Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Aντ. Κιαουρτζής: Ας δράσουμε όλοι μαζί οι Δημότες για μία καινούρια αρχή!

ΡΟΔΙΑΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ - ΡΟ.ΔΗ

Τα τελευταία έτη, όλοι μας έχουμε ταλαιπωρηθεί από την τραγική οικονομική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας. Αυτό όμως, δεν μπορεί να αποτελεί συνεχώς τη δικαιολογία για την εικόνα και τον τρόπο λειτουργίας που παρουσιάζουμε, ως ένα από τα ιστορικότερα και πιο ξακουστά νησιά του κόσμου.

Έχουμε το προνόμιο να διαθέτουμε έναν από τους πιο όμορφους τόπους πάνω στη Γη, με εκατομμύρια επισκέψεις τουριστών κάθε χρόνο και είναι πραγματικά έγκλημα να τον διατηρούμε στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα.
Υπάρχουν λύσεις, εύκολα υλοποιήσιμες, με άκρως ελεγχόμενους οικονομικούς πόρους, αρκεί να υπάρξει αγάπη, θέληση και διαφάνεια για να επιστρέψει η Ρόδος μας στους πιο υψηλούς τουριστικούς προορισμούς, αλλά και για να κάνει τη δική μας καθημερινή ζωή πιο άμεση, πιο εύκολη και πιο ευχάριστη.

Πλάνο :
H δημιουργία μίας ευέλικτης ομάδας νέων σχετικά ανθρώπων(συνεργασία με εθελοντές, καθώς και με μαθητές σχολείων), οι οποίοι θα αναλαμβάνουν να μεταμορφώνουν, άμεσα και χωρίς χρονοτριβές, διάφορα σημεία της πόλης, στα οποία υπάρχει λειτουργικό και αισθητικό πρόβλημα. 

Η ομάδα αυτή θα διαθέτει κάποιο όχημα (κλουβάκι ή αγροτικό), το οποίο θα είναι ντυμένο με αυτοκόλλητα όπου θα αναγράφεται ότι υπάγεται στο Δήμο Ροδίων με συγκεκριμένη ονομασία, έτσι ώστε να καθιερωθεί στη συνείδηση των πολιτών, ότι παράγεται καθημερινά έργο στους δρόμους της πόλης.

Επίσης, θα ήταν σημαντικό αυτή η ομάδα να στεγάζεται σ’ έναν μικρό χώρο ο οποίος θα είναι ανοιχτός στους πολίτες, έτσι ώστε να μπορούν να δηλώσουν σημεία όπου υπάρχει πρόβλημα αλλά και να βλέπει ο καθένας αναρτημένο φωτογραφικό υλικό με το πριν και το μετά, περιοχών όπου ανέλαβε δράση η ομάδα!
 

Δράση της ομάδας :
*καθαρισμός μνημείων, τοιχίων, αγαλμάτων και σημάτων οδικής κυκλοφορίας από GRAFFITI και μπογιές με εξειδικευμένα σπρέι όπου αφαιρούν το χρώμα χωρίς να καταστρέφουν την υπάρχουσα επιφάνεια
*καθαρισμός οπτικού πεδίου της οδικής κυκλοφορίας που αφορούν πινακίδες, σήματα, ορατότητα όπου παρεμποδίζονται από φυτά και δέντρα κτλ
*άμεσο κλείσιμο σε επικίνδυνες λακκούβες και τρύπες στους δρόμους μέχρι να το αποκαταστήσει πλήρως το εξειδικευμένο συνεργείο του Δήμου.
*εξωτερικό ντύσιμο παλαιών και εγκαταλειμμένων κτιρίων τα οποία χαλούν την εικόνα της πόλης μας, με υφασμάτινες αφίσες προβάλλοντας δραστηριότητες και αξιοθέατα του τόπου μας
* τοπικές δενδροφυτεύσεις μικρής έκτασης σε διάφορα σημεία της πόλης
*αντικατάσταση σε χαλασμένα παγκάκια, βάψιμο κτιρίων, επισκευή περιφράξεων, τοποθέτηση λαμπτήρων
*καθαρισμός παραλιών από μπάζα και σκουπίδια , καθώς και οργάνωση χώρου (μονοπάτια, τουαλέτες, σήμανση κτλ)
*αποκατάσταση προβληματικών περιοχών όπως πάρκο Ροδινιού, Κάτω Πέτρες, Δημόσια πάρκα κτλ.
*συνεργασία με τοπικά blogs και group στο Facebook (πχ Σελίδα παραπόνων Κατοίκων Ρόδου)
*απομάκρυνση παράνομων αφισών από τοίχους, κολόνες κτλ.
*τοποθέτηση κάδων στην Παλιά Πόλη και σε άλλες περιοχές όπου υπάρχει έλλειψη
*δημιουργία σημείων διασκέδασης σε πάρκα και υπαίθριους χώρους (πικ-νίκ, τοποθέτηση ξύλινων τραπεζιών & καθισμάτων, μονοπάτια, σημεία δωρεάν ανταλλαγής βιβλίων κτλ.)
Οι οικονομικοί πόροι που χρειάζονται για να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο πλάνο είναι ελάχιστοι και βασίζεται πιο πολύ στην αγάπη για τη Ρόδο μας και στο μεράκι των ανθρώπων που θα το αναλάβουν.

Κιαουρτζής Αντώνης
Υποψήφιος τοπικός σύμβουλος Δ.Δ. Ρόδου
με την παράταξη ΡΟ.ΔΗ. του Χατζή Χατζηευθυμίου

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα