπόθεση εργασίας. Σαν μέρος του αρχικού Σχεδίου, η μία Ζωή στην ανάγκη της να επεκταθεί εκδηλώθηκε ως μία τριπλότητα:
Ζωή, Ποιότητα, Εμφάνιση ή Θέληση, Αγάπη, και Νοημοσύνη ή ακόμα Πνεύμα, Ψυχή , σώμα. Οι επτά ακτίνες είναι η διαφοροποίηση αυτής της θείας τριπλότητας.

Αυτές οι επτά εκπορεύσεις δημιουργήθηκαν από την κεντρική δίνη, είναι οι επτά όψεις ενός συνόλου το οποίο είναι αλληλένδετο.
Η Αλίκη Μπέιλη έγραψε: κάθε μία από αυτές τις μεγάλες ακτίνες διδάσκει την αλήθεια στην ανθρωπότητα και αυτό είναι η μοναδική της συνεισφορά.

Αν αυτή την κοσμική θεώρηση την υποβιβάσουμε και την δούμε από την ατομική μας σκοπιά θα φθάσουμε σε ορισμένα συμπεράσματα :
Η εσωτερική φιλοσοφία μας λέει ότι και εμείς οι ανθρώπινες μονάδες εκδηλωνόμαστε και εκδηλώνουμε διάφορες ποιότητες που σχετίζονται με αυτές τις ακτίνες. Ότι δηλαδή το φυσικό/αιθερικό μας σώμα διέπεται από μία από αυτές, το συναισθηματικό μας σώμα από μία άλλη, το νοητικό μας σώμα από μία άλλη, αυτά απαρτίζουν την συσκευή που ονομάζουμε προσωπικότητα, που επίσης συνίσταται από άλλη ακτίνα και για να πάμε και ψιλότερα στα πνευματικά μας σώματα, και αυτά σχετίζονται με διαφορετικές ακτίνες.
Επίσης συγκεκριμένα άτομα δημιουργούν ένα έθνος που και αυτό διέπεται από συγκεκριμένη ακτίνα.
Υπάρχει και κάτι ακόμα ότι όλοι σαν μονάδες και άτομα ανήκουμε στην ανθρωπότητα που επίσης διέπεται από μία ακτίνα.
Αν λοιπόν αρχίσουμε και αναλύουμε θα κατανοήσουμε ότι και οι επτά ακτίνες ή με άλλα λόγια και τα επτά ρεύματα ενέργειας ή κραδασμού μας επηρεάζουν και μας κάνουν αυτό που είμαστε.
Πίσω από αυτή τη γνώση φθάνουμε στο συμπέρασμα που χρόνια αμέτρητα μας μεταφέρουν σοφοί άνθρωποι, και η εσωτερική διδασκαλία μας διδάσκει ότι δηλ. δεν είμαστε αποκομμένοι, αλλά αλληλεξαρτώμενοι, άλληλο-εμπλεκόμενοι και αλληλένδετοι. Τώρα πια αυτό αναγνωρίζεται και από την επιστήμη με τα αποτελέσματα της κβαντικής φυσικής. Και εδώ ερχόμαστε αντιμέτωποι με το κρίσιμο σημείο δηλ τον τρόπο του πως συμπεριφερόμαστε. Πίσω από αυτή την οπτική γωνία, ο τρόπος που συμπεριφερόμαστε έχει αντίκτυπο στον εαυτό μας, στους συνανθρώπους μας και στο περιβάλλον μας.
Καθώς ασχολούμαστε με αυτό το θέμα θα ανακαλύψουμε κάτι πολύ βασικό, ότι όλη αυτή η γνώση είναι ένα εργαλείο για την καλύτερη κατανόηση της φύσης μας, των συνανθρώπων μας και του περιβάλλοντος μας.
Η σύγχρονη ψυχολογία έχει ανακαλύψει πολλά και έχει κάνει πολλά σχετικά το πώς λειτουργεί ο άνθρωπος. Η γνώση των επτά ακτίνων έρχεται να διαφωτίσει συνθήκες που η σύγχρονη ψυχολογία δεν μπορεί να δώσει απάντηση. Η μελέτη των επτά ακτίνων σχετίζεται με την πιο εσωτερική ψυχολογία, την ψυχολογία της ψυχής. Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε βιώνουμε μια κατάσταση αναταραχής, περνάμε από μια παλιά εποχή σε μία νέα, και χρειαζόμαστε τα εφόδια και τα μέσα που θα μας βοηθήσουν να καταλάβουμε. Σήμερα έχουμε φθάσει σε ένα σημείο εξέλιξης ολοκληρώνουμε ή είμαστε στη διαδικασία ολοκλήρωσης της προσωπικότητας μας. Το βασικό συστατικό της προσωπικότητας μας είναι το – εγώ- ή η περσόνα.
Αν επικεντρωθούμε σε αυτό το εγώ – που στο πίσω μέρος του μυαλού του έχει την ιδιοτέλεια, τον ανταγωνισμό, την εξουσία πως θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε?
Χρειάζεται μια άλλη γνώση – η γνώση της ψυχής- που η φύση της είναι αγάπη- φως- συμπόνια.
Αυτές οι ενέργειες που εκπορεύονται από την μία Ζωή διαχέονται σαν επτά ρεύματα στις ανθρώπινες ψυχές και δημιουργούν αυτό που ονομάζουμε συνείδηση. Αυτές οι επτά ενέργειες δημιουργούν τους επτά τύπους ψυχών. Αυτές οι διαφοροποιήσεις μοιάζουν με τον χρωματισμό του πρίσματος, όταν υποβάλλεται στις ακτίνες του Ήλιου. Ας μην ξεχνάμε ότι το πρίσμα είναι ένα.
Βρισκόμαστε λοιπόν στο σταυροδρόμι ατομικά και συλλογικά σαν ανθρωπότητα. Καλούμαστε να επιλέξουμε. Να γυρίσουμε τα φώτα προς τα έξω ή προς τα μέσα, προς τις ψυχές μας για ένα αύριο καλύτερο με αδελφοσύνη με κατανόηση, με συμπόνια με μοίρασμα και χαρά, με πιο σωστές σχέσεις από αυτές που έχουμε δημιουργήσει μέχρι τώρα?
Πολλοί δάσκαλοι, πολλές σχολές, πολλά ρεύματα σκέψης μιλούν για αυτή την Νέα Εποχή. Αν δεν δοκιμάσουμε δεν θα ξέρουμε. Σήμερα επίσης όσο πότε έχουμε τα εφόδια για να προχωρήσουμε και αυτά δεν είναι αλλά από την γνώση.
Ας απαριθμήσουμε συνοπτικά τις επτά ακτίνες:
Ακτίνα 1η . Δύναμη θέληση
Ακτίνα 2η. Αγάπη – Σοφία
Ακτίνα 3η. Ενεργός Νοημοσύνη
Ακτίνα 4η. Αρμονία μέσω Διαμάχης
Ακτίνα 5η. Συγκεκριμένη Γνώση – επιστήμη
Ακτίνα 6η . Αφοσίωση- Ιδεαλισμός
Ακτίνα 7η. Τελετουργική τάξη.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα