Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Η πρώτη και τελευταία φορά


Σάλος έχει προκληθεί στην προοδευτική κοινωνία μας από το διαφημιστικό σποτ του Ποταμιού που δείχνει μια κοπέλα να κάνει αναφορές στην πρώτη της φορά η οποία, όπως αποκαλύπτεται στο τέλος, δεν έχει σχέση με το σεξ αλλά με την πρώτη φορά που θα πάει να ψηφίσει.

Το σποτ κυκλοφόρησε χθες το μεσημέρι αλλά, όπως αποδείχτηκε, είναι αντιγραφή ενός σποτ που είχε γυριστεί για λογαριασμό της καμπάνιας του Ομπάμα που ήταν αντιγραφή ενός ανάλογου σποτ που είχε γυριστεί για τον Πούτιν. Μας έχει φλομώσει στην πρωτοτυπία ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Όπως ήταν φυσικό, η κίνηση του Σταύρου Θεοδωράκη ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από τον Λευκό Οίκο που κατηγορεί τον Έλληνα ηγέτη για εξαπάτηση του ελληνικού λαού κατ' εξακολούθηση. Οι αντιδράσεις της Ουάσινγκτον δεν έμειναν αναπάντητες από τη Μόσχα - που είναι φίλη μας -, με αποτέλεσμα να απειλείται σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας, ΗΠΑ και Ρωσίας, το οποίο δεν αποκλείεται να καταλήξει σε έναν δεύτερο Ψυχρό Πόλεμο.

Το σποτ του Ποταμιού προκάλεσε αντιδράσεις και στο εσωτερικό της χώρας από κάτι γεροντοκόρες που έχουν να δουν χαρά σκέλια τους από την εισβολή των Γερμανών και ζήλεψαν την πρωταγωνίστρια του σποτ, η οποία, μετά τη συγκλονιστική ερμηνεία της, το πολύ-πολύ να κάνει καριέρα στις "Οικογειακές Ιστορίες". Να ρίξει ψήφο της προκοπής πάντως, αποκλείεται.

Από την άλλη, το να κατηγορείται το Ποτάμι για σεξισμό σε μια χώρα όπου λένε στις γυναίκες οδηγούς να πάνε σπίτι να πλύνουν κανένα πιάτο, που δε θέλουν να πληρώνουν άδειες κύησης στις εργαζόμενες και που κρίνουν τις γυναίκες πολιτικούς από τα χτενίσματα και τα ρούχα τους, το λες και ειρωνεία.

Σε κάθε περίπτωση, ο Σταύρος Θεοδωράκης, υπό το βάρος όλων των παραπάνω, αποφάσισε να κατεβάσει το επίμαχο σποτ από την ιστοσελίδα του Ποταμιού και να το αντικαταστήσει με ένα νέο, με πρωταγωνιστή τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη ο οποίος αρχικά μιλάει για την πρώτη φορά που θα πάει ταυτόχρονα και με τη μάνα και με την κόρη αλλά τελικά αποκαλύπτει την πρόθεσή του να ψηφίσει Χρυσή Αυγή στις αυτοδιοικητικές και ΚΚΕ στις ευρωεκλογές.

Πάντως, αν ο Σταύρος Θεοδωράκης ήταν ρεαλιστής, θα έβγαζε ένα σποτ με πρωταγωνιστή τον ίδιο, όπου θα μιλούσε για την πρώτη και τελευταία φορά που κατεβαίνει σε εκλογές, αφού οι μόνες ψήφοι που θα βρεί το Ποτάμι την Κυριακή στις κάλπες θα είναι από παρθένες.

Βέβαια, στην Ελλάδα δεν υπάρχει ούτε μια παρθένα με δικαίωμα ψήφου, οπότε δεν αποκλείεται από βδομάδα να ξαναδούμε τους Πρωταγωνιστές στην τηλεόραση. Μας έλειψαν! 

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Πολλές φορές με ρωτάνε γιατί δε γράφω πιο σοβαρά κείμενα. Να γράψω σοβαρό κείμενο για τί; Αφού άμα παρακολουθήσεις τις συζητήσεις που γίνονται από τη Δευτέρα στα κανάλια, αυτό που παράγεται είναι ένα αίσθημα που λέει "είμαστε μπουρδέλο". Συμφωνούμε όλοι σε αυτό, παίζουμε το blame game και στο τέλος δε γίνεται τίποτα. Στο ίδιο έργο θεατές. Ε όχι ρε φίλε! Δε θα ασχοληθώ σοβαρά με τα συναισθήματα του φασίστα που πάει και ψηφίζει Χρυσή Αυγή, δε θα ασχοληθώ σοβαρά με τον Μιχαλολιάκο και τον Μώραλη, δε θα ασχοληθώ σοβαρά με την ηλιθιότητα της Σπυράκη στα πάνελ, ούτε με τη διαφήμιση του Ποταμιού. Γιατί μετά θα πρέπει να ασχοληθώ σοβαρά και με τη διαφήμιση της Νέας Δημοκρατίας που λέει ότι θα φέρει 20.000.000 τουρίστες. Λες κι αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα 'ρθουν. Λες κι οι τουρίστες έρχονται στην Ελλάδα για τον Σαμαρά. Σε διαλόγους που θα έκανε ένα 8χρονο απαξιώ να συμμετέχω. Δεν τα λέω εγώ. Η I Willi Am τα λέει.)


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα